>

Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


ДЯВОЛЪТ


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Hristo Vatev

Hristo Vatev

    Administrator

  • Усърден работник
  • 3547 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 19 юли 2011 - 21:21

ДЯВОЛЪТ


Плътта, светът и дяволът - ето вашите врагове. Не се борете с тях.

Обезсърчението, съмнението, недоволството, гневът, тъгата не са ваши - те са от дяволски произход.

Щом дяволът ви е вързал, ще постите. Ако не постите, не може да се освободите от въжетата на дявола.

Като обикаляте скалата на радиото си и търсите различни станции, попадате и на станцията на дявола. Какво ще ви каже той? „Животът няма никакъв смисъл." Как да няма смисъл? „Празна работа е. И знанието няма никакъв смисъл, всичко е празно." Каквото и да кажеш, той ще го отрече. Най-после ще те запита: „Ти, като си станал учен, какво си спечелил? Твоите прадеди, които също бяха учени, какво направиха? Не измряха ли? Не е ли заблуждение вашето знание?" Какво ще му кажете тогава? Дяволът е като язовеца. Ако го наближиш, той има една жлеза, ще те нацърка хубаво и целият ден няма да можеш да се освободиш от неприятната миризма. Като дойдеш до дявола, със седмици не можеш да се освободиш. Казвам: зад дявола не стой. Бягай надалеч! Не се занимавайте с естеството на лошите мисли. Една лоша мисъл е като язовец.

Като те мами дяволът, и ти го мами. Той иска да те бутне в капана. Хвани го за ръката, вкарай го ти в капана и кажи: „И двамата сме вътре". А пък ти искаш да му помагаш. Много го обичаш. След като се хванете двамата в капана, ти от голяма обич отвориш вратата и казваш: „Хайде, ти си върви, пък аз ще остана вместо тебе". Дяволът ти благодари и си заминава.

Изобщо, нито един дявол не е хванат в капана. Все хората хващат. Не отваряй капана и не пущай дявола. Кажи му: „Много те обичам. Щом те хванах, любовно ще се поразговорим тук, в капана." Аз виждам сега, вашите дяволи се смеят. Но моят постоянно плаче. Често моят дявол ми казва: „Виж онези дяволи как се радват, а пък аз плача постоянно". Аз казвам: „Те се радват, а пък ти ще плачеш". Направи така, че и твоят дявол да поплаче. Докато той се радва, ти ще плачеш. Когато дяволът почне да плаче, тогава ти ще се радваш.

Никога не казвайте, че не сте добри хора. Вие сте много трудолюбиви, само при известни условия сте мързеливи. У вас има един аристократически мързел. Вие казвате: не съответства на моето достойнство да направя това и това. Но в друго отношение сте много трудолюбиви. Че по-трудолюбиво същество от дявола няма. Доколкото аз зная, най-трудолюбивото същество в света е дяволът. От сутрин до вечер той тича по работа. Той е образец на усилена дейност. Я го виж онзи апаш! Върви и върти очите си на четири. Не можеш да го излъжеш. А един религиозен човек винаги можеш да го излъжеш.

За Бога е казано, че Той е жалостив и милостив. При Него отиват всички нещастни. Щом отиде някой умрял, Той му връща живота и го праща обратно. Идва един, на когото изяпи всичкото богатство. Той му връща богатството и го праща назад. Иде някой философ, на когото развалили ума, Той му поправя ума и го връща назад. Все отиват ония, които са изгубили нещо. Майка изгубила дъщеря си, дете се оплаква, че загубило майка си, някой цар изгубил трона си, някой княз - княжеството си. Всички тези царе, князе, бащи, майки, наредени от хиляди години - цяла върволица - и Господ казва: „Върнете му, дайте му". Всички се връщат назад. А като дойдат, пак се бият - и тогава иди търси виновника. Кой е виновен на земята? Има един виновен на земята, когото никога не можете да хванете. Да се съберат всички детективи, които днес съществуват в целия културен свят от Англия, франция, Съветска Русия, не могат да го хванат. Той е по-голям майстор. И досега всички детективи не могат да го хванат, в затвор не могат да го затворят. Знаете ли защо? Защото всички детективи са все негови служещи. Той им плаща. Как ще го хванат? И всички управляващи, той ги е турил. Щом той им плаща, как ще го съдят? Всички деца на бащите и майките той им ги дава, как ще го осъдят? Чудни сте вие. Има един юнак, когото никой не може да хване и осъди. Защото всички в света са негови чиновници.


Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни