Jump to content

Recommended Posts

Астрология

В окултните науки не се успява, защото има много събрани данни, които не могат да се обобщят. Там един факт има много изключения. Например във физиогномията е казано, че дългият нос е признак на интелигентност, но не всякога е вярно. Когато долната част на ухото е добре развита, а самото ухо е голямо, това е признак на дълъг живот, но и това не всякога е вярно. Има известни съотношения. За хората с големи очи казват, че са много впечатлителни, а някои казват, че хората с големи очи са родени вечер, затова и очите им са големи. Донякъде тези данни са верни. В астрологията пък се казва, че планетата Юпитер имала такова и такова влияние върху човека. После се казва, че и Слънцето или Марс, или Венера, или Сатурн - и те имали известно влияние върху човека. Как ще обобщим тези положения? Юпитер е едно физическо тяло. Как може това физическо тяло да оказва влияние върху ума на човека? Казват за някой човек, че имал нещо благородно в себе си, че имал юпитеровска природа. Де е благородството на Юпитер? Или казват за някого, че е сатурнов тип, че гледал мрачно, песимистично на живота, че бил критичен, недоверчив. Защо да е недоволен Сатурн? Той има три венеца, готви се човекът да се жени. Защо трябва да е недоволен? Единственото нещо, което предполагам за него, е, че може да се съмнява дали неговата възлюблена ще го обича, или не. Той е единственият, когото от хиляди години насам все венчават и все още не могат да венчаят. Това е алегория. Те не могат да го венчаят по единствената причина, че когато решили да го венчаят, дошъл Юпитер и казал, че тази избраница се падала на него. Юпитер го катурва от трона му, защото и той искал да се жени за същата. Това са цели разкази, разговори между планетите, които, ако се преведат, могат да поставят хората в големи заблуждения. Едно е вярно, че Юпитер, както и всички останали планети, оказват известно влияние върху човека. Когато астролозите говорят за влиянието на планетите, те са имали предвид онова първоначално състояние, когато всички планети са били наредени в пояси. Всеки пояс се е управлявал от едно разумно същество. И каквото влияние са оказвали тези пояси, тези планети на хората, те едва днес ги разбират. Едно време, когато тези планети са били в такива пояси, тогава те са влияели на хората, а не сега, но те сега ги разбират, когато вече планетите са разделени. Днес те имат съвсем друго предназначение. Един астролог днес не може да предскаже какво е влиянието на планетите върху човека. Някои неща са верни, а някои не са. Някои астролози могат да предскажат събития, които ще се случат в скоро време, но те не могат да предсказват далечни събития. Например сега са предсказани много работи и трябва да се следи дали ще се сбъднат тия неща. За една година някои неща могат да се сбъднат, но някои няма да се сбъднат. Има причина дадени предсказания да не се сбъднат. Има неща, които липсват на предсказанията. Някои предсказания не са направени, както трябва. Но има неща в природата, които са точно определени.

 

Астрологията произхожда от първата култура, зачената е с първата раса, която е съществувала на Земята в предисторически времена. Астрологията е физиология на човешката душа. Мъчно е да се докаже каква връзка има между планетата Марс и човека, Сатурн и човека. Когато кажем, че някой е слънчев тип, това е символ. При хората от слънчевия тип Слънцето има връзка с човешкия ум. Ще ви дам общи бегли мисли върху тия типове. Слънчевите типове са любители на природата, поети, оптимисти, гледат светло на бъдещето, добри са и весели, имат здрава философия за живота, занимават се с музика, творци са.

 

Венера се занимава с по-гъста материя, със сърцето, кръвообращението - сгъстяването и разредяването на кръвта, занимава се с миризмите на цветята, понеже е богиня на любовта, тя увлича хората, тя е майстор на формите. Хора под влияние на Венера са по-горещи, имат отлично кръвообращение, те все за любов говорят - ще ги видиш в разни афери, инциденти. Кръвта на венерините типове се отличава от кръвта на слънчевите типове. Венерините обръщат внимание на външната култура: красиви дрехи, шапки, бижута, мода.

 

Марсовияттип е героичен, войнствен, доблестен. Песимизмът, недоволството се дължат все на Марс. Преобладаващо влияние в организма има венозната кръв.

