Jump to content

ИЗВОРИТЕ НА ЛЮБОВТА СА ВЪВ ВЕЧНОСТТА


Recommended Posts

ИЗВОРИТЕ НА ЛЮБОВТА СА ВЪВ ВЕЧНОСТТА

Най-първо ние трябва да възкресим в себе си красивата памет на Доброто, та като срещнем един човек, веднага да си обясним защо го обичаме. Ако го обичаме, трябва да си припомним всички обстоятелства на миналите животи, които ни свързват с тези хубави чувства.

Всяка връзка, направена от Бога, е вечна. На Земята тя само се проявява, но не се прави сега! Това трябва да знаят всички хора. Ако някой обича даден човек, тая Любов не е родена днес. Тя е вложена в душата на човека от Бога, а днес само се изявява.

Душите, които се обичат, не се разделят нито на Небето, нито на Земята.

У ч и т е л я

Друг един закон на Любовта гласи:

Когато обичаш едно същество, в миналото то ти е сторило известна услуга и ти сега чувстваш Любов към него. Любовта, която се проявява между двама души днес, е резултат на отношенията, които са съществували в миналото. Когато някой казва, че любовта сега се е появила в него, той не говори право. Тази Любов се е приготовлявала от хиляди години насам. Затова ти ще гледаш на нея като на свещен акт в Живота.

По този въпрос Учителя дава следното пояснение: началото на Любовта не е в този живот. Щом Любовта иде от миналото, тогава се явява въпрос: “А в миналото прераждане откъде е дошла тя?” Учителя казва:

От още по-минало прераждане.

Така като вървим, докъде ще стигнем? Ще дойдем до великата истина, че тази Любов е съществувала при онова състояние на душите, когато те са били в Абсолютното, преди почването на Битието.

Ето какво казва още Учителя:

Всички души, които са били в Абсолютното, преди започване на Битието, са се обичали. Между всички тях е имало Любов. Само че Любовта на всяка душа към всички други души е била различна, специфична и сега тенденцията, стремежът е да се възстановят тези отношения на Любовта, които са имали душите една към друга, като са били в Абсолютното, преди началото на Битието. И постепенно тези отношения се възстановяват. Те са все отношения на Любов, но различни.

Това е величествената картина на плана на Природата, който Учителя разкрива пред нас! Това хвърля особена светлина върху великото бъдеще, което иде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...