Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


ПРЕРАЖДАНЕ


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Hristo Vatev

Hristo Vatev

    Administrator

  • Усърден работник
  • 3548 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 21 юли 2011 - 01:02

ПРЕРАЖДАНЕ


Законът на прераждането е закон на Христос. Прераждането е закон за усъвършенстването на човешката душа. Човешкият организъм постоянно се изменя. „Има тяло естествено, има и тяло духовно", казва апостол Павел.

Прераждането е закон за поправка на грешките, които хората правят.

Прераждането дава възможност човек да дойде втори път на Земята, да довърши недовършената работа.

През цялата вечност през туй място, дето сега минаваме, няма да минем вече. Този живот, който сега живеем, няма вече да го живеем. Много пъти сме се подмладявали, много пъти сме остарявали, заминавали сме си, пак сме се връщали, но никога не е било едно и също преживяване.

Този свят, от единия край до другия, аз го наричам свят на разочарования. Някои го наричат свят на очарование, аз го наричам свят на разочарования. Когато се родиш, всички се радват, първата година всички треперят като към цар, каквото заповядаш, всички те слушат, каквото искаш, всичко ти дават, но после постепенно те деградират. На третата година ставаш княз, на петата - министър, началник, докато най-после станеш слуга и те пращат, като казват: „Сега не е като едно време, когато беше дете". Дават ти мотиката и хайде на лозето!

Ожениш се за един мъж, той ти е учител и казва: „Това не е у дома ти, при баща ти, знаеш ли кой съм аз?" Казваш: „Този мой мъж!", и гледаш, след някоя година той ти претрил врата. Казваш: „Не обичам този мъж", и си имаш причина за това. Някой път го обичаш, защото ти е направил добро. Минат няколко дни, това състояние се смени, не го обичаш. Защо? Защото ти е направил някакво зло. Тогава казваш: „Аман от този мъж!" Той казва: „Аман от тази карма!" После, мъжът ти и той не те обича и казва: „Мразя те! 20 години лежа заради тебе в затвор, 20 години от живота ми отидоха напразно." Сменя се картината. Дойдеш в друг живот, поправяш грешките си и казваш: „Аз ще си поправя грешката, в затвор няма да те туря". Това е един закон, който се върти като колело.

Не мислете, че тези, които заминават за онзи свят, остават за дълго време. След 45-50 години отново идват тук, на Земята. Малките деца идват още по-бързо, след години или след 4-5 години пак са тук. Възрастните се връщат след 40-50-70 години. По-напредналите - след около 250-300 години, най-напреднапите - след 1500, а Учителите на човечеството - след 2000 години.

Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. Ако той слиза на Земята да се учи, разумните същества му определят в кое семейство да се роди - няма свободен избор. Ако идва на Земята съзнателно да помага на хората, има избор да се роди където иска. Колкото по-напреднал е в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането на Земята. Гениалните хора и светиите идват рядко на Земята.

За да дойде човек на Земята, или си е изработил това право, или пък някой го изпраща през границата. Ако сте слезли на физическия свят на ваши разноски, вие сте работили. Пък може да сте дошли на чужди разноски. Тъй както ви виждам, няма нито един, който да е дошъл на собствени разноски. Това показва, че в Божествения свят имате благодетели, които ви изпращат тук да учите. Говоря фигуративно, това е вярно. Вие сте ученици на физическото поле, изпратени от Божествения свят в странство да учите. Следователно трябва добре да учите, защото тези, които са заинтересовани от вас, често питат как учите на Земята.

Всички жени, на които е започнала да никне брада в този живот, в бъдещия живот ще бъдат мъже. Онези мъже, които сега са почти без косми, в бъдеще ще станат жени.

Не мислете, че сте сами. Никой не е сам. Всички души слизат групово. Най-малката група се състои от 10 хиляди, 20 хиляди, 30 хиляди, а може да е от 100 хиляди, 200 хиляди, други - от 5 милиона, 100 милиона. Колкото групата е по-голяма, толкова е по-разумна. Гениите са голяма група. Ако вие принадлежите на една група от 10 хиляди или от 100 хиляди души, пръснати по цялата Земя, вие сте свързани като един организъм.