 

Сатурновите хора са сухи, храносмилателната система е слабо развита, стомахът им винаги нещо не е в ред. Имат силен дух, критичен ум. Ако искаш някой да ти покаже правия път, намери сатурнов тип. Разсъдителният център, личните чувства, страхът са чрезмерно развити в тях. Честолюбието, докачането, мнителността, тщеславието, предпазването са характерни черти на сатурнянците.

 

Лунните типове никога не прокопсват, все се чудят защо нещата не стават тъй, както те мислят, и все са изненадани. Но много не се обезсърчават, имат вяра, вярват на късмет. Не обичат да работят, инертни са, надяват се на късмета си. Челото им горе е широко, лицата са валчести, доста правилни. Вярват в добрата страна на съдбата.

 

Юпитер, чието влияние обикновено е хубаво, понякога действа много зловещо върху човека. Юпитер развива толкова силно достойнството на човека, че умът му се засенчва и той иска да бъде всякога и във всичко прав - на всяка цена. Влиянието на Венера ще те направи мекичък, благичък и меку-шав. Меркурий ще те направи практичен - навсякъде да се вреш и всичко да използваш. Сатурн пък ще те направи дървен философ; на нищо друго да не вярваш, освен на себе си. Като изпита нещо 99 пъти, само тогава може да повярва веднъж - затуй е добър банкер. Когато дава пари назаем, урежда си работите така, че да има трима-четирима гаранти - той никога не губи. Уран се занимава с духовните дарби - но и те са дребнави. Единствените, които са останали чисти, са слънчевите типове - не са скръжави. Всички други са скръжави. Всички дават с гаранти. Единствените, които дават без гаранти, са слънчевите типове. Та казвам: под думата „дух" се разбират онези, чистите слънчеви типове. Духът е, който раздава. Под думата „слънчева система" разбирам онези разумни, възвишени типове, които регулират влиянията. Сега, тъй както ви представям типовете, може да ви се вижда комично. Но туй е духовна, обширна наука. Астрологията е обширна наука.

 

На всеки 25 хиляди години зодиакалният кръг прави пълно обръщане.

 

В сегашната епоха равноденствената точка е в област на съзвездието Водолей. Изучаването на небето помага за развитие на човешкия ум. Някои считат, че астрологията е отвлечена наука, но според мен тя е много практична наука, но истински астролози мъчно се намират. Голяма наука е и мъчно се овладява.

 

Зодиакалният кръг е разделен на 12 равни части, наречени домове. Всеки дом е свързан с определено зодиакално съзвездие. Всеки дом служи като резервоар, в който се влива, ако не цялата, то поне част от енергията на звездите от съзвездието, с което е свързан този дом. Човек се намира под влиянието на дома, в който е роден.

 

По качествата, които имат различните същества, познавате от коя планета идват те. В бъдеще всички същества ще се събират на Слънцето, за да образуват нов тип. Слънцето е центърът, в който се събират всички същества, носители на доброто и на светлината. Това е обикновено твърдение, което за да стане научно, трябва добре да се обоснове и докаже.

 

Цялата Слънчева система с всички планети досега е слизала. Сега Слънчевата система върви във възходящ посока - издига се нагоре, следователно скоро ще влезе в една нова област, която отговаря на нова култура. Земята заедно със Слънчевата система вървят нагоре. Това ще трае хиляди години. Учените изчисляват, че Вселената прилича на яйце, на което вътрешната вместимост е равна на стотици милиони светлинни години.

 

Четете Исай, той е изрекъл много ценни неща и представлява една от кардиналните точки в астрологията.

 

Езекил е втората кардинална точка.

 

Йеремия е третата кардинална точка, а Данаил - четвъртата. Изучавайте пророците, постарайте се да ги разберете, защото всеки говори на свой език.

 

Който има развито сърце, обича Йоан, който има развит ум, обича Павел, който е догматик, обича Петър, праведният обича да чете Яков.

 

Всяка слънчева година се равнява на 25 000 наши години. Според Зодиите на Слънцето ние сме в последната.

