Jump to content

Екскурзия на 7 април 1928 година


Recommended Posts

Екскурзия на 7 април 1928 година

Днес е Благовещение. Това е традиционната ни екскурзия на Благовещение до Витоша.

 

Когато стигнахме на Бивака беше облачно, но облаците бяха много тънки и през тях се виждаше Слънцето. Учителя каза:

 

- Времето е много хубаво днес, прилича на млада булка с булото си...

 

Хората мислят, че природата е наредила да умират, и не е така. Сега трябва да се образува една школа за подмладяване. В нея може да се правят упражнения.

 

Сегашният ви живот е само една малка част от Великия ви Живот. Едно време сте били елен или някое друго животно. В бъдеще ще дойдете светии!

 

Българинът трябва да се освободи от влиянието на Сатурн. Целият Балкански полуостров се влияе от Сатурн и Марс.

 

Хубаво е да се направи следния опит. Ще изпратим десет души при някого, който е на умиране. Единият ще отиде и ще каже: „След десет дена ще бъдеш здрав!" На другия ден ще отиде друг и ще му каже: „След девет дена ще бъдеш здрав!" На следния ден третият ще му каже: „След осем дена ще си здрав!" Последният ще каже: „Утре ще си здрав!" Когато се произведе благоприятният процес, ще видите каква сила е това насърчение. Човек трябва да има вяра в организма си. Като повярва, ще почнат клетките да работят. Клетките знаят как да лекуват, но човек ги ограничава.

 

Ние сме отдалечени от Духовния свят. Тук, на физическото поле, не е будно съзнанието ни, постоянно трябва да ни разбуждат.

 

Природата не търпи хора, които мислят, че са сиромаси. Който мисли, че е богат, и него не може да търпи. И двамата не търпи.

 

Стана въпрос за молитвата:

 

- Някой казва: „Господ нали знае от какво имаме нужда?" - Преди да поискаме нещо, Господ го е дал. А ние трябва да отидем да си го вземем. Това е молитвата, това е значението й. Някой се моли и иска да бъде изпълнено моментално. - Постепенно, постепенно ще стане!

 

В един американски хотел една бедна жена се помолила за нещо. В съседната стая на хотела живеел един богат човек. Той чул молитвата на жената и на другия ден й пратил онова, за което се молела. Така и вие, когато се молите на Бога за нещо, отгоре Невидимият свят чува и дава.

 

*

 

Винаги, когато се връщаме, правим молитва на поляната и след това поемаме надолу. Днес към 4 часа след обяд се приготвихме за слизане. Накрая на молитвата Учителя каза да произнесем следните думи: „Господи, да бъде Твоето Слово като меден сок за нашите умове!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...