Jump to content

ЛЮБОВТА НОСИ СВОБОДА ЛЮБОВТА ОСВОБОЖДАВА


Recommended Posts

ЛЮБОВТА НОСИ СВОБОДА

ЛЮБОВТА ОСВОБОЖДАВА

Ако повикате Любовта, тя ще ви освободи и ще ви даде сила да се справите с всички мъчнотии.

Защо човек става роб? Защото не знае да люби. Който не може да люби и да бъде благ, той е роб на условията и не може правилно да се развива. Свободен е само онзи, който люби, който е благ.

У ч и т е л я

Понятието свобода трябва да се разбира в широк смисъл на думата. Като се каже, че Любовта носи Свобода, разбира се не само, че тя освобождава човека от външните ограничения, но се разбира още че го освобождава от робството на нисшата му природа, от неговите погрешки, слабости и недъзи и го прави духовно свободен. Който има слабости, е роб на слабостите. Който има недъзи, е роб на недъзите.

Естеството на Божествената Любов е такова, че тя освобождава. Човек, който възприеме тази Любов, става свободен. От него падат всички връзки и ограничения. Той живее и се движи в света, но е свободен от него. Дето е Любовта, там е Истината, а дето е Истината, там е Свободата.

Любовта, която ограничава, е човешка. Любов, която освобождава, е Божествена. Хранете се с Любовта, за да станете господари на себе си. Като станете господари на себе си, ще станете слуги на Бога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...