 

Всеки има едно слънце, което определя щастливите години в живота

 

Теченията, които идат от Слънцето, проникват и в цялата Слънчева система. Разумният човек използва само тия часове, дни и месеци, които са полезни за него, а ония, които му носят нещастия, ги прекарва в пост и молитва.

 

От Слънцето излиза един кръг, който минава през центъра на Меркурий. После излиза друг, който минава през центъра на Венера и т.н. Това са все електрически течения, които създават тези кръгове. Но много рядко се случва такова съчетание, при което всички планети да бъдат в една права линия. Знаете ли тогава какво влияние ще окажат те върху Земята?

 

Формите и организирането им в човека се определят от влиянието на Слънцето върху човека.

 

Луната оказва влияние върху идеите и религията на човека. Затова казваме, че Луната е майка на въображението, на идейния свят. А материята, в която са облечени формите, е взета от Земята. Слънцето се занимава с ума, Луната - със сърцето, Земята - с тялото.

 

Луната ражда идеите, но не им дава насока. Слънцето дава насока на идеите.

 

Земята пък е подобна на бирник - тя държи точна сметка колко е дала и колко трябва да получи.

 

Луната влияе върху въображението. Върху среброто - също.

 

Има случаи, когато Луната изтегля всички зловредни сили от човека, които го разрушават. С това се обяснява защо някои лунатици при празненето и пълненето на Луната менят състоянията си.

 

Когато се празни Луната, оказва един род влияние върху явленията в природата, когато се пълни - съвсем други - противоположни. Когато садите боб, царевица, дини или други растения, добре е това да става в периода на пълнене на Луната. Пълненето внася подтик, импулс, но самото растене спира. Щом Луната започне да се празни и растенето започва. Светлината на Луната при пълненето й се отразява отрицателно върху растенето, спира растежа. Когато болният иска да се излекува от болестта си, нека когато Луната се празни, да я гледа и да се свързва с нея, но пълни ли се, да затваря кепенците, за да не прониква нейната светлина в стаята. Но на слънчевата светлина и болният, и здравият трябва да се излагат.

 

Методите на Луната действат само върху въображението, без да дават някакви резултати. Обаче методите на Слънцето всякога дават добри резултати. Когато човек минава от низходящо във възходящо състояние, той работи вече с методите на Слънцето. Когато говорим за низходящ състояния, имаме предвид влиянието на Луната върху човека.

 

Само Земята и Луната оказват низходящи влияния.

 

Всички трябва да се интересувате от Луната, защото тя оказва влияние върху нервната система, върху ума на човека. Развитието на отделния човек, на семейството, на обществото, на държавата, както и на цялото човечество са в зависимост от влиянието на планетите върху Земята. Ето защо, за да познава условията на своя живот, както и на по-големите единици, човек трябва да има широк интерес към окултните науки, за да изучава законите, които регулират живота. Ще разбере, че каквото се извършва в него, става и извън него.

 

Щом мисленето, дишането и храносмилането не функционират в човека правилно, и в обществата не стават правилно. За да се изправят семействата, обществата и народите, първо трябва да се изправи отделният човек, да си създаде здрав организъм с прави мисли, чувства и постъпки.

 

Страхлив е заекът, защото Луната му влияе. Всички хора, които са под влиянието на Луната, са крайно страхливи.

 

Пространството, през което нашата Земя минава, е пълно с остатъци от разрушени светове, с психически утайки, останали отпреди милиони години.

 

В пространството има пътища, през които всичко непотребно ще бъде изхвърлено навън, както вие изхвърляте остатъците от домовете си.

 

Небето - това е съвкупност от живи същества и светове, в които Божественото се проявява. Който се е обезнадеждил, да излиза вечерно време да наблюдава звездите.

 

Всички събития, които стават на Луната, се съобщават. Вечерно време нагласете радиото си на тази въпна, за да слушате новини. Около 100-150 хиляди души има на Луната, и то все учени хора. Не зная в Слънчевата система дали има друга планета освен Луната, от която да се правят по-хубави наблюдения на небето. Идеално положение за наблюдения има само на нея. Небето е ясно и чисто, бури няма. Чистилището е там. Ако трябва да се чистите, там ще ви пратят. Праведните са чисти и като умрат, там ги пращат. И като ги пречистят съвършено, отиват на Меркурий, на Венера и после ги връщат на Земята.

