Jump to content

Recommended Posts

АПЕНДИЦИТ

Лекуването може да стане, когато месечината се разсипва. В началото на лекуването най-напред ще се вземе рициново масло, за да се очистят червата. След това ще се направи пълен пост четири дена, без да се яде или пие нещо. Във време на поста болният да лежи на гърба си, да си слага топлина на корема, дето е сляпото черво. Например топли трици, топли тухли и пр. И като мине постът и човекът почне да ходи вече, пак да държи вълнена топла превръзка на корема. Отпостването да става с картофена супа без картофите или със спаначена супа без спанака и няма да приема хляб. Преди картофената супа може да изпие една чаша гореща вода. През втория ден на отпостването ще яде картофена супа с картофите, но пак без хляб. На третия ден ще вземе вече и хляб, и меки храни, например бамя, праз, картофи и постепенно ще премине след това към обикновената храна.

Да се тури на болното място млечен компрес от биволско или овче мляко. Да заври 2 л прясно мляко. Като заври, ще се свали от огъня, ще се сложи сок от един лимон, ще се прецеди през марля. Болното място да се намаже с дървено масло и съсиреното мляко, още докато е горещо, ще се тури на болното място, обвито в марля. Отгоре да се тури мушама и после ще се тури нещо вълнено, което да покрие, за да не влиза въздух. Бинтова се добре. Да се туря вечер и след 12 часа да се махне. Това ще се повтори няколко пъти.

Няколко дни абсолютен пост без храна и без вода. В някои случаи възпалението се дължи на чуждо вещество - частици от храна или друго нещо в апендикса. При глад, организмът, лишен от храна, изсмуква тези частици, премахва се причината и възпалението минава.

Да не се яде месо един месец, да се мият и потапят краката в топла вода и тогава да се заспива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...