Jump to content

35.ДРУГИ МЕТОДИ


Recommended Posts

ДРУГИ МЕТОДИ

При хрема или кашлица дишането се затруднява, защото се свиват капилярните съдове. За да се възстанови кръвообращението, болният трябва да се разтрие с дървено масло или с камфоров спирт.

При простуда разтрий гърба си, за да се подобри кръвообращението, да се разширят капилярните съдове, да се възстанови нормалното състояние на организма. Когато сте неразположени духом, начертайте 100 отвесни успоредни линии и неразположението ви ще изчезне. Така ще калите и волята си. Успоредните линии са знак на разумност. Когато пазите еднакво разстояние между тях същевременно вие се нагаждате към разумен живот. Цигулката, на която видни майстори и виртуози са свирили, е лековита. Достатъчно е да се докосне някой болен до нея, за да оздравее моментално. Тя се отличава с висши трептения, затова звучи приятно, хармонично. Нервните хора да правят екскурзия. Планината действува най-лечебно върху нервната система. Нервните хора да правят гимнастически упражнения и да се лекуват с музика. Студена вода да не пият и малко да ядат.

Ако две пчели ужилят човека, те ше му помогнат против ревматизма, но ако сто пчели го ужилят, ще го умъртвят. За усилване на очите добре е да излизате вечер в бурни, тъмни нощи и да прекарвате вън на открито около 1 час. По този начин очите се напрягат и към тях приижда повече кръв.

За да усилите зрението си, излизайте вън след полунощ, от 12-1 часа, когато небето е звездно, да наблюдавате звездите. Добре е да излизате и в мрачна, бурна нощ. Този опит е и за каляване на нервната система. Опитът ще има резултат, ако не ви е страх.

Щом се разгневите, поемете дълбоко въздух, издишайте и бройте от 1 до 100, ако не мине, пак поемете дъх дълбоко, издишайте и бройте от 1 до 200 и така до 300 - това е един от методите за регулиране на енергиите. Ако този метод не приложите, тогава изпийте (пак за гнева) една чаша гореща вода на глътки. Гневът развива топлина в човека - значи подобното с подобно се лекува.

Ако духом сте отпаднали, сложете си ръката на челото; състоянието ви ще се измени в десетина минути. Може да пишете числа, да чертаете прави линии, да рисувате. Начертайте един триъгълник, оцветете го червен, син и зелен и след 3 - 4 минути настроението ви ще се подобри. Кисели сте нещо, недоволни, гневливи - излезте в гората и викайте, кряскайте на дърветата, камъните, ще се озонирате и ще ви мине. Може после и да се посмеете на това, което сте правили в гората.

От природата ще черпите енергии.

Когато искате да внесете в характера си повече мекота, в продължение на година по три пъти на ден - сутрин, на обяд и вечер милвайте дланите си. Когато искате да внесете повече твърдост, смелост, мъжество, милвайте горната част на ръцете си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...