 

Луната не е мъртва - там има градини, но не са на повърхността, а под кората й. Дишат етер, облечени са в етерни тела, жителите и плодовете са етерни. Портокалите се топят в устата ти, а не както тук - да ги дъвчеш, че след това да ги плюеш.

 

Щом сте неразположени, ще обичате Луната, за да оздравеете бързо. Ако се разболеете при празненето на Луната, болест лесно ще мине.

 

На Месечината има доста злато и сребро. Среброто е емблема на Луната и действа лечебно.

 

Човек, който те посещава в дома ти в новолуние, носи щастие. Дойде ли при пълнолуние, носи ти злощастие - нещо ще ти се случи, нещо няма да ти върви, ще се оплита.

 

Луната поглъща нечистотиите на Земята. Тя поглъща 75 на сто от престъпленията на хората, а остават само 25 на сто на Земята. Като се създаде втората Луна на Земята, няма да има никакви престъпления, хората ще бъдат свободни от престъпления. Когато дойде втората Луна, тя съвършено ще уравновеси движението на Земята.

 

За да имате представа за теглото на Земята, вземете числото 6 и след него поставете 21 нули. За да имате представа за теглото на Луната, вземете числото 74 и след него сложете 18 нули.

 

Силите на Слънцето организират сърцето и белите дробове.

 

Силите на Сатурн организират черния дроб и костите.

 

Силите на Юпитер организират стомаха и слънчевия възел.

 

Силите на Марс - жлъчката и половата система.

 

Силите на Венера - бъбреците.

 

Силите на Меркурий и Луната - мозъка и нервите.

 

Далакът е проводник на слънчевата енергия и се намира под влиянието на Слънцето.

 

Юпитер управлява тимусната жлеза.

 

Меркурий управлява тироидната жлеза.

 

Сатурн и Уран - хипофизната жлеза.

 

Нептун - пиниапната жлеза.

 

Според някои окултисти колебанията, които Земята претърпява, се дължат на една тъмна планета, която се намира между Земята и Слънцето. Тази планета е невидима. След грехопадението човечеството чрез мисълта си е влязло в района на тази тъмна планета.

 

ДО - Слънце -1, РЕ - Меркурий - 2, МИ - Венера - 3, ФА - Луна и Земя - 4, СОЛ - Марс - 5, ЛА - Юпитер - 6, СИ - Сатурн - 7.

 

Нашата Земя е под влиянието на Слънцето. Слънцето е под влияние на Земята. Всички планети и звезди взаимно си влияят.

 

Има и други течения от различните планети към Земята. Да допуснем, че някой от вас е под влиянието на Юпитер, който е отдалечен на 432 милиона мили от Слънцето. Такъв човек няма да има горещ темперамент, защото електричните и магнетичните течения, които идват от Юпитер, се различават от токовете, които излизат от Слънцето.

 

Теченията на нашето Слънце са вторични - те влияят на хората.

 

Черешата е под влияние на Венера, затова е кръгла и има розов цвят. Ябълката е под влиянието на Венера и Скорпион. Растенията и плодовете съдържат енергия от планетите, с които са свързани. Искате ли да въздействате по някакъв начин върху характера си, трябва да употребявате такава храна, която да ви даде съответните енергии. Особено силно въздействие оказват плодовете.

 

В бъдеще човек ще употребява храна според планетите, които действат в този ден.

 

Сладките храни се отнасят към Венера, киселите-към Меркурий, лютите

 

- към Марс. Понеже българинът е сатурнов тип, обича солено, кисело, обича плодове, които са скрити в черупки.

 

Ръцете се намират под влиянието на Близнаци и Меркурий.

 

Краката се намират под влиянието на Риби и Юпитер.

 

Дробовете - под влияние на Рака, главата - под влияние на Овен.

 

Златото има отношение към Слънцето, медта - към Венера, среброто

 

- към Луната, желязото - към Марс, калаят - към Юпитер, оловото - към Сатурн, платината - към Уран.

