Jump to content

ЯЗВА НА СТОМАХА ИЛИ НА ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА


Recommended Posts

ЯЗВА НА СТОМАХА ИЛИ НА ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА

1. Първия ден сутринта да се взема гореща вода няколко чаши за промиване на стомаха и червата и след това една кафяна чаша дървено масло преди ядене. Вечерта също да се взема гореща вода и след това кафяна чашка дървено масло. Един-два часа след дървеното масло се взема житена вода.

2. Втория ден. Същото по отношение на горещата вода и дървеното масло, а вместо житена вода - овесена вода.

3. Третия ден. Същото като първия ден, само че вместо житена вода, взема се картофена супа.

4. Четвъртия ден, както първия ден, само че вместо житена вода взема се смокинена чорба без твърдите части.

5. Петият ден е като първия. Шестият - като втория и т.н.

Всичко това се повтаря 10 дена. След десетия ден дървеното масло престава. А на болния се дава чай със сухари и краве масло.

Цветовете на жълтия кантарион се турят в дървено масло и стоят на слънце 40 дена. След това се взема от кантариона по една супена лъжица сутрин и вечер преди ядене. Отвара от жълтия кантарион се пие по 1 супена лъжица преди ядене.

При ядене да не се употребява кисело, люто и солено. Също така да не се употребява боб, леща и грах. Могат да се употребяват, ако са олющени от люспите.

Завира вода 1/4 л, турят се в нея три листа от смрадлика и веднага се отстраняват от огъня, захлупена тещджерата се оставя, докато изстине. Тази вода се пие три пъти на ден, преди ядене половин час по 1 кафяна чашка. На тетрата се употребяват листата. Най-хубаво е да се бере, когато цъфти. Тогава листата имат по-голяма сила.

За язва: 150 г чист зехтин се размесва хубаво със ситно счукан чесън така, че да се получи гъста кашица. Да се взема три пъти на ден: сутрин, обед и вечер по една чаена лъжичка. Преди години един наш брат заболя от язва в стомаха. Дойде при мене и ме пита какво да прави. Казах му: „През лятото ще се печеш на слънце, ще излагаш стомаха си и корема си на слънце. Така ще се лекуваш 2 - 3 месеца наред. Всеки ден ще пиеш по една чаша зехтин.” Той изпълни моите съвети и оздравя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...