Jump to content

Recommended Posts

РЕЦЕПТИ

 

Козето мляко е по-безопасно за децата и по-здравословно. Сърдечно болните и белодробно болните да пият козе мляко.

 

За туберкулоза в ранен период да се яде сварена синя тинтява. Също плодовете от тръните за плет, сварени с цвят от босилек, да се пие сутрин, на обед и вечер преди ядене по една кафяна чашка. Също да се правят слънчеви бани по 3-4 часа в ранните часове, като болният се обръща ту на лявата страна, ту на дясната, ту на гърба, ту на корема и т.н. Това да става през летните месеци.

 

За кашлица: ще настържете черна ряпа и от сока й ще изпивате всяка вечер по една кафяна чаша. Отлично действа и за стомаха. Ще вземате и по една скилидка чесън с малко солчица. Това ще правите всяка вечер, докато кашлицата престане. Пак за кашлицата: веднага пратете в дробовете си светлина, в гърлото - портокалени лъчи, после сини, после зелени. По този начин ще се ускори лекуването. Кашлицата е жива, кажете й да излезе от вас. Умът има сила да лекува. Боли ви зъб или имате цирей. С мисълта си можете да се лекувате. Ще му посочите място откъде да излезе. На треската също ще посочите място, откъде да излезе.

 

Когато имате болки в сливиците, вземайте лют чесън - хем ще лекувате гърлото, хем ще дезинфекцира. Против безсъние също може да вземате чесън. Ако гърлото ви боли, веднага си сложете млечен компрес или от маслини, или пък ще вземете квас, ще направите тархана, изобилно посипана с чер пипер, вие сами ще си го чукате, чак сълзи да ви потекат - приятно ядене, лековито. Ще знаете, при простуда или млечен компрес, или компрес от маслини, или тархана.

 

Китайците от преди хиляди години лекуват туберкулозата с попово прасе. Вземат 4-5 попови прасета, изсушават ги, счукват ги на прах и този прах се разбърква в сто грама мед. В поповото прасе се съдържат такива вещества, които действат разрушително върху бацилите на туберкулозата. Изсушаването на поповото прасе става на слънце.

 

Лекарство за кашлица: вземете сухите люспи на десет глави лук и ги сварете във вода, прецедете водата и в нея сложете половин килограм мед, една-две лъжици счукан синап, една-две лъжички ленено семе. Вземайте от тази смес по една лъжичка три пъти на ден - сутрин, на обяд и вечер.

 

Кашлицата е резултат на човешкото безлюбие. Обикнете кашлицата, и тя ще ви напусне. Ако двама души обикнат онзи, който кашля, скоро ще го излекуват. Кашлицата се появява при понижаване вибрациите на човешкия организъм. Щом се повишат, кашлицата минава. Любовта е в състояние да повиши вибрациите на организма. За да се излекува кашлицата, белите дробове трябва да се изчистят от нечистотиите и от лигавата течност, която е запушила бронхите. Не мислете, че лучените люспи ще премахнат кашлицата окончателно. Някои могат да се лекуват с лучена вода. Всичко, което Бог е създал, има смисъл.

 

Ако някой страда от туберкулоза или рак, да яде кисело мляко - три години най-малко по три пъти на ден да го яде, за да има минимално подобрение.

 

Една рецепта за кашлица: мед, чер пипер, ленено семе, индийско орехче, смесва се всичко, взема се всеки час. Всичко е счукано много добре и размесено. Кашлицата представлява насъбрана нечиста материя, която иска да излезе навън, да се освободи.

 

Щом ви посети хремата, дайте й сварено чисто кафе в една лъжичка, но ще го дадете на носа, а не да го пиете.

 

Ако искате да подобрите кръвообращението си - яжте череши.

 

Синаповото семе има свойствата да изтегля простудата от тялото.

 

При треска или простуда, ще изпиете 1,2,3,5 чаши гореща вода, може и чай, докато се изпотите хубаво. Ще снемете ризата, ще се избършете хубаво, ще намажете ръцете и краката си с чист зехтин и ще си легнете. И още едно правило: ще вземете очистително, да се очистят червата от всички ненужни вещества, 1-2 дни въздържание от ядене, след това 3-4 чаши гореща вода, после спаначена чорбица, само с водица и малко сол, после картофена супа.