 

Всяка планета си има свои елементи на Земята. Ако разбирате Марс като принцип, ще разберете какво влияние оказва той върху Земята чрез желязото.

 

В бъдеще ще се открият още три планети - ще станат 12. Слънцето е главният източник на енергия, следствие на което се счита като баща на всички планети. По отношение на идеите Марс прави хората стабилни.

 

Венера прави хората, формите закръглени, заоблени, а същевременно внася мекота в характера. Тя развива вкус у човека към красивото. Под влиянието на Венера майката се отнася към децата си меко, нежно.

 

Меркурий прави човека практичен, той лесно се справя с мъчнотиите.

 

Юпитер прави човека практичен, благороден и тщеславен.

 

Сатурн прави човека разсъдлив, философ, той всякога внася нещо отрицателно във всичко, което вижда или му се случва. Той все застава на особено мнение. Човек не може да разреши едно противоречие, докато не разбере Сатурн. В него като принцип се крият причините на доброто и злото. Той носи в себе си висок морал, който произтича от вътрешен страх. Той не се подкупва със слава, никой не може да го излъже.

 

Юпитер се подкупва със слава. Луната покровителства семейния живот, специално майката. Син или дъщеря, които се намират под доброто влияние на Луната, имат добро отношение към майката.

 

Понеделник е ден за чистене - тяло, сърце, ум. Вторник е ден за изправяне на погрешките, за активна дейност. Сряда е ден за разрешаване на научни въпроси, а също и за покупко-продажби. Четвъртък е ден за религиозно повдигане, за облагородяване на сърцето. Петък - ден за служене на Любовта. Събота - ден за служене на Бога. Неделя - ден за веселие, ден за прогрес.

 

Знакът на Овена е символ на саможертвата или Божествения принцип на самопожертване. След първото равноденствие идва април, знакът на Телец, или Бик, който е принцип на майката, т.е. на онази сила, която съединява всички неща. После идва знакът Близнаци, който представлява принципа на космическия, на Божествения ум. Той свързва всички същества в едно цяло. Тези три знака се повтарят четири пъти през годината. Те съответстват на четирите полета, през които човек е минал. Докато дойде до Земята, той е слязъл от причинния свят в умствения, от умствения - в астралния, от аст-ралния - във физическия, където най-после е спрял.

 

Една и съща планета в продължение на една година оказва различно влияние върху даден човек. Защо? Защото и в нея стават различни промени.

 

Астрологичните знаци не са само извън човека, но и вътре в него, в мозъка му. В мозъка на човека има слънце, около което се движат всички планети. Каквото виждаме на небето, това го има в мозъка. Движението на сили, на силови центрове в мозъка не е нищо друго освен влиянието на външните планети върху човешкия мозък. Всички астрологични знаци човек носи в себе си, в мозъка.

 

Планетите, които се намират в орбитата на Земята, оказват влияние върху субективния вътрешен живот на човека. Това са планетите Слънце, Венера, Меркурий и Земя. Ония планети пък, които са вън от орбитата на Земята, оказват влияние върху външния или обективен живот на човека: Марс, Юпитер и Сатурн.

 

Човек не се ражда нито щастлив, нито нещастен, обаче се ражда с условия да бъде щастлив или нещастен. Моментът на раждането определя условията на неговото щастие или нещастие.

 

Човек не е господар на планетните влияния, но може да използва разумно това, което му носят те.

 

Дейността на Слънцето и Луната, на всички планети и звезди, както и на всички небесни тела упражнява грамадно влияние върху душевния живот на човека, независимо от това, дали той го съзнава, или не.

 

Туй, което астролозите наричат едно хармонично съчетание, е моментът, когато злото в света не може да се предаде. Конкретно, човек не трябва да има лошите влияния на Сатурн, лошите влияния на Месечината или лошите влияния на Венера. Отчасти - както казват астролозите - и лошите влияния на Марс. А всички трябва да се намираме под възвишените влияния на Слънцето, под възвишените влияния на Венера, на Юпитер. Това са задачи, които може да се предадат на един модерен език. Аз нямам време да се спирам какво разбирам по този въпрос и какво разбират астролозите. Всичко онова възвишено, разумно, благородно у човека, което повдига човешкия дух, го означават с планетата Юпитер. Това са разумни влияния, които действат върху цялата Земя. Най-силните влияния са на Слънцето - животворни влияния. Слънчевото влияние аз го наричам източник на Любовта. Ако един човек е в хармония със Слънцето, ако той разбира, че Слънцето е една животворна сила, и най-лошият ще почувства, че този животворен магнетизъм влиза в неговия организъм и го обновява.

