Jump to content

Recommended Posts

КОСМИ

Космите служат за регулиране на енергиите в човешкия организъм. Всеки косъм е център на динамична сила, която помага за разпространение на кръвта по повърхността на тялото. Космите са толкова необходими за човека, колкото растенията на Земята.

Космите, които природата е дала на човека, не са нищо друго, освен антени, чрез които той може да се съобщава не само с отдалечените краища на земята, но и с другите планети. Значи, чрез космите си човек може да възприема трептенията на Слънцето, на Луната, на Марс, на Венера, на Юпитер и да влиза в съобщение с тях. Всички косми не възприемат еднакво трептенията, както и очите на човека не възприемат еднакво светлината. Едното око възприема по-добре от другото. Пръстите на ръцете също така имат различна възприемателна способност. Цялото тяло на човека е сбор от множество антени. В това отношение той представлява възел, от който излизат много антени - приематели на безброй мисли, чувства и желания.

Известно е, че растенията и дърветата задържат влагата в почвата. Дърветата са помпи, които извличат влагата към повърхността на земята. Следователно, каквато е ролята на дърветата за почвата, такава е ролята на космите за човешкия организъм. Те регулират влагата в тялото на човека.

250 хиляди косъма имате само на главата си - най-хубавото украшение. Някои от тях са поставени върху центъра на вярата, някои върху центъра на съвестта, други възприемат вълните на справедливостта, на правото, на милосърдието и т. н. Тези косми извършват една велика работа. Да мислите, означава да възприемате. Не мислете, че някой може от само себе си да създаде мисъл. Мисълта трябва да я привличате от същества, които стоят много по-високо от вас - за хармоничната мисъл говоря. За да имате благородни чувства, ще трябва да привлечете чувствата на по-възвишени същества.

Всички косми на главата не са направени по един и същ начин. Всеки косъм се различава, макар и незначително, по дебелина, по цвят, по качество. Космите не са само ваши, а на хиляди поколения преди вас. Вие имате на разположение радиото на старите хора. Главата е радио, космите са антени. Когато радиото е добре настроено, няма съскане, мислите се предават ясно.

Всеки косъм е антена. Всеки косъм е проводник на светлината. Вие не подозирате какво отношение имат космите към външните сили на природата, ето защо те трябва да се държат винаги в изправност. За да протичат правилно силите през тях, често прокарвайте пръстите си през тях. Когато сте нервни или неразположени, намокрете си малко косите и пак ги приглаждайте с пръсти или с гребен.

Хубаво е жените да носят дълги коси.

Ако си станал много мекушав или волята ти е отслабнала, добре е да се подстрижеш като войник, до кожа. Ако си станал много груб, пусни си дълга коса.

Косите винаги да са причесани гладко. На нервните, сприхавите препоръчвам вечер преди да си легнат да разхвърлят косата си, да я разбъркат и после да прокарат пръстите си през нея няколко пъти, след това да си легнат и сутринта да я вчесат добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...