Jump to content

ТУБЕРКУЛОЗА


Recommended Posts

ТУБЕРКУЛОЗА

1. Да употребява корите на киселите ябълки. Да дъвче корите дълго време, да приеме всички сокове от корите и след това да ги изплюва.

2. Да изпраща мислено светлина върху тялото си с всички краски и особено върху белите дробове. Да си представя мислено, че върху тялото му се излива душ от бяла светлина, после да си представи, че върху него се излива душ от портокалени лъчи и т.н. Така да смени всички краски.

3. Да размишлява в пълно уединение и вдълбочаване върху най-възвишените стихове на Писанието, например: „Които чакат Господа, тяхната сила ще се обнови” или върху стиха: „Аз дойдох да им дам живот и да го имат преизобилно.”

4. Да употребява сладкия, червен кромид. Да го ядат като го дъвчат хубаво. Най-малко по една глава на ден, а може и малко повече.

5. Всяка вечер да си мие краката с топла вода с малко сол.

6. Дълбоко дишане.

7. Мислено да прави разходки по високите места.

8. Да бъде бодър и да не го е страх. Щом човек реши и обещае да служи на Бога, не трябва да го е страх, защото Бог е на негова страна и ще го пази. Да се страхува онзи, който не служи.

9. Да си измива слабините всяка вечер с топла вода, в която има малко сол.

10. Всеки ден да чете по един псалом и да заучава най-силните стихове. Какъв е церът за охтиката? Въздух и светлина. Охтичавите са много нетърпеливи, злонравни, нервни. Те трябва да се освободят дт своето злорадство. Злорадството е заразителна болест също. Някой път аз бях препоръчал на някой, ако е охтичав, да пуши тютюн, но да гълта дима. Лечебно средство е. Инжекции могат да се правят с дима на тютюн, но това са отрицателни страни.

Който е охтичав: да засажда костилки. Като изникнат, да поглежда тия растения - ще оздравее. Туберкулозата не е само външна, органична болест, но тя има отношение към мислите и чувствата на човека. Изопачените мисли и чувства на човека са условия за туберкулозата. Те произвеждат отслабване на дробовете. Следователно, ако внесете в ума си прави и светли мисли, а в сърцето си прави и благородни чувства, туберкулозата сама по себе си ще изчезне. Болен си, заразен си от туберкулоза. Лекарят казва, че няма да издържиш болестта. Какво да правиш? Приеми Мъдростта и на нея се уповавай. Излизай всеки ден на планината най-малко до 1500 метра. След три месеца ще имаш 75% подобрение, а след една година – 85%. След две, три години ще бъдеш съвършено здрав. Ще се качваш на планината и ще благодариш на Бога. И зиме, и лете ще ходиш по планината, добре облечен, с манерка гореща вода и от време на време ще пиеш. Така ще опиташ, можеш ли да се лекуваш или не. Ако се излекуваш, това е резултат на истинското знание, жив опит. После смело ще си кажеш: Има една разумна сила в света, която помага във всички случаи, гдето човешката помощ е безсилна. Този опит струва ли повече от многото философски трактати. В първия период на болестта, когато тя не е напреднала, болният да излага гърба си на слънце, сутрин рано след изгрев слънце през по-тънки дрехи. Зависи от температурата на времето и от чувствителността на лицето. След 9 часа да не прави слънчеви бани. Разбира се, ако има температура, не трябва да прави слънчеви бани.

1. Да се употребяват по един-два лимона на ден.

2. Вегетарианска храна.

3. През май да се съберат 100 връхчета от борови младоци, ще се турят в един съд с вода да врят 1 - 2 часа, докато омекнат. След това ще се тури 1 кг захар и поври още малко, догдето се стопи захарта и смолата на боровите връхчета ще излезе във водата. Това ще се яде по 1 супена лъжица сутрин, обед и вечер, преди ядене, заедно с боровите връхчета.

4. Лежане при овце. Болният да прекара няколко месеца при овцете, защото ще почерпи жизнен магнетизъм. В кошарата, дето са овцете, ще се направи едно по-високо място - легло, и там да спи. Магнетизмът на овцете лекува.

5. Болният да яде суров чесън. Ако човек яде чесън и има туберкулоза, ще се излекува, а ако няма, няма да го хване. Но, разбира се, да се спазва съчетанието на храните. Например не може да се съчетае прясно мляко с чесън.

6. Болният да има вяра. В каквото вярва човек, това става. Да се занимава с Евангелието, да се измени психологически, да се създаде една атмосфера на обнадеждаване.

7. Болният да пие житена вода. След като се свари житото, да пие от сока.

8. След като се свари царевицата един час, да пие от царевичената вода.

9. Всеки ден да прави бани, разходки сутрин и вечер, два часа на ден. Сутрин, като ходи, може вечер да не ходи. Всеки ден да увеличава разходките, тъй че в един месец може да извърви най-малко 10-15 км. Предпочита се разходката да бъде в гора, за да приема магнетичните еманации на дърветата. От застой често се влошава положението на болния. У него се явява едно инертно състояние и постоянно си внушава отрицателни неща.

10. Всяка сутрин и вечер преди лягане да взема по една лъжица чисто, дървено масло. Ако има кръвоизливи в дробовете, не се правят дихателни упражнения, за да не се пукат капилярните съдове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...