 

Астролозите вземат под внимание само планетите, а при това всички звезди оказват голямо влияние върху човека. Разнообразието между хората се дължи на влиянието на звездите.

 

През целия ден влиянията на всички планети ще минат през вашия организъм. Някои ще влияят положително, някои отрицателно и тъй съграждат темперамента на човека.

 

Когато изучавате характера и способностите на човека, виждате, че върху тях са оказвали влияния условията, при които даден човек се е родил, влиянието на различните планети върху него. Идеите на човека растат и се развиват в периода на празнене на Луната, а добродетелите - в периода на нейното пълнене. Пълненето на Луната се отразява благотворно върху ония хора, които искат да се развиват духовно. Изобщо по пътя на своето движение всяка планета има свои специфични фази, през които минава. Различните фази се отразяват различно върху различните хора.

 

Например Венера действа върху чувствата на човека. Растенето и развитието на чувствата става в периода на празненето на Венера.

 

Влиянието на планетите е неизбежно, защото влияят и на Земята, а оттам и на нас. Планетите са живи, разумни същества. Днес те се разглеждат като символи, но в бъдеще, когато човек достигне високо развитие, той ще проникне в тяхната същина, ще разбере какви тайни се крият в тях. Луната, в своите фази на пълнене и празнене, се отразява особено чувствително на някои натури, те са неспокойни, не могат да спят. Щом Луната започне да се празни, те се успокояват. Безпокойството им при пълнене се дължи на излишната енергия в тях, която се отразява върху мозъка, върху дробовете или върху стомаха им, затова трябва да работят върху себе си, да намерят начин, чрез който да се справят с излишната енергия.

 

Хората слизат на Земята през всички зодиакални знаци, обаче успехът им не е еднакъв. Някои хора идват при благоприятни съчетания на планетите, следствие на което работите им вървят добре.

 

Изучавайте динамиката на човешкото тяло във връзка с планетите и техните влияния.

 

Известни клетки се намират под влияние на Слънцето, други на Сириус, трети на Юпитер и т.н. С колкото по-възвишени същества и планети е свързан човек, толкова по-възвишена и обработена е материята на неговото тяло.

 

Степента на развитието се определя от материята на неговия организъм. Когато използва влиянието на всички слънца в Космоса, човек се усъвършенства.

 

Сегашният човек не възприема правилно енергиите на Космоса, вследствие на което в известни места на организма се натрупват повече енергии, отколкото трябва, а в други - по-малко. Това неправилно разпределение на енергиите създава нещастия и страдания. Природата не търпи никакъв излишък.

 

Днес 75 % от учените, художниците и философите се раждат под един от петте знака: Близнаци, Везни, Овен, Скорпион и Дева.

 

Страхливият се намира под влиянието на Сатурн. Който мрази, е под влиянието на Марс. Който се влюбва лесно, е под влиянието на Венера, има мекота в него. Разсъдливият е под влиянието на Меркурий. Този, което се стреми съм красота, е под влиянието на Слънцето, такъв човек е весел, обича музиката, изкуствата, науката.

 

физическата сила на мъжа зависи от това, как е поставено Слънцето в един хороскоп. Ако Слънцето получава лош аспект от Сатурн, жизнената сила на мъжа е слаба, получава се малокръвие.

 

Физическата сила на жената е в зависимост от Луната. Ако Луната се намира в дисхармоничен аспект с Марс или Сатурн, жената е слаба и анемична. Луната е свързана с религията и религиозните форми. Жената е силна, когато е религиозна. Мъжът е силен, когато е духовен и справедлив.

 

От гледище на астрологията, ако направите хороскоп на някой човек, можете да определите точно годината, деня и часа, когато ще се случи важно събитие в живота му, което да има съдбоносно значение за него. Ако е разумен, той може да избегне това събитие.