Вие не сте дошли на Земята сами, а на групи от души. Дошли сте отнякъде 100-200-300-500 хиляди души наведнъж. Никой сам не идва. Тези души са на разни степени на развитие, едни са като деца, други - възрастни, женени с деца, семейства, някои от тях са по на 120 години. В тази група едни души идват, други си отиват, у тях има всички фази, като започнете от най-малката степен до най-голямата. По някой път чувствате, че сте млади, понеже сте свързани с младите души на вашата група, а когато сте свързани с възрастните души, се чувствате като възрастни и т.н.

60 милиарда души са пуснати в света.

Сега вие мислите за другия свят, но не се готвите, защото ви е страх. Комуто и да кажа, че утре ще замине за онзи свят, непременно ще му протекат сълзи. Колко души биха се зарадвали, ако им кажа така? Веднага ще станете много сериозни. Някой казва: „Искам да умра". Не, това не е вярно. Когато кажеш, че искаш да умреш, то значи да си готов да отидеш в другия свят и да ти е приятно това. Трябва да имате разбиране на нещата. Онзи, който умира по този начин, ще го повикат в онзи свят, но няма да го заравят, свещеници няма да го опяват. Вие ще си заминете тъй, както е заминал пророк Илия. Ще кажете: „Аз заминавам за далечна страна". Заминете ли така, никой няма да знае къде сте, и гроба ви никой няма да знае. Това значи отиване в онзи свят.

А сега заминаването за онзи свят е голяма мъчнотия. Защо? Защото хората имат връзки. Като отидете с тия връзки в другия свят, няма да мине много време, и вие пак ще се върнете в този свят. Ще престоите там 40-50 години, и от онзи свят ще ви кажат: „Хайде сега на Земята! Тук нямате работа." Като стоите без работа, започва шиканиране, затова ще ви изпратят на работа на Земята. Ще дойдат при вас трима ангели, не от много големите, ще ви вземат на ръце, ще ви донесат около Земята, ще ви приспят, като прекарат няколко пъти ръцете си над вас. След това ще ви прекарат през една вода. Минете ли я, всичко ще забравите. Като ви доведат на Земята, ще намерят вратата, ще дойдат при майка ви, която ви чака и ще се върнат назад. След девет месеца ще се явите на този свят.

Ти можеш да възстановиш своите минали животи в паметта си, но не знаеш как. Забравил си всичко, какъв си бил преди 15-20 прераждания, не знаеш.

Когато говорим за човешкото съзнание, разбираме онзи първоначален център, от който човек е излязъл, когато е бил свободен. Като слязъл в материалния свят, той е изгубил своето знание и вследствие на това се е заробил в окръжаващата среда. Повечето от вас са забравили откъде идат. Вие не помните. Някои от 40-50 години не помнят кога са раждани, не помнят туй състояние. Когато сте били в утробата на майка си, помен нямате от това, а преди да дойдете в утробата на майка си, къде сте били и това не помните. Но ако се хвърли малко светлина във вашето съзнание, вие ще си припомните пътя, по който сте дошли. Окултистите изследват този процес. Ще ви изясня това с една теория. Някои същества имат нужда да слязат на Земята, за да работят. Когато едно такова същество - съзнание, център в невидимия свят - иска да се въплъти, две възвишени същества взимат тази душа, говорим по човешки, и правят три кръга около Земята. Земята има 12 врати, през които може да се влезе. Тези врати трябва да бъдат отворени и там да чакат ангели. След това те слизат, за да намерят бащата и майката и да вземат от тях капитал. Тези родители ще отгледат душата, която е дошла. След време съществата ще пратят своето благословение от горе. Така говорят окултистите. Може да възразите: „Кой е видял това?" Който има очи.

Моментът на излизане на душата от великото съзнание е точно определен. Всяка душа представлява някаква строго определена величина, играе голяма и важна роля и заема особено място. Нищо не е в състояние да се противопостави на Божествената идея, която е подтикнала душата да слезе на Земята.

Двама души не могат да се родят в една и съща минута, защото вратата, през която излизат душите, е много тясна, всяка душа излиза сама. Всички души, слезли през един и същ ден на Земята, съставляват цяла епоха.

