Jump to content

Телата на човека


Recommended Posts

МЪДРОСТТА

 

Телата на човека

 

- В бъдеще духовното тяло на човека ще заеме мястото на това физическо тяло. То ще може да става видимо и невидимо.

 

Окултистите много повръхностно изучават нещата. Например изучават астралното тяло, но не знаят кое място във физическото тяло съответствува на астралното. Всяко невидимо тяло си има съответно място във физическото тяло. Физическото тяло е резултат на по-горните тела. У всеки човек има трима души. Всеки човек представлява троеличие. Например има един Тодор във физическия свят, един в духовния и един в Божествения свят. Сегашното описание на духовния свят е карикатура. Не го рисуват такъв, какъвто е, но такъв, какъвто не е.

 

Ако се извади етерния двойник на човека поне отчасти, то тялото като се нарани, не чувствува болка, защото тогава човек е вън. А малко като му бутнеш двойника, тогава физическото тяло усеща болка.

 

Аз мога в пет минути да ви докажа съществува ли душата. Ще извадя душата от тялото на някого и той веднага ще падне на земята. След това ще я върна назад. После ще го питам: „Какво видя?" Той ще каже: „Видях, че на земята лежеше човек, който напълно приличаше на мен". -„Какво ще кажеш сега, съществува ли душа или не?"

 

Възкресението - това е събуждането на духовното тяло.

 

Всяка добродетел си има свой специфичен тон и цвят. От добрия човек излиза музика, хубава песен, която напомня звуците на нежна арфа. Цяла симфония се чува от добрите хора. От духовния човек излиза светлина от цялото му тяло. Човек трябва да изучи своето тяло и да види къде са центровете на висшите тела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...