Jump to content

Recommended Posts

ПРОСТУДА

Имате треска. Вие можете да покажете на тая треска едно място, откъдето да излезе. Може да й кажете да излезе някъде зад ухото в едно малко цирейче или на устата отстрани. Тъй стават тези работи. При болестите се зараждат известни нечистотии, които могат да излязат по един правилен начин.

Лекарство за кашлица: вземете сухите люспи на десет глави лук и ги сварете във вода, прецедете водата и в нея сложете половин килограм мед, една-две лъжички счукан синап, една-две лъжички ленено семе. Вземайте от тази смес по една лъжичка три пъти на ден - сутрин, на обяд и вечер.

Природата е вложила в лучените люспи лечебна сила, а вие ги хвърляте навън. Кашлицата е резултат на човешкото безлюбие. Който кашля, търси човек да го обича. За да се справите с кашлицата - възлюбете я. Като я обикнете, тя ще ви напусне. Ако двама души обикнат онзи, който кашля, скоро ще го излекуват. Кашлицата се явява при понижаване вибрациите на организма. Щом се повишат, кашлицата минава.

Любовта е в състояние да повиши вибрациите на организма. Да се излекува кашлицата, е нужно белите дробове да се изчистят от нечистотиите и лигавата течност, която е запушила бронхите. Важното е да използувате люспите на лука като лечебно средство, а окончателното излекуване на кашлицата ще дойде пак от Любовта.

Заболи те гърлото, простудили сте се, веднага турете един млечен компрес. Аз ще ви препоръчам един друг лек. Ще вземете да направите тархана. Ще турите изобилно черен пипер. Хем тарханата ще е хубава, хем лековита. Като ядете тарханата, този черен пипер ще образува едно голямо сгорещяване. Той е едно хубаво лекарство, антисептично. Едновременно ще имате едно приятно ядене, а при това и лечебно.

Ако някой страда от нещо, простудил се, вземете тархана, един, два, три пъти наред и ще избегнете много усложнения. И тъй ще знаете, или млечен компрес, или компрес от маслини, или тархана най-после. Тарханата ще я ядете топла. Вие сами ще си счукате черния пипер. Не ви препоръчвам да вземете от бакалина счукан пипер. Тази рецепта няма да я давате навън. Тя е един специалитет. Ако вие я изнесете навън, лекарите ще се хванат за корема от смях. Ще кажат: „Бива, бива, ама такова голямо невежество.”

Изстиването на крайниците се дължи на нечиста кръв в организма. Нечистата кръв произвежда електричество в организма, а чистата - магнетизъм. Електричеството произвежда студ, а магнетизмът - топлина. Следователно, за да не изстиват ръцете и краката ви, трябва да внесете в организма си повече топлина. Това става, когато човек даде ход на Божественото в себе си. При това положение той няма да се страхува нито от студ, нито от безпаричие, нито от болести.

Щом силите му се уравновесят, той придобива естествена, нормална топлина на своя организъм. Дето и да отиде този човек, е осигурен.

Тресе ли ви или сте се простудили - един начин за лекуване - само вяра. Едно правило. Може да пиете гореща вода - 1; 2, 3, 4, 5, 6 чаши, докато у вас се образува една реакция на хубаво изпотяване. Снемете си ризата, изтъркайте се. Седнете пак, изпийте 1 - 2 чаши. Вземете малко дървено масло, намажете си краката и ръцете и легнете. Опитайте този начин, няма да ви боли главата.

Друго правило: щом се простудиш, първата мярка е да вземеш нещо очистително, да се очистят стомахът и червата от всички ненужни вещества. Всичко туй трябва да се изчисти навънка. Един-два дена въздържане от ядене. 3 - 4 чаши гореща вода, две чаши спаначен сок със солчица, две паници супа, направена от картофи, с малко солчица. По малко ще сърбате, няма да преяждате и всичко ще мине много лесно.

При силна простуда - най-първо, очистително с рициново масло, подир ефекта веднага пиене гореща вода, докато се изпоти 1, 2, 3 пъти, тогава топла храна. Да се пази да не стане простудяване, затова 4 - 5 часа да лежи завит, за да се регулира и тонира тялото.

За кашлица, първото правило: дишайте дълбоко и след това представете в ума си, че всичката ваша артериална кръв върви хармонично по цялото тяло и венозната, и тя хармонично се връщат. Представете си в ума, че всичко върви хармонично, образувайте вътрешна хармония и постепенно ще забележите, че кашлицата ще започне да утихва. А пък някои от вас, ако не могат да си помогнат тъй, вземете си малко равнец, попийте малко и ще мине кашлицата. Лятно време събирайте всички равнец, бял и жълт, та който не може да се лекува с волята си, да пие тия треви. После да вземете от синята тинтява. Наберете си. Те са магнетични растения, които помагат. Наберете си още мащерка, зелени листа ягода. И те са лечебни. Може да ги употребявате. Наберете си от дребната лайка. Ще си имате цяла аптека стъкленички. И тия листа и цветове, като ги затворите в шишета със захлупаци, турете ги на слънце да се пекат - да приемат още енергия от Слънцето. Не ги туряйте на влажни места. Като дойде едно такова състояние да кашляте, извадете си малко, сварете си 1/2 кафяна чашка цяр. Как да го пиете? Вземете си една глътка в устата и си представете този равнец, че сега расте; че той е жив и този равнец поглъща кашлицата ви. Той привлича кашлицата към себе си, нищо повече.

Индийски орехчета, мед и чер пипер. Медът се стопява, а индийските орехчета и черният пипер се счукват. Разбъркваме тези три неща и се получава един маджун, от който болният от кашлица приема в устата и гърлото си, но не го гълта. Този маджун напарва, топли и кашлицата минава.

Когато имате висока температура, ще направите едно от двете: или трябва да вземете очистително и да изпиете две-три чаши гореща вода след очистителното, или да си сварите картошки, големи от по сто грама, изяжте ги и вижте дали след половин час няма да спадне температурата. Водата и картошките да са топли, горещи. Картошките да не са на чорба, но само сварени с корите, и ще дъвчете добре - те урегулират неестествената топлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...