Jump to content

Recommended Posts

ДУХОВЕ

 

Някои по-нисши същества знаят законите на природата, могат да сгъстяват и разредяват материята на своето тяло и да се пренасят където си искат.

 

Вие сте заобиколени с много същества, които не виждате. Най-малко сто същества ви наблюдават. Всички сте под зорките очи на разумните същества, те знаят вие какво правите и как живеете.

 

Случва се понякога да си лягат хората здрави и читави и да стават сутрин болни, слаби. Това са приятелите им от миналото, с които са яли и пили. Днес идват с полици, искат да им се плати. Докато не им се плати, те няма да те напуснат.

 

Христос лесно се справяше с тези същества - пъдеше ги навън. От духовно гледище всички болести и мъчнотии в човешкия живот се дължат на нисши ненапреднали същества, които влизат в човека и го връзват по различни начини. Учените казват, че болестите се дължат на микроскопически нисши същества - микроби, които влизат в организма и го разрушават.

 

Един заминал човек в другия свят може да се вселява в някого за една година, а друг - за две години, понякога може за няколко часа само да се прояви чрез някого.

 

Съвременните хора са ятаци на паднали духове. Днес ги търсят всички тия ятаци. Не искат да наказват хората, но ятаци търсят. Духовете са слезли от друг свят. Избягали са се, скрили се на земята. Сега трябва да си вървят.

 

У човека има нещо, което не се подчинява на Божия закон. Във всеки човек седи въплътен един лош дух, толкова лош, колкото светът не е виждал.

 

Животното понякога е като малка колибка, в която временно влиза да живее някоя човешка душа, която си е заминала. Каквото е планинската хижа за туриста, такова нещо е животното за някоя заминала душа.

 

Като умре някой, който е обичал да си угажда в яденето, с изчезването на физическото тяло изчезва и възможност да яде и пие, обаче желанието му остава, затова обикаля около онези, които ядат и пият, поощрява ги, но той пак остава гладен, защото няма физически органи.

 

Щом те посети някой от тъмните духове, умът ти потъмнява, сърцето ти потъмнява, тялото отслабва. Всякога, когато те докосне един дух на тъмнината, губиш силата си.

 

Когато минава лош дух, не му се изпречвайте на пътя, сторете му място, не приказвайте с него, не спорете. Дайте път на злото да си върви.

 

Има много духове, на които това им е работата - да измъчват хората.

 

Духовете ги е страх от глада. Духовете не обичат да гладуват. Затова, за да се избавите от тях, ако са ви нападнали, ще гладувате.

 

Има духове, които са обсебили някого и не излизат лесно. При такива случаи да се чете „Отче наш". С пост и молитва ще ги гоните.

 

Някои души влизат временно в умовете, затова те заслужават целувка, а не лошо отношение, каквото хората имат сега кьм тях.

 

Езикът на духовете е толкова съдържателен, сбит, че едва ли човек може да схване нещо от говора им. Една дума на едно гениално същество в духовния свят е цяла реч от 10 хиляди думи. И когато ти каже една дума само, ти никога не можеш да я забравиш. Веднага умът проработва.

 

Някои мислят, че са господари на земното богатство, но се лъжат. Знаете ли какво нещастие донесоха въглищата на човечеството? И добрият, и лошият живот на предпотопните животни, превърнали се вече във въглища, се внесе в човешкия живот.

 

Лошите духове, които бяха във въглищата, чрез изгарянето им се освободиха и днес хората са се видели в чудо - не знаят как да се справят с тях. Спасението е в растенията, те трябва да се умножат, за да погълнат излишната въглена киселина от въздуха, за да се нормализира животът. В бъдеще хората трябва да заместят въглищата с електрическа енергия.

 

Светът е пълен с ненапреднали души от онзи свят, които имат нужда от просветление, затова посещават духовни събрания и сега около вас има такива изостанали души, които искат да им помагате, а има и такива, които не знаят, че са заминали.

 

Често същества от невидимия свят, по развитие равни на малките деца, си играят с вас, като нарушават хармонията на цялата система, в която се движите. Като се наиграят, те казват: свърши се вече представлението. За тях това е забава, представление, но за вас - голямо страдание. Ако това става един път на десет години, лесно ще го преживеете, но какво трябва да правите, ако става по няколко пъти в седмицата? За да не изпадате често в такива състояния, вие трябва да се изучавате, да знаете кои мисли, чувства и действия в дадения момент са ваши индивидуални и кои са чужди. Щом можете да различавате вашите мисли и състояния от чуждите, ще можете да се противопоставяте на последните и по този начин ще се освобождавате от тях. Това значи да бъде човек господар на себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...