Jump to content

РЕЦЕПТИ И НАПЪТСТВИЯ


Recommended Posts

РЕЦЕПТИ И НАПЪТСТВИЯ

Една рецепта за кашлица: мед, чер пипер, ленено семе, индийско орехче - всичко счукано и смесено много добре, се взема на всеки час.
Тези от вас, които кашлят, един цяр ще им дам. Ще настържете черна ряпа и от сока й всяка вечер ще изпивате по една кафена чашка. Отлично действа на стомаха.
За кашлица вземи троскот, вари го 15 минути и пий водата за кашлицата. После си мажи гърлото със зехтин и вътрешно вземай по малко зехтин. Изпивай сутрин, обед и вечер по една чаша троскот. Тя е хранителна, а от друга страна действа лечебно. Ще се запознаеш с троскота. Много го хулят,
обаче той е много добър. Лекар е той. Вкус хубав има той.
Сега ще ви дам едно лекарство и за най-силната кашлица:
Вземете сухите люспи на десет глави лук и ги сварете във вода. Прецедете водата и в нея турете половин кг мед, 1-2 лъжички счукан синап, 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по една лъжичка от тази смес по три пъти на ден: сутрин, на обяд и вечер. Природата е вложила в лучените люспи лечебна сила, а вие ги хвърляте навън. Кашлицата е резултат на човешкото безлюбие. Който кашля, търси човек да го обича. За да се справите с кашлицата, възлюбете я. Като я обикнете, тя ще ви напусне. Ако двама души обикнат онзи, който кашля, в скоро време ще го излекуват. Кашлицата се явява при понижаване вибрациите на човешкия организъм. Щом се повишат, кашлицата минава. Любовта е в състояние да повиши вибрациите на организма. За да се излекува кашлицата, белите дробове трябва да се изчистят от нечистотиите и лигавата течност, която е запушила бронхите.
Ако се е инфектирала ръката вследствие на рана, направете си компрес от ленено семе.
Заболи те нещо пръста, започва да бере, природата казва: Сдъвчи една смокиня, обвий хубаво с нея пръста си и ще мине.
При зъбобол - да се сварят орехови листа и се жабурят венците с тази вода.
Когато имате болки в сливиците, вземайте лют чесън. Това е един добър начин за лекуване на сливиците и добра дезинфекция на гърлото.
Сливиците не трябва да се махат, чрез тях се лекуват болестите.
Неправилният живот разрушава костите и зъбите. Неправилните мисли разрушават зъбите. Ред поколения, на които половата деятелност не е била правилна, разрушава зъбите.
Правете упражнения за очите си, да отправите повече кръв към тях. Ето защо, повдигайте често очите си нагоре, отдето слиза светлината, и след това ги сваляйте надолу в посоката, дето тревите растат и никнат.
Очите ви не трябва да се местят. Ако очите ви се движат много, изтриват се. От какво ослепяват хората? От това, че искат да виждат всичко. Аз наблюдавам хората в театъра или в някой концерт. Уж отишли за театър или за концерта, но насочили своя бинокъл към публиката и гледат натук-натам, а като се върнат дома си, очите им се изтрили. Какво ще разглеждаш другите? Публиката и ти сте едно и също нещо. Важното нещо е актьорът. Актьорите може да са 10-15. Гледайте тях и очите ви няма да се развалят.
Окапването на косата се дължи на безпокойства, страхове, смущения.
Човек какви ли средства не е опитвал, за да възвърне косите си. Ти, като концентрираш мисълта си и кажеш: "Господи, да израсте косата ми, да се сгъсти малко" - ще имаш по-скоро резултат, отколкото с другите начини.
Ако отправяте често мисълта към корените на космите в продължение на една година, вие ще постигнете много нещо: космите ви ще се заздравят и ще пораснат.
Ако цяла година ядеш коприва, косата ти ще почернее.
Лекуване от рак с кукуряк, според Учителя: Вземат се корени от кукуряк, набождат се в една ябълка и така заедно с ябълката се пекат във фурна. След това коренчетата се изваждат от ябълката и се варят. Тази отвара се пие против рак.
Който от вас има ревматизъм, да накара пет-шест пчели да го ужилят. Да ги раздразни и да го ужилят.
