Jump to content

31.РЕЦЕПТИ ЗА КОНКРЕТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ


Recommended Posts

РЕЦЕПТИ ЗА КОНКРЕТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

НЕРВНА СЛАБОСТ И НЕВРАСТЕНИЯ

1. Сутрин да се тури една кофа или котел с вода да се пече на слънце до един часа следобед, тогава човек да се облее с тази слънчева вода. Хубаво е такива обливания да практикува и здравият през лятото. А болният от нервна слабост може да прави по две обливания на ден.

2. Три пъти в седмицата, вечерта измиване с топла вода на следните области: кръста, корема, слабините и горния край на бедрата. Ще се намокри кърпа с топла вода и ще се измива тази област. Разстоянието от коленете до 25 см над коленете ще се оставя сухо, за да има реакция. Това измиване усилва кръвообращението и раздвижва силите на организма.

3. Всяка вечер измиване на краката с топла вода.

4. Всеки ден упражнение за дълбоко дишане сутрин, обед и вечер по шест пъти, а после и девет пъти.

5. Вегетарианска храна, и то питателна.

6. Употребяване на ябълки в по-голямо количество. Ябълките съдържат енергии, които премахват нервната слабост и главоболието.

7. Сутрин, обед и вечер по две чаши гореща вода на глътки.

8. Употребяване на бамя и стъргана ряпа с малко лимон и зехтин на обяд.

9. Употребяване на царевична вода и то така: един кг царевица ще ври в литър и три четвърти вода, докато остане един литър вода. Тая царевична вода ще се изпие на три части на един ден. На другия ден ще се свари нова царевица. Това да се прави известно време.

10. Употребяване на моркови и пипер.

11. Всяка сутрин да се правят основните шест гимнастически упражнения.

12. Всяка сутрин да се правят ранни разходки преди изгрев слънце и до един час след изгрев, защото тогава слънчевите енергии лекуват специално нервната система. Тогава човек ще се излага на слънчевите лъчи.

13. Екскурзии и пребиваване на планини, защото планините обновяват и лекуват нервната система.

14. Човек да има Божествена мисъл. А Божествената мисъл се състои в следното: да мислим, че всичко е за добро - каквото и да стане и да не губиш равновесие. Щом се възприеме Божествената мисъл, ще се възстанови хармонията между етерното и физическото тяло. А нарушението на тая хармония е причина за много болести.

15. По-лесносмилаема храна. Храната да се дъвче дълго време. Болният от нервна слабост при дихателните упражнения да се стреми да задържа въздуха колкото се може по-дълго време, като почне от 15 секунди и стигне до 60 и 90 секунди.

На какво се дължи неврастенията? На неестествения човешки живот, лишен от Божественото. Когато изгуби връзката си с Божественото човек става неврастеник. Изобщо, когато човек се лиши от нещо съществено, той става неврастеник. Страшно е да лишиш човека от Любовта като храна на неговата душа. Тази истина е позната на всички хора. Следователно, когато човек се лиши от същественото в живота, нервната му система се разстройва. Какъв е цярът за това? Само Божията Любов е в състояние да лекува неврастенията. Щом Божията Любов посети болния, той моментално оздравява.

Липсата на вода в организма прави човека нервен, сух. Той започва да се дразни, става рязък и е готов да се сърди и кара с всички. Така той нарушава своя вътрешен мир и прави погрешки. Как може да се въздействува на нервността? Чрез гореща вода. Вземете чаша гореща, вряла вода и пийте лъжичка по лъжичка. През това време наблюдавайте след коя лъжичка ще се успокоите. Оставите ли се на течението на гнева, ще изразходвате напразно много енергия. Пестете енергията на организма си. Ако можете да я трансформирате в работа, вие сте спечелили нещо ценно.

Водата регулира нервната система. При чрезмерна чувствителност ще свариш вода и ще сипеш в една чаша, ще изпиеш водата лъжичка по лъжичка. Същото ще правиш на обед и вечер. Значи ще изпиваш по три чаши гореща вода на ден.

Ако някой път сте неразположени душевно, имате една меланхолия, бих ви препоръчал да направите един опит. Тръгнете по течението на един извор и ще видите, че няма да се мине половин час и неразположението ви ще изчезне. Няма да вървите срещу течението, но по течението. На връщане ще минете по друг някой път. Когато сте неразположени, минете покрай някой добър човек. Друг път може да вземете една хубава книга, научна или на някой философ, или на някой първокласен моралист. Прочетете книгата и ще видите, че неразположението ще изчезне. Кога трябва да четете книги? Не когато сте весели и радостни, но когато сте неразположени и скръбни. Тогава именно книгите ще ви помогнат.

Раздразнен ли си, или съмнения те измъчват, вземи в един съд чиста, хубава вода и полей с нея горната част на лявата си ръка. После с една кърпа леко отнеми влагата от ръката - да остане малко влага. След една минута намокри горната част на дясната ръка и по същия начин да се попие с мека кърпа влагата. Ако състоянието не се промени, направи опита с две минути и ако пак не се подобри, продължавай този опит, като увеличаваш минутите до десет минути.

Ако си нервен, сприхав, нетърпелив, пипни си леко върха на носа.

Страхът понякога произвежда треска и страхът я лекува, а именно, като полеете болния с една кофа вода изневиделица.