 

Ако сте се простудили, изкачете се на някой връх, да се изпотите добре; ще изпието 2-3 чаши гореща вода и ще се преоблечете. Качвайте се по върховете да предизвикате дълбоко дишане. Това е особено добре за ония, които страдат от астма, какго и за ония, които са предразположени към затлъстяване.

 

Ако сте се простудили, може да си хапнете нещо люто. Лютото лекува.

 

При главоболие: туря се квас на слепите очи, топло приготвен, като мястото предварително се намазва със зехтин. Квасът стои около 10 часа. Може да се прави два-три пъти седмично. Квасът действа магнетично, затова го препоръчвам не само за главоболие, но и за менингит. Квасът и млечният компрес са за предпочитане пред студените компреси. Когато лекувате или се лекувате, ще се молите.

 

Имате ли главоболие, може да пиете топла вода на глътки, да пиете вода от ягодови листа, да си миете слабините с топла вода преди лягане. Ако това не помага, ще си слагате в област на слепите очи тънки филийки сурови картофи. Може също да си намажете главата със зехтин и отгоре да се сложи квас. Този квас да се държи десетина-дванадесет часа на главата, после да се смени.

 

При главоболие първо сложете краката си в гореща вода, после изчистете червата си.

 

Неразположени сте духом. Излезте в близката гора, обърнете се на изток, подпрете се на някой стогодишен дъб или някое друго яко, дебело дърво - бряст, бор и т.н., като турите дясната си ръка на гърдите, а лявата отзад на гърба. Главата да не е подпряна, съсредоточете се няколко минути, поискайте здраве, сила и мощ и ще почувствате скоро, че сте придобили настроение и сила. Ето още един прост метод за неразположените духом: лятно време, когато житото зрее, обиколете няколко пъти нивата или нивите на някое село, поискайте разрешение от стопанина да минете и през житото. Такива разходки обновяват.

 

Ако човек е неразположен, нека изпие сока на 2-3 лимона със захар, а след това сока на няколко портокала. Сокът от лимоните и портокалите дава добро разположение на духа, подобрява състоянието на стомаха.

 

Всички петолистни цветчета действат разхлабително на стомаха - черешата, пъпешът, динята и пр.

 

Ако стомахът е разстроен, сварете си дренки и пийте водичката. Ако е стегнат, яжте пресни череши.

 

За глисти в стомаха може да си помогнете така: 3-4 дни пост и после да се вземат тиквени семена, сурови, белени.

 

За гастрит - ще вземете първо очистително, рициново, после ще пиете топла вода на глътки, после ще пиете отвара от лайка преди ядене. Хубаво е да пиете житена вода, царевична вода, проста картофена супица, зехтин да се пие по една чаена лъжица - на гладен стомах. Да се яде препечен хляб. За киселини в стомаха ви препоръчвам варен ориз без подправки, сварен червен лук, варени моркови, варено цвекло и лесносмилаеми храни.

 

Който боледува от язва, нека пече през лятото корема и стомаха си на слънце, да пие всеки ден по една кафена чашка зехтин - това ще прави три месеца наред.

 

За язва: 150 грама чист зехтин се размесва хубаво със ситно счукан чесън, така че да се получи гъста кашица. Да се взема три пъти на ден: сутрин, на обяд и вечер по една чаена лъжичка.

 

Ако стомахът е разстроен - 3 супени лъжици сок от ряпа да се вземат сутрин, на обяд - пак 3 лъжици, и вечер - също. Десет дни по 3 лъжици 3 пъти на ден и всичко ще се оправи.

 

За болен стомах: 1 лъжица чист пчелен мед разбъркан в 2 чаши чисто краве мляко на ден, глътка по глътка бавно да се пие.

 

Ако ви заболи или забере пръст, да сдъвчем една смокиня и да обвием пръста, или да се свари смокинята, да се направи лапа и да се обвие пръстът.

 

Ако се е инфектирала ръката следствие рана и се е подула, направете компрес от ленено семе.

 

На някое дете пукнали главата - няма нищо. Вземете малко вълна, изгорете я, турете я на пукнатото, превържете го, кажете му няколко сладки думи и готово.

 

Ако намерите рог от овен, не го подхвърляйте - ако го изгорите и стриете на ситно, от този получен прах ще наръсите малко на изгорено място и веднага ще мине.

