Jump to content

Recommended Posts

РАЗГОВОР ЧЕТВЪРТИ

5 юли

 

 

Казано е на едно място в Писанието: „Ако не се родите изново, не можете да влезете в царство­то Божие", „Роденото от Духа - дух е, а роденото от плътта, плът е." Онзи, който е роден от плът и кръв - смъртен е, в неговото сърце обитават вре­менните неща, придружени с всяка похот и лъст. Той не може да влезе в царството Божие, защото плът и кръв не могат да го наследят. Който не се роди от Бога, не може да възприеме духовния жи­вот, нито може да го разбере, защото той духовно се изпитва и възприема. Всяка душа, преди да се облече в дрехата на любовта, на безсмъртието, трябва да възприеме вечния живот, който е сам Господ спасителят. Това е необходимо за тебе: да се родиш от Бога и от неговия Дух. Затова и при­съствам, за да извърша това дело в твоята душа според предопределението Божие, който в своето вечно усмотрение е решил да ти стори това добро, да те облече в живота на безсмъртието и да те приеме в своето царство като Син на Истината, когото определя да му служиш. Това служение ще бъде под въздействието на Духът, който ти гово­ри чрез мен, и който сам действа в твоето сърце, за да произведе онова деяние на Божието въплъ­щение вътре в тебе. И този Дух на пълната святост ще извърши и ще издейства твоето спасение и ще ти отвори пътя на царството Божие, да вле­зеш и да възприемеш съкровените дарове на Гос­пода, които ти е определил, и които трябва да приемеш, защото онзи, който е напълно роден от Бога и неговия Дух може да възприеме тайните на царството Божие и само той може да възприеме всяка благодат и всяка пълнота на духа и да ста­не едно с Господа. Без това вътрешно променение и това вътрешно обединение Бог не може никога и по никой начин да влезе във връзка с една падна­ла душа. Този е неговия път, който той сам е по­ложил пред вечността и под който съблюдава сво­ята верност спрямо своите чада. Затова е казано, че всеки, който е роден от Бога, и всеки, който е роден от Духът, слуша неговия глас и иде към ви­делината, защото Бог е виделина. И всякой, който иде към виделината, възприема Бога в душата си и всякой, който слуша неговия глас възприема Ду­хът в сърцето си, за да се запечата и пази истината. Ето, затова аз присъствам, за да съм свидетел на Божията благодат, която работи, и да съм пос­редник на Духа, който освещава и извършва опре­деленото от Господа Бога на всяка виделина, кому­то да бъде всяка слава и чест. Прочее, нека душа­та ти да има мир и тихо упование, защото в Божи­ите решения няма никаква отмяна. Аз ти казвам това, който съм те ръководил от самото начало и съм те подбуждал вътрешно с неуморима сила да четеш Словото ми, да се трудиш да ходиш по стъпките ми, да се молиш и да желаеш върховна­та благодат от Господа Бога и да се въдворяваш и възстановяваш в него постоянно.

 

И сега аз съм, който се застъпвам за тебе и ти желая да растеш в познанието на истината, която ще те направи свободен.

 

