Jump to content

Recommended Posts

ВОДА

 

Ако кръвта не се движи по тялото, никакъв живот не може да имаме. Водата, която тече по повърхност на земята и във вътрешност й, това е нейната, на земята кръв.

 

Реките и изворите са артериите на земята. Земята е жива сила, тя диша, тя е същество разумно.

 

Реките са полезни за живота, те представляват артериалната кръв на Природата.

 

Зад елементите водород и кислород има други елементи, невидими. Казва се, че благодарение на химическата сила - афинитет, се съединяват елементите. Тази сила е Любовта. Новороденото от съединението на кислорода и водорода се нарича вода. Но зад водата има друг елемент, който учените не знаят.

 

Водата е носителка на живота, тя означава онова възвишено и мистично състояние, в което е вложен животът и безсмъртието. Водата изразява будическото тяло на човека.

 

Водата не се е образувала от водород и кислород. Тя съществува вън от тези два елемента. Тя е някъде далече от тях. Водородът и кислородът са само проводници на водата, но не и нейни съставни части. Тя ако произлизаше от тях, трябваше да прилича по свойствата на тези два елемента - тя обаче не прилича на тях.

 

Има един еликсир, който обновява живота - това е водата. На сегашната вода й липсва нещо. Още един елемент има, който трябва да влезе във водата. Това е вечният живот.

 

Водата в духовния свят е проводник на живота. Светлината е изявление на Божествения Дух.

 

Водата е проводник на нещо велико. Проводник е на умствените сили и колкото проводникът е по-добър, толкова силите, които минават през тези проводници, ще вършат повече работа.

 

Духът е същественото. Водата е материалът, от който Духът създаде човека. Водата е носителка на живота. Духът работи във въздуха и светлината.

 

Съвременните учени говорят за елементите в химията, във физиката и в различните науки, но има още неща, които те не познават. Например съвременните химици казват, че водата е съставена от два обема водород и един обем кислород. Водородът и кислородът са газове, от които първият гори, но не поддържа горенето; вторият поддържа горенето, но сам той не гори. Получената от тях вода нито гори, нито поддържа горенето. Коя е причината за това? Третият елемент, който се съдържа в нея. Значи, във водата има и трети елемент, непознат още на учените. Този елемент е животът. Затова се казва, че водата е символ на живота. В този смисъл животът е съставен от вода и огън. Казано е в Писанието: „Ако не се родите от вода и дух". В дадения случай духът символизира огъня.

 

Ако знаете как да пиете врялата вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90 процента от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат.

 

Защо ви препоръчвам да пиете топла вода? Студената вода има примеси от известни енергии, които са опасни. Тази вода може да е била под влиянието на нощта, под влиянието на звездите, на облаците. Ако тази вода не я сгорещите на слънце или на огън, като я пиете, ще ви навреди.

 

Студена вода и неузрели плодове не вкусвайте. Водата може да е поза-топлена, но да не е студена.

 

Топлата вода дава нещо на човека, а студената само взема. Пиете ли топла вода, ревматизмът няма да ви напада.

 

Желанието да стоплите ръцете си веднага всмуква топлина и тя минава по цялото тяло. Ако пиете студена вода, ще се стоплите ли?

 

Една дъждовна капка, приета от вас от 9 март до 9 септември, е равна на една английска лира. Всяка капка носи магнетизъм в голямо количество. През тези месеци - април, май, юни - облечете се със стара дреха и излезте навън да ви навали хубаво два-три часа дъжд. Такива дъждовни бани са безценни и като се приберете вкъщи, ще се преоблечете. Дъждовната баня действа освежаващо и прекрасно.

 

Дъждовните капки пролетни и летни са пълни с благословение и магнетизъм, пълни са със здраве. Двадесет летни дъждовни бани като направите, ревматизмът ще си отиде.

 

Най-сигурното лечебно средство днес е водата. Ще вземете чиста изворна вода, ще я турите върху силен огън и в съд от злато. Ще я варите, когато слънцето изгрява и когато е във зенита си. Това не е суеверие. Хининът може да е сигурно лекарство, но временно, колкото да подпуши болест. Най-мощ-ното лекарство засега е горещата вода. Водата е първият елемент на живота и хората трябва да издирят най-хубавите извори и от там да си носят чиста, прясна вода. Животът е скрит във водата, тя е най-добрият проводник на живота. А когато започне да изчезва от организма ви, кожата изсъхва.

 

Живата природа е направила къщата на човека много разумно. Турила е милиарди прозорци-пори, през които да прониква прана, жизнена енергия, за да се обновява постоянно организмът. Тези прозорци трябва постоянно да са отворени и чисти.