 

Когато една душа напусне Земята, тя прекарва около 45 години в невидимия свят, където й се правят подробни изчисления, т.е. определят нейния хороскоп. Когато решат тази задача, те я пращат на Земята да реализира своя хороскоп.

 

Ако някое дете се роди през декември при пълнене на Луната, то ще бъде заставено да мисли. Умът ще работи в него повече от чувствата. Защото е родено зимно време, в студа. Студът е едно неблагоприятно условие в живота. Лошите условия заставят човека да мисли. Чрез мисълта той разрешава и най-мъчните си задачи.

 

Ако някое дете се роди през месец май, чувствата му вземат надмощие, това дете ще чувства повече, ще мисли по-малко. Месец май предразполага към ядене и пиене, музика, удоволствия.

 

Онези, които се раждат от 22 март нататък, са повече идеалисти, умът в тях работи повече от сърцето и страдат главно от главоболие. Каже ли някой, че страда от главоболие, аз зная, че е роден през март, когато Слънцето е в Овен.

 

Каква любов може да очаквате между един лунен тип и един сатурнов тип? Той (тя) се мени като Луната и живее във въображението си, а сатурно-вият критикува всичко в нея (него) непрекъснато. Не минава много време, на сцената се явява още една Луна. Какво ще прави това паднало божество с две луни?

 

Като изучавате черепа на човека, ще забележите, че всяка планета е турила свой отпечатък върху известна област. Например влиянието на Марс се отпечатало в област зад ушите. В марсианците тази област на черепа е силно развита. Марс се е отразил и върху формата на лицето, направил го е квадратно, а също и върху цвета на кожата. Червеният цвят е марсов. Ако този цвят вземе голямо надмощие в човека, чувствата му огрубяват. Той е готов за нищо и никакво да убие човек. За да се развива човек правилно, всичко цветове на спектъра, като материи, трябва да бъдат еднакво застъпени в него. Ако цветът на червената материя преобладава, човек е силно войнствен и лесно се възбужда. Този човек се намира под влиянието на Марс не само като планета, която виждаме, но и като марсови сили и енергии, които не виждаме. Значи има един видим и един невидим Марс. Понякога невидимите неща са по-опасни от видимите, но същевременно са и по-добри.

 

Англичаните и германците са марсови типове, българите - сатурнови, американците - меркурианци.

 

Работите на българите не се уреждат добре, понеже Сатурн ги управлява, а това значи, че успехите ще закъсняват, всичко много затегнато, трудно ще се осъществява.

 

Българинът обича да разсъждава, да подозира, да филолофства. Той е и марсианец, пълен е с енергия, най-често разрушителна. Сатурн често му разваля всичките работи. От астрологично гледище е интересно да се знае кога ще дойде времето, когато България ще се управлява от друга планета.

 

Първият принцип - Любовта е създала Космоса, материалния свят, всички видими светове с нашите тела и сили, които са необходими за съграждането им.

 

Целият Космос е едно живо същество, в което ние живеем и се движим. Този Космос може да бъде безграничен и граничен, велик и малък - свойство на вечното е да произвежда каквито форми иска.

 

Според мен, живот има и на другите планети, не само на Земята. И там има хора, само че не като нас.

 

Цялото пространство е живо и в него съществува един космически човек, който изпълва всичко и се движи толкова бързо, че едновременно е навсякъде.

 

Хора във Вселената няма, но има разумни същества с много по-добре организирани тела от нашите, които огън не гори. Цялата Вселена е пълна със съзнание за Господа, със съзнание и познания, с толкова интересен живот, за който вие даже не се и досещате.

 

Земята не се движи в празно пространство, има една велика сила в пространството, която е толкова мощна, че държи Земята и всички останали светове в равновесие.

 

Като погледнете и се свържете с една звезда, тя ще упражни влияние върху вас.

 

Тези звезди, които светят, са разумни - светлината е израз на разумност.

 

Всяка звезда има и тон, музиката идва от звездите.

 

Пеенето и свиренето на сферите е нещо величествено.

 

Нашата Земя се движи с шеметна бързина в пространството. Слънцето - също.

