Jump to content

ЛЮБОВТА И КРАСОТАТА


Recommended Posts

ЛЮБОВТА И КРАСОТАТА

Когато обича, и най-грозният човек става красив като Ангел. Виждали ли сте лицето на човек, който изявява Любовта? Лицето му свети като Слънце! Човек става красив и когато обича, и когато го обичат.

Жена, която може да извърши престъпления, изгубва своята хубост.

Красота без Любов е мъртва. Красотата е резултат на усилията на душата и на Духа. Следователно от красотата на нещата ще съдите за усилията, които душата и Духът са проявили в известно направление.

Колкото повече се приближава до Бога, човек става по- красив.

У ч и т е л я

Любовта се отразява благотворно не само върху здравето, но преобразява и човешките черти. Учителя казва:

Как се познава кой човек възприема и предава Божията Любов? Ако челото му се повдига и разширява, ако главата му горе се повдига, той е проводник на Любовта.

Любовта прави човека красив.

Любовта и Мъдростта са козметични средства. Всеки, който служи на Любовта, Мъдростта, Истината и Доброто, може да стане външно и вътрешно красив. Той се отличава със здраве и красота. Очи, уста, нос – всичко у него е красиво. Вън от Любовта никаква Красота не съществува. Много хора имат красиви очи, красиви уста, правилен нос, правилни черти на лицето, но въпреки това не са красиви. Защо? Любов нямат. Гдето е Любовта, там е Красотата.

Когато Божественото начало у нас почне да говори, лицето добива нежност, мека светлина, в очите се чете разумност, движенията са хармонични, пластични. Дето мине този човек, всички се обръщат да го гледат. От него лъха свежест и аромат. Такъв човек е готов на всички услуги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...