 

Натрупването на прах не става само по кожата, а и във вътрешните органи. Чрез натрупването на киселини, утайки, отрови става едно вътрешно подпушване на порите.

 

Порите се отпушват чрез пиене на гореща вода, изпотяване и често миене. Водата е добър проводник на магнетизма. При нервните хора кожата става суха, затова са неспокойни, липсва им вода.

 

Една вода ще я стоплите толкова, че да не се изпарява, изпарява ли се, нейната сила изчезва. Най-добре е да се махне от огъня в момента на завирането.

 

Живата вода, еликсирът на живота, извира само от най-високи планински местност, където става кръстосване на слънчевите лъчи с центъра на земята. На такива места става едно особено пречистване на водата. Който пие от тази вода, може да живее 200,300 и повече години. Само 100 грама от тази вода внася в човека особена сила и живот, но хубавите работи са недостъпни за обикновените хора. В бъдеще с тази вода ще се лекуват хората, а не както сега с хиляди лекарства се лекуват, а имат минимален резултат.

 

Водата е образ на живота. Какво по-хубаво от това да носиш вода, която може да утоли жаждата ти и да те лекува? Като пиеш топла вода, ще ти светне. Водата чисти, прави добрини.

 

Българинът често страда от стомах. Една от причините е, че става нощем и пие вода студена, не на глътки, а наведнъж, после по време на ядене пак пие вода. Водата трябва да се пие гореща, на глътки, и никога по време на ядене или веднага след ядене.

 

Никога не пийте вода веднага след като сте се нахранили, нека минат поне 40-50 минути и тогава пийте, но на глътки, не изведнъж.

 

Ако пиеш вода повече, отколкото трябва, ще пострадаш, ако пиеш по-малко, пак ще пострадаш.

 

Водата гаси огъня и винаги усилва горенето. Като се миеш, се усилва горенето. Тази съставка, водородът, щом се докосва до ръцете, усилва горенето. Някой път имате слабо кръвообращение, понеже топлината е малко. Ако знаете как да употребите водата, ще подобрите кръвообращението.

 

Елементарно хигиенично правило е всеки ден по три пъти - сутрин, обед и вечер преди ядене, да изпиваш по една чаша чиста гореща вода, това е вътрешна необходима баня.

 

Бог е дал на човека хляб и вода и той има право само това да иска, а всичко друго е по благословение. Пийте топла вода, студената вода предизвиква в човека суровост и жестокост.

 

Не е позволено на човека да пие нещо, което Бог не го е създал. Чистата изворна вода е най-хубавото вино. Божествените неща носят сила в себе си.

 

Във водата е животът. Ако ти нямаш слюнчица да си сдъвчеш храната, какво ще стане с хлебеца - водата прави всичко. И храната ще се превърне в нежна, пластична, ефирна.

 

Ако искате да бъдете здрави, носете по две стомни вода, поливайте цветята, плодните дървета, пийте бистра изворна вода. Вие се срамувате да носите вода и боледувате.

 

Не носете тежки съдове, най-много по три килограма за едната ръка и три за другата. Вечерно време ще носите вода, щом се срамувате да не ви се смеят.

 

Някой път станете, измиете се надве-натри и готово. Не. Ще измиете всичко. Всяка сутрин, като станете, ще си умиете тялото. Оправдавате се, че нямате бани. Обществените бани не са хигиенични. Вкъщи ще си измивате тялото всяка сутрин, това да е за вас закон. Ако нямате условия, мислено си направете баня с най-чистата вода, после се погрейте на слънце, облечете се и излезте на разходка.

 

Някой път, когато не сте разположени, вземете леген, налейте бистра вода и измийте ръцете и лицето си, погледнете водата и после я излейте на чисто място - на цветята например. Чистата вода от лицето на чисто място ще изливате.

 

Водата, с която сте си мили лицето, я хвърлете на цветята, на дърветата, в никакъв случай където минават хората или на нечисти места.

 

Може, когато се миете, да си казвате по едно хубаво изречение. Водата измива, отнася, разтваря всички нечистотии.

 

Има същества, които се интересуват колко вода харчите.

 

Учените са забелязали, че водата на земята постепенно намалява. В етерното пространство има повече вода, отколкото на земята. Някои окултисти обясняват този факт със запушването на три важни източника на живота. Щом водата намалява, и човешкият живот намалява. Значи, каквито промени стават със земята, същите промени стават и с човешкото тяло. Голяма част от тялото на човека е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма. Влагата, водата е причина за топлината на организма. Отсъствието на вода охлажда организма. Многото вода пък го нагорещява. Човек трябва да живее правилно, разумно да използва енергиите, които идват от слънцето, за да създаде около себе си здравословна, приятна атмосфера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...