Jump to content

Recommended Posts

ЙЕРАРХИИ

 

Когато се чувствате зле и в безизходно положение, произнасяйте името на Господа Исуса, защото то съдържа равновесие и с произнасянето Му съзнателно и с благоговение повиквате деветте ангелски чина да работят всички заедно.

 

Ангелите са същества от висша йерархия. Те са членове на Бялото братство, което има за задача да управлява света. Белите братя управляват целия свят и цялата природа. Едни от тях определят отношенията между елементите; други управляват водите; трети - огъня; четвърти - човешкия живот; пети - природните сили, електричеството и магнетизма; шести регулират кръвообращението. Ако кръвообращението се обуславя от свиването и разпущането на сърцето, то сърцето много често би трябвало да пулсира не какго трябва и би спирало, защото кръвта среща съпротивление по пътя на своето движение. Свиването и разпущането на сърцето се обуславя от електрическа енергия, която идва от пространството.

 

Има същества, които са излезли от Слънцето, преди планетите да са излезли.

 

Когато Слънцето е започнало да се сгъстява, да се отделят всички крайни планети във вид на кръгове, има същества, които са излезли по-после. Първите същества се отличават от съществата от първия кръг, от втория, от третия, от четвъртия и от най-последния.

 

Слънцата са жилища на всички висши йерархии, а планетите са жилища за нас, хората.

 

Има неща, които са невъзможни за нас, а са възможни за други същества, които седят една степен по-високо от нас. Пак са човешки същества, но не ги виждаме. И те са материални.

 

Адептите са същества с по-висока култура от човешката. Те живеят на най-хубавите места на земята, на специално място, дето кракът на обикновения човек не може да стъпи - те са оградени така добре, че никой не може да проникне през тази ограда. Жилищата им са построени по нематериален начин. Целият им живот отговаря на тяхната възвишена култура. Те не са духове, но всичко, което става по земята, знаят, всичко им е известно. Понеже познават добре законите на Природата, те направляват човешките мисли. Изпращат кьм хората специална енергия, с която изменят мислите на управляващите, на учените. Хората на земята устройват събрания по внушение на тези адепти.

 

Мислите на великите, напредналите същества - Ангелите, Архангелите, Серафимите - енергията на тяхната мисъл се разпределя из целия космос и се нарича „подсъзнание".

 

Има същества, които дъвчат въздуха също така, както ние дъвчем хляба.

 

Има същества, които не боледуват, но те знаят как да се хранят.

 

Съществува еволюция на въплътените души, които живеят в най-гъстата материя на земята, при най-голямо съпротивление. При тази еволюция се развива най-голяма енергия.

 

Раждането е процес на Божествения дух. Всички напреднали същества са минали по известен път на развитие под ръководството на този Дух. Всеки един от вас може да стане ангел, може да стане и дявол, според както живее. Бог разполага с телата на хората. Не е добре да умреш, без да са те повикали. Има много души, които се скитат между този и онзи свят, нито са тук, нито са там. Това са предимно самоубийците.

 

Съвършените хора лесно минават от този в онзи свят. За тях представлява по-голяма мъчнотия слизането от онзи в този свят, отколкото възлизането горе. Докато се съгради тялото, човешката душа работи дълго време, заедно с други същества, но слезе ли на земята, се чувства като в затвор.

 

Всички болести в света се произвеждат от немузикални същества. Те са най-грубите същества.

 

Злото има за цел да обезлюди земята. Има същества на земята, които са създадени от черната светлина. Те искат да погълнат всички хора, да ги направят черни. Те са успели една част от хората да направят черни.

 

Има ангели, които ни пращат хубави мисли, но има и тъмни ангели, които изпращат тъмнина, пречат ни в работата, замотават я, замъгляват я и ние се чудим какво става. Те са майстори в това да смущават ума, сърцето и тялото ни. Всички болести са тяхно изобретение. Таман имаш някакви постижения в духовното поле, станеш духовен, и ето, ще ти изпратят такава болест, която не може да се лекува.

 

Тогава те казват: „Напи има Господ, защо не те излекува?" Те го правят нарочно, за да те разколебаят във вярата ти.

 

Кой спори в човека? Чувствата и мислите, като всяко от тях иска да вземе надмощие. Мислите са деца на Херувимите и Серафимите.

 

На земята ние сме свързани с по-нисши същества, а над нас има по-вис-ши разумни същества-те вземат участие в живота на по-нисшите същества от нас. На тези висши същества Бог е поверил разпореждането с живата Природа. Всички живи сипи, всички елементи и неща са под тяхна власт. Не е позволено да се подчинява една жива сила и да се злоупотребява с нея. И всеки, който се опита да направи това ще пострада - не може да подчиниш

 

Природата и да вършиш с нея каквото си искаш.

 

Има същества, които идват от четвъртото измерение при нас, в нашия свят, който е затворен за нас, а отворен за тях, и могат да вземат нещо от тебе, а ти да се чудиш къде е изчезнало.

