Jump to content

Recommended Posts

ВОДА

Еликсирът на новия живот е топлата вода. За да бъде здрав, човек трябва да употребява определено количество вода, която, от една страна, е нужна за смекчаване на храната, а от друга - за промиване на вътрешните органи. Никаква реакция не може да стане без вода. Водата съдържа жизнена сила, необходима за човешкия организъм, а сиропите, колко и да са хубави, са човешки изобретения, те не могат да утолят жаждата.

Ако знаете как да пиете врялата вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90 процента от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат. Пиенето и миенето с вода за вас трябва да бъдат свещен акт. Ще се миете бавно, съсредоточено, с мисъл и изговаряне на формули, ще приемате водата. Изучавайте къде има най-хубава вода, от най-чистите извори ще си носите вода.

Пиете ли студена вода, съзнанието ви трябва да бъде будно. Много болести се раждат от бързото пиене на студена вода. Когато човек пие студена вода, той трябва да мисли, съзнанието му трябва да взема пълно участие в сладостта на водата и в нейната температура. Бързате ли, когато пиете вода, вие ще изгубите повече време, докато се излекувате от последствията, отколкото ако бяхте употребили една-две минути, докато изпиете водата.

След топло никога не пийте студено, защото от резките промени зъбите се развалят. Природата не обича резките промени, пък и какво добро ще донесе свиването и разширяването глечта на зъбите?

Ще пиете вода и то на гладно сърце от 100 до 150 грама на глътки, на ден ще изпивате по половин - един литър вода, от която ще може да извадите храна за вашите артерии.

Никога не пийте студена, ледена вода, за да не свивате прекомерно капилярните съдове на гърлото и на стомаха. Никога не дишайте през устата, а през носа - да се пречисти и стопли; затова помага лигавата цила и течност в носа. Да. се къпе човек не е удоволствие, а необходимост, наложена от нуждата на организма да отвори порите на кожата си, чрез които дишането и храненето стават правилно. При това във водата трябва да се седи от 5 до 15 минути, не повече.

Вода, която съдържа органически примеси, се отразява вредно на организма. Дестилираната вода подобрява здравословното състояние. На ден човек трябва да пие най-малко литър, литър и половина вода. Студените компреси и душове са за силни хора, на които кръвообращението е правилно. Някой отива на гореща баня, окъпе се, след това влиза в студен басейн. После се чуди защо състоянието му се е влошило. Резките промени на температурата не се отразяват добре върху човешкия организъм. Някой казва: аз правя студени бани, да се каля. Докато човек се кали, тези резки промени ще предизвикат най-различни реакции на втвърдяване в тялото, вследствие на което в организма ще се натрупа повече електричество, с което той мъчно ще се справи.

Ако е въпрос за студени бани, аз бих препоръчал на всички хора дъждовните бани, главно през месеците май, юни, юли и най-много до половината на август. Дъждовните капки през месеца са топли и пълни с електричество и магнетизъм. Дъждовни бани през останалите месеци не препоръчвам. Когато не можете да правите дъждовни бани, добре е да правите бани с вода, която е нагрята най-много до 35 – 40оС - близо до естествената топлина на тялото. Такива са и много от естествените извори. Над тази температура водата има вече разтегателна сила, която не е приятна за тялото. Добре е дъждовните бани да не се правят направо на тялото, но през някаква тънка дреха. Така правени баните, дъждовните капки развиват особена енергия, която се отразява върху организма благоприятно. Част от водата се възприема от кожата чрез порите. Затова човек трябва да си мие лицето често и тогава водата прониква в порите и част от магнетизма на водата прониква с нея в кожата. Водата трябва да бъде топла, за да стане това. Има връзка между физическата и духовната чистота. Човек трябва поне два нъти през седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода. Ще изпие няколко чаши гореща вода, в която може да изстиска няколко капки лимонов сок. Като се изпоти добре, ще изтрие тялото си с влажна кърпа и ще се преоблече. След това нека изпие още половин или една чаша гореща вода. Чистата гореща вода помага за освобождаването на кръвта от натрупаните в нея млечна и пикочна киселина. За да бъде здрав, човек трябва да има абсолютно чиста кръв. Щом човек подобри кръвообращението си и праната се възприема правилно от организма.

За да бъде дишането ви пълно, вие трябва да отворите порите на тялото си. Това се постига чрез употребата на вода. Пълното дишане подразбира да диша човек не само с дробовете си, но и с кожата на тялото си. Всяка клетка в човека трябва да диша. Който диша по този начин, може да се нарече здрав човек.

Ръцете най-малко по три пъти на ден да ги измивате. Краката, лицето, подмишниците ще измивате по няколко пъти на ден, като оставяте кожата малко влажна, за да може тази влага да се всмукне от организма и да ви даде бодрост и свежест. Леко, с мека кърпа се избършете, ще се преоблечете, ще благодарите на Бога и чак тогава ще ядете или ще отидете на работа.

Лятно време топлете вода на слънце и семизмивайте със слънчева вода. Ще правите най-много по две-три бани в седмицата. Частично можете да се миете всеки ден, а именно лицето, врата, ръцете, краката. Като се изпотявате, веднага ще се преобличате.

Никога не пийте вода, когато сте изморени и запотени. Спрете се малко при извора, почакайте 10 - 15 минути и след това пийте.

Ако виното беше необходимост за човека, природата щеше да го достави. Водата чисти организма, а виното внася утайки, от които човек трябва да се чисти, за да влезе Божествената енергия в него. Тази енергия влиза през мозъка, през сърцето и през тялото. Влезе ли тази енергия в тялото на човека, тя започва да го преустройва.

Росната капка крие в себе си електричество и магнетизъм, които трябва да се използуват разумно. Като знаете това, не изтърсвайте дъждовните капки от дрехите си. Чистата росна капка носи благословение. Оня, който има силно обоняние, усеща уханието на росните капки.

Когато излизате на разходка или екскурзия, избирайте за пиене води, които имат южно изложение, защото изворите на води, поставени в такова положение, са пълни с творческа енергия, те са здравословни. Никога не пийте води, изложени на север, защото енергията им е положителна.

От май до половината на юли, всеки ден, когато вали дъжд, ще се излагате на дъжда, докато добре ви намокри. Чиновниците ще използуват онези часове, когато не са на работа. Тези дъждовни бани струват повече от всякакви минерални; те се отразяват благотворно върху нервната система и върху много хронически болести. Аз наричам дъждовните бани „бани на ангелите”. Като правите баните си, ще се молите на Бога да ви очисти чрез тях и ще благодарите за благословението, което Той ви праща от небето. Който умее правилно да възприема енергиите на дъждовните капки, той се е домогнал до онази първична материя, която алхимиците са търсили. Като правите тези бани, ще видите какъв здрав сън ще имате. След банята ще изтриете тялото си с чиста, суха кърпа, ще се преоблечете, ще изпиете една-две чаши гореща вода. Що се отнася до простуда, да нямате никакъв страх; май, юни, юли са пълни с живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...