Jump to content

Екскурзия на 30 април 1926 година


Recommended Posts

Екскурзия на 30 април 1926 година

В първите години отивахме на Витоша през Драгалевци. Тогава на Изгрева още нямаше постройки, всички братя и сестри живееха в града. От лятото на 1928 г., когато мнозина вече се бяха заселили на Изгрева, тръгвахме от там за Витоша и се изкачвахме през Симеоново.

 

На полянката на Ел Шадай, след молитвата и гимнастическите упражнения, се събирахме около нашия обичен Учител, пеехме песни и разговаряхме. Днес Учителя каза:

 

- Силни бъдете! Няма да бъдете страхливи! Човек става силен, когато впрегне страха на работа. И страхлив като си, но служиш на Бога, ти си силен!

 

Една сестра попита:

 

- Ще ни гонят ли?

 

- Не може да се повтори онова, което сте минали. По времето на богомилите вие сте били доста гонени, пържени, стъргани. Вие носите страха от миналото, но вече няма да ви горят. Говорете, не бойте се!

 

Злото трябва да назрее до своето пълно развитие, че тогава да се излекува. Малко е останало още.

 

Днешният ден да преживеете хубаво, за утрешния не мислете. Този, който ви обича, ще върви с вас. Любовта, като види погрешки, тя лекува. Един човек, който те обича, може да те лекува, може да те учи. Най-голямото изкуство е човек да обича.

 

- Може ли да обичаш, без да бъдеш обичан?

 

- За да обичаш наистина някого, трябва дълго време да си живял с него, та да се образуват връзки. А така - срещнеш се с някого и веднага се сближиш - как ще го обичаш? Може да има само една слаба връзка.

 

За да се очисти Любовта, трябва да се освободим от всички еротични понятия, представи и чувства. Светът е пълен с най-нечисти образи.

 

Който люби, не губи, който не люби, дваж губи.

 

Във всеки момент трябва да знаете следното: дали вашата воля изпълнявате, или Волята Божия. - „Да върша винаги това, което на Тебе е угодно!"... Ако сте готови да служите на Бога, Бог ще устрои живота ви: най-нечистия живот ще го трансформира моментално -и ще станете един „скъпоценен камък". Инак ще падате и ще ставате и ще ви убеждават, че опитност трябва.

 

Любовта е закон, който действува без закон.

 

В Иеремия, там където се говори за Моава, за моа-витяните, че си стрижели брадите и били с плешиви глави, всъщност се говори за днешната епоха. Нали днес си стрижат брадите и на много хора главите са плешиви? Също така, дето се казва, че Бог е излял Духа Си върху тия, които си стрижат брадите, се отнася пак за днешната епоха, значи тази материалистична епоха ще се замести с друга, духовна, в която Бог ще се прояви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...