Jump to content

32.ЛЕЧЕНИЕ С РАСТЕНИЯ


Recommended Posts

ЛЕЧЕНИЕ С РАСТЕНИЯ

Има растения, които лекуват и най-опасните и мъчноизлечими болести. Който не ги познава, страда. Затова казваме, че хората страдат поради своето невежество. Изучавайте растенията и техните лечебни свойства. Има лечебни растения, които заместват най-видните хирурзи - стига да знаете кои са и как да ги използувате, ще можете да си помагате.

Изучавайте магическата сила на растенията. Те имат скрити огромни сили. Може да се лекувате с техните листа, корени, цветове, но ако не ги разбирате, те причиняват нещастия, без да искат. Достатъчно е да се изпотите и да легнете близо до корените на едно растение или дърво, до орех например, за да видите какво има в растенията. Те обичат водата и като изтеглят водата, изтеглят и соковете на живота. Никога не заспивайте под сянката на дърветата, може най-много под шарена сянка.

През май и юни, в хубави слънчеви дни сутрин рано събирайте билки, сушете ги и после ги поставете в стъклени буркани, запушени, да постоят още малко на слънце, една мъничка незначителна тревица или цветенце при нужда са най-добрите лекари.

Вземете си малко равнец, пийте малко и ще ви мине кашлицата. Лятно време събирайте всинца равнец, всеки вкъщи да си има набран равнец - бял и жълт, та който не може да се лекува с волята си, да пие тия треви. После да имате от синята тинтява. Наберете си, те са магнетически растения, които помагат. Наберете си още мащерка, зелени листа от ягоди, и те са лечебни. Наберете си и от дребна лайкучка. Ще си имате цяла аптека стъкленички. И тия листа и цветове, като ги затворите в шишенца с похлупачки, турете ги на слънце да се пекат, да приемат още енергия от Слънцето. Не ги туряйте на влажни места.

Достатъчно е да вземеш подбел и ти ще се подмладиш. Но трябва да знаеш през кой ден на годината да го вземеш, дали когато цъфти и, изобщо, по кое време на годината. Според мене най-добре е да го вземете, когато в него се балансират положителните сили. Човек трябва да попадне в този момент, когато подбелът е в състояние да самоудоволствие и е готов да дава, да помага. Това е и с всички останали растения. Тогава човек трябва да излезе рано в зори или при изгрева на Слънцето, когато на небето няма нито един облак. Има ли най-малкия облак, лекарството се разваля. Ако съвпаднат тези състояния, тези моменти, тогава ти ще си откъснеш един цвят и ще го затвориш в едно шишенце. Ако знаете това изкуство, кога да откъснете този цвят, вие ще изпитате голям трепет, когато се приближите към подбела, защото той ще ви подмлади и радост ще бликне у вас. На ранина, точно при изгрева на Слънцето, ще откъснете цвета и ще го турите в шишенце. Съгласен съм с вас, че мъчно става човек да попадне в такова съчетание, на такъв ден. Денят не трябва да е мъглив. Все ще дойде ден, когато ще се достигне това знание, но това се постига само по пътя на Любовта. Любовта да е проникнала в човека и да го владее, подразбирам възвишената Любов. Възвишената Божествена Любов има за цел да възвърне младенческото състояние на цялото човечество.

Ако ви боли стомах, сварете си малко равнец. Против кашлица си сварете малко синя тинтява.

Ако на моя приятел му тежи нещо, страда, ще му кажа да си вземе с три пръста малко цвят от пелин, да го сложи в джезве, да го държи пет минути да клокне и всеки ден в продължение на 10 дни да пие по една чашка пелин и положително 75% ще се подобри, без захар да го пие.

При зъбобол - да се сваряват орехови листа, да се жабурят венците с тази вода.

Забележете, всички растения, у които венчето на цвета е петлистно, действуват разслабително. Значи, числото 5 е етикет, показва някакви свойства.

Ако цяла година ядеш коприва, косата ти ще почернее.

Когато сте неразположени, вземете на върха на един нож пепел от изгорелите кленове, изсипете я в чаша гореща вода и като се утаи, изпийте водата.

Чрез цветята, растенията, плодовете, дърветата човек се лекува, свързва се с тяхната магическа сила. Чесън, лук, магданоз, във всяка градина да има по една леха, те са много лековити.

Цветята са лечебно средство за много болести. Например карамфилът лекува някои нервни болести. Розата лекува други болести. Минзухарът, кокичето, гергината и всички цветя лекуват известни болести и същевременно поддържат и възпитават съответно всяко цвете и добродетел. Цветята крият в себе си лечебна сила. Добре е малокръвният да отглежда червени цветя. Червеният цвят съдържа магнетична сила, която тонизира нервната система. Ако някой е обезверен, да отглежда сини цветя. За да бъдете здрави, посадете цветя в саксии или в градината си и ги отглеждайте. Също посадете и плодни дървета и зеленчуци, изучавайте ги, за да се ползувате от силите, които се крият в тях. Събувайте се лятно време боси и ходете по един, два часа по тревата, по камъните.

От вашето неразположение можете да се излекувате, ако имате една цветна градина с разнообразни цветя, ако имате една овощна градина и една зеленчукова и ги обработвате. Ако сте анемични, ще отглеждате череши. Ако вярата ви е слаба, ще обработвате зеле. Това са външни формули за укрепване, за енергия, за спокойствие.

Ароматичните вещества, които се намират в карамфила (цветето), могат да се използуват като лечебно средство, но в определена доза. Розата и карамфила ще миришете отдалеч.

Ако очите ти са отслабнали от тревоги и грижи, вглеждай се в жълто цвете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...