Някой път сте кисели, нервни. Вземете някакво сладко и мъничко намажете устните с него, прокарайте езика си по горната устна, по долната - оближете ги бавно и лекичко.

У някои чувствияелни хора, преди да завали дъжд има налягане и те не могат да дишат свободно. Имат известен задух. А след като се развали времето, получават освобождаване, приятно им е. Преди да се развали времето, такъв човек да употреби гореща вода, за да се смени състоянието му. „Да възлюбиш ближния си” - това е един закон за продължение на живота. И когато те любят, и когато любиш, животът ти ще се продължи. Когато някой човек е много нервен, толкова, че чак се стига до гърчове, до припадъци, нека да се занимава с някакъв голям въпрос, с нещо научно, с голям научен въпрос, да се обземе съзнанието и така да се промени това състояние.

Недоволен е някой от живота, иска да се самоубие, ще му дадем лекарство да се промени това състояние - да иде да види някой как го бесят, като се върне, ще му мине мисълта за самоубийство.

Ако си отчаян, ако искаш да се самоубиваш, купи си малко свинско месо, опечи го хубаво, посоли го с чер пипер, поръси го с лимон, хапни си. Отчаянието се лекува със свинско месо.

Ако сте вегетарианци, в изключителен случай може да направите този опит за лекуване. Смущава ли те нещо, нямаш ли изходен път от нещо, измий се хубаво, среши се, свари си оризова вода и цяла седмица вземай сутрин, на обед и вечер по три супени лъжици - всичко девет лъжици. Втората седмица ще вземеш едно кило грах, ще го свариш хубаво, ще направиш чорбица и тогава ще вземаш от нея по десет супени лъжици сутрин, на обед и вечер.

Цялата седмица продължаваш с тази диета, докато дойдеш до хляба. Ще си омесиш сам хляб и така ще си месиш всеки ден, докато се възвърне хубавото разположение. Това е новата хигиена. Също, щом станете, отправете ума си към Бога, направете няколко вдишки през лявата ноздра (понеже теченията на лявата ноздра са на Луната, а тя е, която чисти), значи ще поемете през лявата въздух, ще задържите и ще изпущате през дясната ноздра. Веднага поемете отново въздух през дясната ноздра - то е слънчевото течение. Три пъти - сутрин, на обед и вечер на гладен стомах ще правите тези упражнения и ще се възстанови здравословното ви състояние.

За неврастенията и всички нервни болести: три месеца - април, май, юни, всеки ден ще се разхождате на планина, така че слънцето да пече гърба ви. Ще вървите от изток към запад, и то когато Слънцето още не е изгряло и малко след изгряването му.

Неврастенията не е нищо друго освен резултат на неправилно функциониране на капилярните съдове. То се предизвиква от голямо натрупване на електричество върху нервната система. Излишното електричество причинява голямо напрежение върху нервите, вследствие на което човек става нервен. Затова той трябва да затвори ключовете на нервната система, да не допуща прииждане на голямо електричество отвън. Когато се атакува повече симпатичната нервна система, човек затлъстява. Затлъстяването пък причинява друг род болезнени състояния. Симпатичната нервна система трябва да се пази от излишни наслоявания. Неврастенията се дължи на това, че хората са изгубили средата, в която са живели, а тази среда е Любовта.

За да се лекувате от неврастения, не ви трябват лекари.

Намерете в планината 300-годишен дъб, обикнете го, обиколете го, облегнете се здраво на него целият, а главата да е издадена напред и кажете: „Господин професоре, помогни ми”.

Помислете си през какви бури е минал и как е устоял. Достатъчно е три-четири пъти да си турите гърба на този професор и неразположението ще изчезне, както снегът се стопява на слънцето. Има растения, които живеят по 500, по 1000, по 2000 години.

Всичките растения живеят в хората, в миниатюр. Има цели гори, които са насадени в човешкия организъм. Когато пазим тези гори, всичко върви, а когато ги изкореняваме - заболяваме. В човека има и дъб, и бук, и леска, и много други растения, но има и много, които са изчезнали.

На нервните препоръчвам да се подпират на дъб, да стоят на дъбовия клон около час, да се излягат на някоя гладка, хубава канара, с южно изложение, на слънце. Много енергия съдържат канарите. Нагретите камъни са благословение. Имате някакво неразположение на духа - занимавайте се с отглеждане на плодни дръвчета или грижете се за карамфили, като ги помирисвате често. Може и здравец да отглеждате.

Дърветата и цветята са проводници на един висш свят, затова при мрачни състояния те могат да ви помогнат. Щом се разгневите, изяжте една ябълка или круша, или орех.

Сръднята между хората произтича от това, че хората не мислят. Да мисли човек - това е лекуването на сръднята. Като дойде сръднята, кажи: „Мисли, мисли, мисли!” Така ще възвърнете изгубената енергия, която тялото е изгубило при сръднята.

Ако у вас се е насъбрала много жизнена енергия, вие почвате да се дразните от най-малкото нещо. За да премахнете туй раздразнение, ще държите в ума си синия цвят - той ще ви успокои.

Ако човек е неразположен, нека изпие сока на два-три лимона със захар, а след това сока на няколко портокала. Сокът от лимоните и портокалите дава добро разположение на духа, подобрява състоянието на стомаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...