Jump to content

ЛЮБОВТА Е СЛУЖЕНЕ


Recommended Posts

ЛЮБОВТА Е СЛУЖЕНЕ

Като придобиете Божията Любов, какво ще правите? Който придобие Любовта, Бог ще го прати на работа!

Любовта е учение за слугуване. Всички сте дошли, за да станете слуги. Колкото повече обичаш, толкова повече ще слугуваш. Колкото повече те обичат, толкова повече ще слугуваш. Любовта изисква едно велико самопожертване. В бъдеще, когато хората достигнат до съвършенство, няма да говорят много за Любовта, но ще се жертват един за друг. Под Любов се разбира служене на Бога!

У ч и т е л я

В какво се заключава истинската Обич и истинското приятелство? Ако вашият приятел намери на някоя планина хубав, чист извор и ви покани да отидете заедно с него на извора да се напиете с чиста вода, в това се заключава истинската Обич и истинското приятелство. Който ви обича, той всякога желае вашето добро. Когато вие успявате, той се радва; когато не успявате, той скърби.

Който люби, трябва да поощрява своя възлюбен към придобиване на знания, на всякакво изкуство. В Любовта винаги има това качество – човек да повдигне онзи, когото люби. Да обичаш, това значи да дадеш подтик на всяка душа да се повдига; да не се встрастяваш и да не ограничаваш!

Милосърдието е висш израз на Любовта. Само онзи е придобил Любовта, който влиза в положението на всички страдащи на Земята и им се притича на помощ. Учителя казва:

По отварянето на човешкото сърце към страдащите се познава дали някой човек люби, или не. Ако някой казва, че люби, че сърцето му гори, а не е готов да помага на страдащите, ще знаете, че няма Любов в себе си.

Бог, Който се изявява в света, се жертва за малкото.

Любовта подразбира жертва на Великото за малкото. Жертвата има отношение към Любовта. Само любещият може да се жертва. Дето Любовта отсъства, там Животът се обезсмисля и човек очаква от хората, а не от Бога.

Светът е преситен от обяснения в любов. Ако се жертвате, жертвайте се за Бога. Когато човек е готов да жертва всичко за Великото в света, това показва, че той е получил своето любовно писмо от Невидимия свят. Няма по-велико нещо от това да служим на Бога! Ако човек не е готов да пожертва живота си за Христа в широк смисъл на думата, за да възприеме Неговия Живот, той не Го разбира и познава.

Човекът на Любовта има широко съзнание да разбира нещата правилно. Всеки, който не може да разбере основната идея – как да служи на Бога, той не може да се домогне до Любовта.

Няма по-велика служба за човека от тази да служи на Любовта. Сегашният живот при всичките противоречия трябва да се разбере в неговата дълбочина.

Учителя казва:

Да служиш на Любовта, да служиш на Бога, това значи да бъдеш свободен, да се радваш на всичко в света. Ако работите за някого от Любов, пришките на ръцете ви са на мястото си. Следователно страданията са оправдани само ако има някого да обичаме. Няма ли кого да обичаме, страданията са безпредметни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...