 

Ако имате ишиас - ще слагате горещи памучни компреси на крака, които да се сменят постоянно, да се правят слънчеви бани и екскурзии.

 

Ако имате ревматизъм, вземете 7 глави червен лук, нарежете го на ситно или го счукайте, сложете 25 грама сол в лука и всичко това сложете на болното място да стои около 10-12 часа и така няколко компреса ще направите. Лукът е много лековит.

 

Вземете си малко чиста пепел от изгорели клекове, пресейте я добре и когато сте неразположени, вземете малко от тази пепел на върха на лъжичката, излейте я в чаша гореща вода и като се утаи, изпийте водата.

 

Вместо капките, които лекарят ви дава, за да оздравеете, може да ви даде известна доза прана и с това да имате далеч по-добри резултати. Също може да ви даде следната рецепта: 50 грама домати, 60 грама моркови, 10 грама лук, 15 грама чист зехтин, 15 грама ситно нарязано зеле. Всичко това да се свари и да се изяде. За такава рецепта всички вие ще се запревивате от смях, но аз ви казвам, че този лекар, който ще ви даде такава рецепта, е много добър.

 

За болен черен дроб: болният да яде кисели лимони. Ще започне от 1 лимон на ден и всеки следващ ден ще увеличава с по един. Вторият ден - 2, третият - 3 и т.н. До десет дни, 10 лимона и после връща назад. Деветият ден - 9 лимона, осмият - 8 и т.н.

 

Против рак: вземат се корени от кукуряк. Набождат се в една ябълка и така заедно с ябълката се изпичат във фурна. След това коренчетата се изваждат от ябълката, варят се и тази вода се пие. Също да се пие слънчева вода (топлена в шишета на слънце), никога да не се пие студена вода. Първичната вода в природата е топла, тя отпосле е станала студена. Да не се яде месо, да се яде много проста храна, кромид лук предимно, да се пости по 1-2 дни в седмицата, да се пие зехтин на гладен стомах преди закуска.

 

Ще се ограждате така: „В името на Божията Любов, в името на Божията Мъдрост и със силата на Словото Божие - да се махнат всички лоши помиш-ления и зли духове!" (Докато се изговаря формулата, ръцете са пред устата със свити пръсти и след изричането се разтварят пръстите с едно духане „хуу" - ръцете се разтварят с жест, като да пъдиш нещо лошо напред и надолу.)

 

Сега ще ви дам една рецепта: вземете думите на Христа: „Аз съм Пътят, Истината и Животът".

 

Ще напишете този стих на чист лист пергаментова хартия. Ще изгорите тази книжка с този стих и пепелта ще разтворите в 100 грама вода и сутрин ще пиете по 3 лъжички от тази вода, на обяд също 3, и вечер - 3. Направете опит и вижте какво ще бъде вашето състояние. Ще кажете, че това е суеверие. Хубаво, нека да е суеверие. Взимате билет от държавната лотария и мислете, че ще спечелите 50 000 лева. 20 години вземате и все се надявате - това не е ли суеверие? Направете опит с тази рецепта. Тази рецепта има обратна реакция, ако се разколебаете и не вярвате в нея, няма да има резултат.

 

Всички бъбречни болести се дължат на недостатъчно количество на живата вода в организма, която е необходима за пречистване на бъбреците.

 

Сухо ли е тялото ти, ще внесеш малко от живата вода в него. Как ще приемеш тази жива вода? Ще влезеш в банята, ще пуснеш горещия душ колкото може да търпиш и през всичкото време, докато водата пада върху тебе, ще четеш „Отче наш". Ще правиш това няколко пъти, за да проникне тази вода в порите, и болест ще изчезне, сърбежът ще престане.

 

Всичко пресилено носи лоши последствия. Чели сте за ползата от лимоните и се подлагате на лекуване с лимони. Лечебна е лимонената киселина, но трябва да знаете как да я употребявате, иначе тя причинява простуда; понеже отнема топлината на организма, капилярите се свиват, кръвообращението се нарушава и човек заболява. Достатъчно е по един лимон на ден. Изцеди лимона, долей чашата с гореща вода и изпий сока. Повече от един лимон не е нужно.

 

Когато иска да дезинфекцира устата си или да подобри състоянието на стомаха и на гърдите си, човек трябва да яде чесън. На болния предписвам чесън, но не и на здравия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...