Всичките хора умират по единствената причина, че не са се подмладили. Всички вие ще остареете, ако не се подмладите. Сега да обясня идеята. Старият е семка. Тази семка, за да се подмлади, непременно трябва да влезе в земята, в почвата. Туй семе трябва да умре. Посятото семе е старият, който умира. Младият, който се ражда, е старият, който се е подмладил.

Закон е: майката не може да роди по-умна дъщеря от себе си. Бащата не може да роди син, по-силен от себе си по характер. И ако бащата мисли така, той е на крива посока. Достатъчно е един син да бъде като баща си; достатъчно е една дъщеря да бъде като майка си. Кажат ли, че е повече, това не е възпитание. Хората не трябва да се възпитават по тази начин. Когато една майка иска да бъде по-горе от дъщеря си, тя пак е на крива посока. Майка, която иска да бъде по-горе от дъщеря си, тя иска да бъде по-горе и от майка си. Защото според закона за прераждане на индуското учение, тази нейна дъщеря, която сега е родила, е била нейна майка. Следователно тя не може да бъде по-учена от дъщеря си. Коя е дъщеря ви? Вашата майка. Тогава какво ще ми кажете? Или имате син. Той е вашият заминал баща. „Ама туй може ли да бъде?" То е друг въпрос, дали може да бъде, или не може да бъде. То е теория, аз само ви я изнасям. Мога да ви докажа, но ако е на учени хора, не на догматици. Съществува ли такъв закон в природата, или не? Ако съществува като закон, мога да ви го докажа не само с математически доказателства, но нагледно мога да ви го докажа. Пък ако не е вярно, ще кажа: „Туй е само едно предположение, една хипотеза, една теория. След хиляди години ще разберете." След хиляди години ще се доказват само неверните работи, верните работи се доказват само сега.

Ти имаш нужда от своя баща, казваш: „Без баща си не мога да живея". Но един ден баща ти умре и ти трябва без него да живееш. Ти мислиш, че баща ти е умрял. Не, баща ти, след като умре, скрива се в тебе. Ти и баща ти заедно живеете. А ти се безпокоиш, постоянно мислиш за баща си и питаш: „Къде е баща ми?" Вие делите едно богатство. Той е в тебе. И баща ти пита: „Къде е синът ми?" Сега всички умрели са все във вас. Аз ги виждам, че са у вас, а вие ги търсите.

Обикновено посочвате жена като вас и казвате: „Тази е майка ми, тя ме роди". Но утре вашата майка умира, изгубва се и вие не знаете къде е отишла. Вашата майка е влязла във вас. Законът е такъв. Вие, преди да се родите, преди да дойдете в света, бяхте в майка ви и за да се родите, излязохте от нея. Сега по същия закон, майката, за да се подмлади, влиза във вас. Бащите умират, за да влязат в синовете си, и майките умират, за да влязат в дъщерите си. После майката ще излезе от дъщеря си и ще кажат, че дъщерята е родила едно дете. И така във вас се ражда майка ви. А пък вие кои сте? Това са старите майки и бащи, които са се родили като деца.

Въплъщението на Земята е връзване. Всеки човек, който се е въплътил в тяло, постепенно трябва да се развързва чрез процесите на човешката мисъл, чувство и постъпки. Има нещо в нас Божествено - духът, който постоянно ни развързва. Като влезем в новата култура, тези процеси ще се усилят. Развързването ще ни учи как да работим. Не можеш да вържеш лесно един силен човек. Силен е само онзи, който разбира законите на Любовта.

До две хиляди години може да дойдете още няколко пъти на Земята. Вие казвате: „Още веднъж? Не!" Ще дойдеш, дали вярваш или не, ще дойдеш. Че някой не вярва, то е друг въпрос. Дали вярваш, че Слънцето ще изгрее и ще залезе, то е друг въпрос. То не се интересува от това, дали вие вярвате, или не.

Когато дойде до пълно обезнадеждаване, човек умира, после Бог го разлага на малки парченца и започва да търси някоя майка, чрез която отново да се прероди. Но преди да дойде на Земята, ще филмират пред него целия му предишен живот - човек ще види всичко на този филм - от раждането му до последната секунда и най-добрите, и най-лошите работи, които е вършил. Ще види най-лошите работи които е вършил и за които никой не знае, ще се разкае и ще иска час по-скоро да слезе на Земята, за да се коригира.