 

Възвишените същества използват енергиите, т.е. огъня на вашия мозък за работа. Когато вие се силите да обичате, възвишените същества използват тази енергия за работа.

 

В тялото на човека работят Ангели, Архангели, Сили, Власти и пр. светли чинове. В дърветата - също, затова трябва да ги отглеждаме с Любов.

 

Чрез мозъка, дробовете, сърцето, стомаха, човек се свързва с ангелите, херувимите, серафимите. Ако например белите дробове не са в ред, свържете се с херувимите, като дишате, мислете за тези духове и за тяхната мъдрост.

 

Чрез сърцето си човек е свързан с други йерархии - Престоли. Биенето на сърцето показва, че сме свързани с Престолите. Чрез стомаха човек е свързан със съществата на благородството, ето защо като се нахрани, става по-разположен.

 

Чрез черния дроб човек е свързан с Властите или Божествените сили. Има ли дисхармония в чувствата, пожълтяване на лицето и очите, има дисхармония между Властите и човека.

 

Чрез жлъчката човек е свързан със съществата на доброто. Изгубването на доброто и пукването на жлъчката са синоними. За да се намали жлъчността, трябва да се увеличи добротата. Чрез далака човек е свързан с друга йерархия - Началства, или Божествена правда. Увеличаването и разстройството на далака показва, че Правдата е нарушена.

 

Четирите пръста на ръката са свързани с по-низшите светове, със света на Ангелите, Серафимите, Херувимите. Палецът е свързан направо с Божествения свят. Гледайте ги, пораздвижете ги от време на време. Вземете една хубава кристална чаша, напълнете я с чиста вода, потопете в нея палците си. Измийте ги добре, избършете ги с чиста мека кърпа. Вдигнете след това ръцете си нагоре и се свържете със силите, които управляват пръстите. Никога не крийте палците си между другите пръсти.

 

Чрез своите пръсти вие може да се свържете с разумни същества, които са готови всякога да ви помагат.

 

Всички диаманти са минали през умовете на ангелите, на напредналите същества. Тази материя, която е излязла от техните умове, се е кристализирала. Единственото нещо, което ангелите са оставили, това са скъпоценните камъни. Минералите - също. Ангелите са всички разумни същества, те са на степени. Има ангели, които са създали плодовете, други - цветята. В света на Божията мисъл е създаден човекът. Във вас има от всички по нещо. От всички висши същества по нещо и от всички същества по нещо.

 

Във вселената има същества, които се хранят само с мисъл, други се хранят с думи, трети - само с добра постъпка.

 

Човек е свързан с разумния свят, със същества от висока култура - светии, ангели, архангели, херувими, и други, които държат сметка за всяка негова постъпка, дума, мисъл, чувство.

 

Представете си, че разумните същества се пренасят от едно място на друго с протоните като с превозни средства - автомобили, аероплани и др. Какво ще кажете за това? Ще кажете, че разумните същества нямат друга работа, ами ще се пренасят с протоните от едно място на друго. Какво представят разумните същества? Те са същества на смирението, могат да се смалят толкова, че да минават и през най-малките процепи. Там, дето разумните същества минават, никой не може да мине. Като дойдат до затворени места, те веднага се отварят за тях. Как минават през тия места, само те знаят.

 

Представете си, че някой сънува червен кон. Качил се на коня, отива донякъде и спира. После слиза от коня, а конят продължава своя път. Събужда се от сън и се пита, какво връзка има между коня и него. Де отиде конят? Защо човекът слезе? Конят представя конкретния човешки ум, който човек язди. Имаш кон и след малко оставаш без него. Това се случва с всеки обикновен човек. Имаш едно благо, но след време го изгубваш. Не е така, обаче, със съвършените същества. Никой не може да лиши едно разумно същество от благата, които му са дадени. Разумният е сънаследник с природата. Каквото пожелае, ще го има. За него природата е всякога отворена. За неразумните, които не са сънаследници с природата, навсякъде е затворено.

 

Ако тръгнете из пространството, ще видите, ако можете, разбира се, разни духове, царства, страни. Ще видите гномите - духове, които образуват твърдата материя и разполагат с много лаборатории, те управляват скъпоценните камъни, златото, металите, защото те ги създават.

 

Ще срещнете и ундини - духове на водата, после силфите - въздушното царство. Тези духове са най-разположени към нас, хората. Праната, която поглъщаме непрестанно, която ни подкрепя и освобождава, е от царството на силфите. След това идва царството на саламандрите, духове на огъня, духове сериозни, положителни. После идват други царства, от които първото е на ангелите.

 

Според степента на знание и развитие и според службата, която изпълняват, тези същества от Великото Всемирно Братство, които са завършили своята еволюция милиони и милиарди години преди хората, са наредени в една йерархична стълба и са познати под имената: Ангели, Архангели, Херувими, Серафими, Власти, Престоли, Сили, Началства и всички светли духове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...