Jump to content

ТРИТЕ ЗАКОНА НА ВЕРИГАТА


Recommended Posts

ТРИТЕ ЗАКОНА НА ВЕРИГАТА

 

I. Люби Господа Бога Твоего с всичкото си сърце, с всичката си душа, с всичкия си ум, с всичката си сила. В Него ще намериш своето здраве, своето блаженство.

 

II. Люби ближния си, както сам себе си. В него ще намериш основание за твоето повдигане.

 

III. Бъди съвършен, както е Отец Твой съвършен. В Него ще намериш връзките на Вечния Живот, извора на всичките блага. Все, що попросите в Мое име, Аз ще го сторя. Не бой се, мало стадо, Отец ваш е благоволил да ви даде Царство.

 

 

Тия са трите закона, на които почива всичко, и нас тук нищо друго не ни свързва. Във всички ваши работи вие трябва да действувате в тази посока, защото иначе няма да сполучите. И когато кажете: "Господи, заради Тебе съм готов", да знаете, че тогава Господ именно твори. И когато някои приятели ми изневерят и това изневеряване пресметна за полза и кажа: "Господи, прости ми". Ето на, тая е силата, в която аз се държа. Ние не живеем за себе си, а живеем за себе си плюс света. Господ казва, че люби света толкова, щото даде Сина Своего Единороднаго, а като знаем тази именно Любов, тогава ще се ползуваме, и като принесем тази Любов на тези гладни хора, ще се ползват и те, и други. И ние имаме у себе си образ и подобие Божие и затова като е така, пророците и всичките постници винаги са виждали Бога. Всичките мистици се стремят да се обединят и псалмопевецът казва, че когато види Лицето Му - Лицето Божие, това го прави да изпада във възхищение. Всичките мисли са мисли Божии. И ако разберем тези думи добре, тогава Господ ще дойде и ще направи жилище у нас, също както Христос казва на своите ученици. Когато сме с Бога, ние се правилно развиваме и духовете идват, за да ни услужват. Тези са те, духовете, които разпореждат със съдбините на живота, подигат когото подигат, а унищожават когото унищожават. Ние сега се стремим към това общество на духове и затова бъдете всички чисти; защото това е то тържествуващата Църква, която воюва и за която Христос споменава на Петра, че може да поиска 12 легиона Ангели. Затова, ако Вие работите и живеете, ще имате тяхното съдействие, а като тъй, интересът на вашето повдигане изисква вие да дойдете чрез Христа в съприкосновение с тия Същества. Всички следвайте Божествения път, изпълнявайте Волята Божия и всички ваши желания и стремежи ще се осъществят. Това е моето желание, защото зная, че ако една душа не осъществи своите идеали и желания, тя не може да се радва.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...