 

Слънцето е милион и половина по-голямо от Земята, тежко е, а се движи в тази рядка материя - кой държи тези грамадни тела в това пространство, кажете ми? Само мисълта, само умът държи тези грамадни тела в пространството. Цялата природа, цялата вечност, цялото пространство е проникнато с ум и мисъл.

 

Земята е изтеглила влагата от Луната и тази, която е останала, жителите на Луната пестеливо употребяват. Страхуват се от хората на Земята и затова живеят под кората, под повърхност на Луната. Водата черпят по малко, защото на Земята им я крадат. На Луната преди милиони години, преди още да е имало живот на Земята, е имало напреднал културен живот.

 

Сегашните жители на Земята са слезли от Луната през пространството не в тази форма, каквато ние познаваме. Като са слезли на Земята, по-ра-зумни същества са им съградили подходящи тела. Те били пионерите, които са дошли на Земята, а жителите на Луната, придружителите, се върнали пак обратно, но понякога слизат да наблюдават хората и нищо не казват.

 

Вие може да не вярвате това, но аз зная, че онова, което е - е, и онова което не е - не е. Не може да няма жители на Слънцето, на Луната, както и на всички планети.

 

Температурата ни най-малко не препятства съществуването на живота.

 

За топлината, за температурата на една планета причината е самият живот. Животът произвежда топлина. Той е господар.

 

Ако влезете в онзи свят - ако той съществува, ако той е една реалност - влезете ли в него, веднага ще се изменят вашите възгледи. Ако го няма онзи свят, ти, като умреш, ще се свърши въпросът. Но като умреш, ако продължава животът ти в една възходящ степен, а не в низходящ, тогава какво ще кажеш? Ние имаме и други доказателства, но не се силим да доказваме по логически начин дали Господ съществува. Ние се базираме на една научна истина, не туряме никакво съмнение дали съществува другият свят. То е една реалност, както виждаме Слънцето, какго приемаме храната. Ако ти храниш с илюзии един човек, той губи от теглото си. Ако той тежи 5 кила, след това ще олекне толкова, че ще хвръкне. Но ако го храниш с нещо реално, той нищо няма да изгуби от своята първоначална тежест. Другият живот не е отделен от този. Този живот влиза като една част от него. Онзи свят е целокупният живот. Ние на Земята съставяме част от онзи живот. Не е животът само тук, на Земята. Има толкова милиарди слънца, с техните планети и спътници! Мислите ли, че те са само пустини? Има органически живот на някои от небесните тела. Даже на Марс има същества, нали има канали. На Венера има същества, и другаде има много напреднали същества. Една рускиня е написала един разказ за жителите на Венера. Това не е само твърдение, това е една реалност. Но съобразно с условията, които са там, съществува едно разнообразие във външните форми на живота. Някои отиват още по-далече и казват, че в центъра на Слънцето има живот. Топлината на Слънцето е отвън, а вътре в Слънцето съществува една отлична атмосфера - пролет, градини. Там живеят разкошен живот. Най-хубавият живот в Слънчевата система е на Слънцето. Това са твърдения сега. Вие може да питате дали е така. Някои даже си позволяват да кажат, че са ходили на Слънцето и са се връщали, но те не са от България. От България още не са ходили, но има индуси, които твърдят, че са ходили на Слънцето. Индуските учени, адептите твърдят, че човек, за да отиде на Слънцето, трябва пулсът му съвършено да спре и после, като се върне, да го събудят. В Европа има само един ясновидец - Сведенборг, който е ходил на Слънцето. Той е бил много учен човек във всяко отношение. Според него, той е ходил на Слънцето, на Венера, на Юпитер - навсякъде е ходил и описва живота там.

 

Всички планети имат свое предназначение. В тях живеят напреднали същества. По-напреднали по възраст и мъдрост от нас, понеже са излезли много по-рано от Бога. Тяхната мъдрост е толкова велика, че културата на съвременния свят, в сравнение например с културата на Сириус, е в своите пелени. Един ден, когато нашата Слънчева система завърши своето развитие, ще мине през пътя на Сириус и тогава ние ще имаме съвсем други понятия за нещта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...