Предупреждавам те от сега да се пазиш от все­ки грях, волен или неволен, явен или таен. Грехът нищо не може да го извини и никой не го проща­ва, освен Бог и Господ. Грехът, тази измяна на дя­вола, това негово творение, дръж настрана. И пази душата си с всичкото си пазене, което Духът мо­же да извърши за тебе. А сега сам Господ на ми­ра да те съблюдава в святото си име от всичките ухищрения на лукавия. Тия са думите на живота, които ти повтарям, и които нося в духът си за те­бе. Подвизавай се пред лицето ми с оная любов, която сам Бог ражда с действието на Духа си. И бъди творител на Словото като вършиш всичко, което е Богу угодно и благоприятно. Ето, ще зам­лъкнат всичките зли уста и ще се спре всеки злословен език на пъкъла и сам Господ Бог на мира ще се възцари. Ето, това е моето свидетелство да зна­еш, което съм свидетелствал за Истината. И кога­то те осени Духът на Истината да познаеш, че аз съм говорил това - твоя Господ, който мъртъв бях и сега съм жив и действам за твоята душа. И в мо­ите ръце са ключовете на ада. Аз отварям и зат­варям и зная всичко, което се върши в поднебесная. Няма никоя вража сила, която може да укрие своите действия от моето око. Ето, това ти съоб­щавам да знаеш, че не е волята на лукавия, гдето се изпълня, но моята. И овцете, които имам, никой не може да ги заграби от моята ръка. Да се не бои твоето сърце, струвай всичко, което ти казва моят свят Дух. Божиите работи и Божиите слова се проверяват чрез дела в живота. Не който иска и който се стреми сам, но на когото Бог е дал доб­роволно от своя дар, нему принадлежи всичко. Те­зи мои думи ги запечати в сърцето си и знай, че аз съм близо и винаги готов да ти помагам. Ще изгладя всичките ти пътища. Ще ходиш от нине винаги в моето присъствие и ще благославям в теб всеки ден всичките ти дела, ще прозябнат като дървета, посадени при водните оттоци.

 

Ето Божията мъдрост, ето Божиите дела, кои­то възвещават Неговата слава. Това, което има наскоро да видиш, ще те направи да проумееш то­ва, което е скрито в небето за теб. Там, в този жи­вот горе, ще разбереш благостите Божии и ще проумееш неизказаната негова милост. Там в това общо тържество на всичките синове и дъщери Бо­жии ще видиш славата ми, която съм имал преди създаването на всемира. Там в моето присъствие ще бъдеш развеселен, както всички мои избрани­ци. Този е гласът на твоя Бог и Господ, който е толкова снизходителен към тебе, щото дава живо­та си в жертва жива томува, който седи на престо­ла, за да опознаеш него самия, който те е привля­къл с нишки на любов. Този е той, единния и ис­тинен Бог на живота, който ти говори чрез благо­датта на Духът си. И всичките негови слова са жи­ва храна. Те са думи на живот. И който ги чува и възприема, бива научен от Бога. Той е истинен, който говори отначало. Той е Истии, който е сля­зъл отгоре и възлязъл, който изпълня света със своята слава, която е отражение на неговото могъ­щество с Отца на виделината, в когото всичката Божествена пълнота обитава. Всички тези зрънца и добри семенца, които днес хвърлих в твоята ду­ша, ще израстнат един ден и ти ще провериш сам моите думи чрез Духът ми, че са истинни и святи, и че действително аз съм ти говорил с думите на любовта. Ти тогава ще познаеш напълно Духът на твоя благ Господ, когото макар и още да не виж­даш с твоите очи, но ще дойде време, когато очи­те ти ще се отворят, ти ще ме познаеш с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си душа и сила. Този ще бъде той, твоят ден, когато прие­меш всичките ми благословения. Всичко това е чудно за тебе и те кара да се удивляваш, но бъди верен, ще познаеш, че това са мои думи. Истината е духът на Словото. Духът е, който дава живот, буквата нищо не ползува. Това, което аз ти гово­ря, Дух и Истина е. Истината съм аз - Господ твой и живот съм аз, Бог твой, и Духът ми е твой ръководител, който те води, който те учи и оживотворява словото ми всеки ден в твоето сърце, за да ме познаваш. Слушал си всеки ден моето слово. Вдигал съм те рано и съм ти говорил като на при­ятел, отварял съм Словото пред тебе и съм те по­учавал в истините на царството Божие. Убеждавал съм те вътрешно, като съм разкривал пред твоите очи да съзерцавам моите дела и да познаваш мои­те истини на живота. Казвал съм ти ясно във вся­кой случай как да постъпваш. Ти си чувал и съз­навал винаги моя глас, той е бивал по-ясен и по-вразумителен за твоята душа, колкото си бил по-близо до мене. Имало е и минути, когато ти си се заблуждавал. Но знаеш, че никога не съм те оста­вял да паднеш. Аз съм бил винаги близо и всяко­га готов да изправя обърканото и да превърна всичко да ти съдейства за добро.

Редактирано от Albena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...