Ако не поправяте веднага погрешките си, те остават за следващото прераждане и като дойдете пак на Земята, няма да можете да ги изправите, понеже трупате още. Не говоря за погрешки, за които всеки може да ти напомни. Говоря за погрешки, които никой не подозира, че ги имаш. Ако тях изправиш, по-лесно ще изправиш другите. Големите погрешки се дължат на малките. Като изправиш малките погрешки, които никой не вижда, и големите лесно ще изправиш. Тогава очите ще са здрави, ушите ще са здрави, дишането ще е правилно. Много от болестите се дължат на погрешките.

Тази форма, в която сте сега, е временна. В следващия цикъл на вашия живот ще вземете друга форма. Някой е малък - да се радва, че е малък. Друг е остарял - да не роптае, а да се радва, да благодари за всичко.

От всички прераждания, които според едно окултисти са 777, според други - 999, а според трети - 9999, при 12 прераждания според зодиите, могат да се срещнат ония души, които са свързани с великата Любов.

Колко пъти човек се преражда? Безброй. Има 12 Божествени прераждания и 777 кардинални. В тези 12 прераждания се срещат две сродни души и живеят в хармония. Като се срещнат, цяла една еволюция образуват на Земята. Засега онова, което трябва да живее у нас, го няма, не взема участие в нас. Ние се намираме в един свят самотен и живеем неразбрано. Никой с никого не се разбира.

В духовния свят старостта се определя от това, колко пъти човек се е прераждал на Земята. Прераждал се е, да кажем 500 пъти по 100 години

- 50 хиляди години. Той е възрастен човек.

Някои казват: „Хубаво е да идеш в оня свят, там ще живееш хиляди години". Какво от това? Ти не си ходил в оня свят, само си го представяш. Ти не знаеш какъв е оня свят. Той е свят без противоречия. Там всички мисли и желания се реализират. Безконечните мисли, безконечните желания, безконечните постъпки на човека се реализират постепенно. Трябва да живеете десет вечности. Всяка една вечност е единица с 30 нули. Като преживеете туй време, ще знаете какво представлява единица с 30 нули.

В бъдеще няма да дохождат лоши хора на Земята, условия няма да има за тях. Те ще изчезнат така, какго са изчезнали големите допотопни животни.

Има едно духовно прераждане, когато човек съзнателно може да мине от едно състояние в друго, при което неговото съзнание се разширява.

Що е прераждане? Прераждането е проявление. То не е същественото. Вие давате на прераждането съвсем друго значение. Прераждането е само път, по който ти тръгваш. Какво съществено има в преработените неща? Вземеш бучка масло, преработиш го. Какво стана с маслото? Нищо особено. В прераждането ти оставаш същият, какъвто си. Една котка се преражда пак в котка. Значи котката е пак котка, а човекът - човек. Не мислете, че в прераждането котката може да стане човек. Вие съвсем иначе си представяте прераждането. Мислите, че като се прероди, човек ще стане друг. „Пре-раждане." РАДИ какво значи? Ради значи работи. Прераждането е един закон, според който, щом една работа остане недовършена, дава ти се възможност да дойдеш втори път да я довършиш. Като нямаш работа да довършваш, няма да се прераждаш. Представете си, че вземате вода от едно езеро. Ако излеете тази вода в езерото, какво става с нея? Изгуби се. Хубаво, в шишето ли има повече възможности да се проявиш или в езерото? В езерото. Прераждането е значи едно малко шише. Да се преродиш от едно шише във второ, трето, четвърто, не е много нещо. Като влезеш в езерото, имаш повече възможности. Преждането е възможност да се постигне нещо. В този смисъл как става прераждането? Казват, че е кармично. Един ден трябва да останем без карма. Кармата има съвсем друг смисъл. Прераждането следва кармически. С прераждането хората бързат да поправят своя живот. Ще дойде ден, когато хората няма да имат какво да поправят и няма да се прераждат. Какво ще стане с тях?


Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни