Jump to content

Recommended Posts

БОЖЕСТВЕНАТА ВРЪЗКА

Друг път Учителят, като говореше за връзката с Бога, каза:

– Онзи, който ни отваря великата свещена книга, за да разберем възможностите на живота, това е нашият Възлюблен. Няма по-хубаво състояние от това да чувстваш Божието присъствие в дълбочината на душата си.

Ти си болен. Бог отвътре ти казва: „Не бой се, след една седмица ще оздравееш.“ Искаш да учиш, но нямаш средства. Бог ти казва отвътре: Не бой се. Ще се оправят работите. Музикант си, обезсърчиш се. Божественото ти казва отвътре: „Не бой се, не се обезсърчавай.“

Бог е, Който говори в нас, но трябва да имаме беззаветна Любов. Има Един в света, Който може да вземе участие във вашия живот. Той е с вас при всички положения на живота ви.

Даже и най-големите противоречия да се родят в живота ви, нека се родят! Това са възможности за проявлението на Бога! Даже и в дъното на ада да отидете, ще познаете колко е велик Бог, ще познаете Неговата Любов.

Велико нещо е светът за онзи, който го разбира.

Когато човек има Любов към Бога, всичко е възможно.

Вие нямате понятие за съзнанието на Бога, който трепти с Любов и нежност към всички същества!

Всички нещастия в света започват със съмнението в Бога.

Законът за жертвата е атрибут само на Бога. Затова у всеки едного, който се жертва, Бог живее, Бог се проявява в него.

Единствената запалка за разумната човешка душа е да помисли, че Бог е Любов. От тази запалка може да започнете.

Човек е важен дотолкова, доколкото е носител на една Божествена идея.

Идеята за Бога е за човешката душа, каквото е изгряващото слънце за Земята. Когато човек има тази идея, той може да расте и да се развива.

За Бога казвате, че е Абсолютен, Всемъдър, Всезнаещ и пр. Добре, но ще ви кажа: Какво ви ползва, че знаете тези неща, а пък сте болен? Но ако имате връзка с Първичната Причина, ръката ви, очите ви, сърцето ви ще бъдат здрави, животът ще се проявява правилно у вас. И тогава ще схващате живота в неговата целокупност, от най-малките явления до най-големите.

Това е магическата формула, това е магията. Човек, който няма такива идеи, той не може да стане маг, воля не може да има, ум не може да има и сърце не може да има!

Които съзнават, че Бог действа в света, ходят във виделината.

А които не съзнават това, нямат още тази виделина. Пазете в себе си свещен образа на Бога! Когато ви дойде някоя скръб, приближете се до този Господ, Който не се изменя!

Бъдещето е за добрите, за учените, за мъдрите, за любещите.

Цялата земя е за тях. Тя ще им стане жилище!

Този, който крепи ума, сърцето, волята, тялото ви, това е Господ.

Като ви напусне Той, вие посърнете. Като дойде, пак се повдигате. Посърнали сте не само поради това, че слънцето не грее отвън. Някой път отвън е студено, а ти стоиш отвътре спокоен.

Да бъдеш в хармония с Бога, това подразбира хармония с целокупността на Битието.

Има един закон: щом възстановиш отношенията си с Бога, ще възстановиш своите отношения с другите, понеже, като дойде някой при тебе, ти ще виждаш Бога в него.

Време е да познаете Бога и да Му служите. Иначе ще останете и ще чакате друго време.

Ако нямате вечен живот, не сте познали Бога. Някой казва: „Аз съм го познал.“ Но то е само говорене. Бог е Центърът. И ако не сме свързани с този Център, не можем да растем. Бог е Център, който дава еднакви условия на всички души да растат и да се развиват. Това, което ти дава възможност да постигнеш желанията си, съществените си желания, да постигнеш онези блага, които желаеш, това е Бог вътре в тебе, Който действа.

При един мистик дошъл дяволът и му подарил едно гнило дърво, като казал: „Господ ти го подарява.“ Мистикът като го взел, в неговата ръка то станало скъпоценно. Като живееш при Бога, никой не може да те излъже, огън не те гори, скърбите не се приближават. И дяволът като дойде при тебе, става кротък, смирява се и ти лиже краката. А ако не живееш при Господа, натисне те дяволът и те измъчва.

Трябва да имаме живота на безсмъртието. Това е връзката с Бога.

Ако Бог ти е тил, всички ще те обичат. И ангелите ще обърнат внимание на тебе.

Образувайте сега връзката с Бога.

Когато се свържем с Бога, няма да има дело в света, което да не можем да извършим.

Когато има единство и хармония вътре в нас, ние ще служим на Бога. Иначе ще служим на обществото, на народа, но не на Бога!

Божественото слиза периодически, за да ни помогне, като възстанови нарушената хармония. Сега сме в такава епоха.

Ръката, отрязана от тялото, започва да се разлага. Защо? Защото е изгубила връзката си Цялото. Грехът не е нищо друго освен процес на гниене, който показва, че човек се е отделил от Цялото, от Бога. Какво трябва да прави човек, за да се освободи от греха? Трябва да се върне към Бога. С това се прекъсва и разложението на ръката като уд от целия организъм. В който ден човек се отдели от Великото Разумно Начало, той е осъден на страдания, на нещастия, на смърт. Някой казва: „Бял ден не видях в живота си.“ Много естествено. Щом се отделиш от Бога, от Цялото, белите дни от живота ти ще изчезнат и ще дойдат черните дни. Белите дни са от Бога. Вън от Бога всички дни са черни.

Единствената сила, която повдига човека, е връзката му с Цялото. На всинца препоръчвам: никакво съмнение и колебание. Каквито и изпитания да дойдат, не губете тази връзка. Намерите ли се пред някое голямо нещастие, не казвайте, че Бог ви е забравил.

Който иска да бъде силен, не трябва да се съмнява в Бога.

Изгуби ли тази връзка, той става слаб, немощен, нещастен.

Искате ли да видите, как работи законът на Любовта в живота, подчинявайте се доброволно на волята Божия.

Като ученици работете върху закона: познаване на Бога във всички прояви на живота. Така ще познаете Бога във великото и в малкото. Това значи да Го познаете в Неговата същина. Дойдете ли до това положение, ще влезете в новия живот, дето отношенията на хората почиват на Любовта.

Всяко същество, което не е във връзка с Бога, изпада в противоречия.

Растения, които са извън почвата, изсъхват. Риби, които са извън водата, измират. Птици, които са извън въздуха, умират.

У човека, като се отдалечи от Бога, ще настъпи мрак, тъмнина.

Божествената връзка е ключ на всички тайни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...