Тук имаше една сестра, която страдаше от ишиас. Тя ми каза: "Учителю, осакатях". Казах и да отиде при кошера и да раздразни пчелите и като я ужилиха, изчезнаха болките. Та казвам: С друго лекуване не върви така лесно. Който има ревматизъм, ишиас, трябва иначе две-три-четири години да го лекува. Ще викате лекар, излагане на слънце и пр. И то е хубаво.
Представете си, че краката на някого се схванат от ревматизъм и не може да върви. Той се моли, обръща се към своя вътрешен учител за помощ. По едно време един ангел дойде при него и му подшушна следното: Вземи 7 глави червен лук, нарежи ги и ги счукай ситно. Тури в тях 25 г сол. Тури този лук на стъпалата на краката си и го дръж 10-12 часа. През това време ще усетиш малко сърбеж на краката. Сутринта ще махнеш лука и ще усетиш микроскопическо подобрение на краката си. След това ще направиш още два такива компреса и ще можеш да се движиш. Като започнете да се движите, ангелът ще ви накара да отидете на някой близък извор, да измиете краката си с чиста вода. Ако точно изпълните неговите думи, вие съвършено ще се излекувате.
Човек трябва да има ясна представа за болестта. При това, той трябва да знае как да се лекува. Например, стомахът се лекува с Истината, гърдите се лекуват с Мъдростта, а главата - с Любовта. Заболи ли ви стомахът, ще вземете 15 милиграма от Истината, ще ги турите в един литър вода и ще употребите по 60 чайни лъжички на час от тоя разтвор. - Как да разбираме това - в преносен или в буквален смисъл? - Както искате - и в буквален, и в преносен смисъл.
Запекът се дължи на недоимък на вода в кръвта.
За запек да се ядат дини, да се пие чай от трендафил.
За глисти - Професорът му препоръчва 3-4 дни пост, а след това му дава тиквено семе.
За възпалението на сляпото черво (апандисит) - няколко дни абсолютен пост, без храна и вода. Да не се яде месо един месец, да се мият краката с топла вода, колкото може да се търпи, да се измиват слабините с топла вода и тогава да се ляга за спане.
За лекуването на язва болният от язва да взема по една супена лъжица зехтин сутрин и вечер на гладно сърце (зехтин, а не олио). Освен това да се избягват храни, в които има люспи.
За язва ще кажа следното: 150 г чист зехтин се смесва със ситно счукан чесън, така че да се получи гъста каша. Да се взема три пъти на ден по една чаена лъжица.
За язва: нека се откаже от месото и да пости по един ден в седмицата,като не яде нищо и през този ден да взема по една кафена чашка зехтин.
Когато децата ви боледуват, добре е да разтривате костта зад ушите им - там е центърът на живота. Тези разтривки правят организма еластичен, издръжлив. Не позволявайте човек, неприязнено настроен към вас, да ви пипа на това място, нито пък да пипа децата ви.
По закона на координацията на човека е определено да изминава дневно 2-3-5-10 км път. Ако той се уплаши и не изпълни това, което Природата му е определила, няма да се мине дълго време, и тя ще му наложи глоба за неизпълнение на нейните закони.
Ако искаш да бъдеш здрав, не свършвай работата си докрай. Във физическите работи трябва да остане поне малка част от работата незавършена.
Един лекар най-първо трябва да даде очистително на болния и после да му даде лекарство. Ако даде лекарството преди очистителното, туй лекарство не е ефикасно, не действа.
Когато отиваме да лекуваме болен и влизаме в контакт с него, не вземаме ли част от неговата болест върху себе си? За туй не мислете. Най-първо се запитайте: трябва ли аз да го лекувам?
Непозволено е да се лекува, който и да е. Ако един духовен лекар освободи един престъпник, той ще носи неговата карма.
Голяма е отговорността при лекуване с пари. Вие ще излекувате този човек, ще вземете пари, но след една година той ще умре. И какво ще стане след това? Той ще се всели във вас и вие ще носите неговата карма. Вземете ли пари, ще изхарчите от себе си повече от това, което сте получили. Ето защо, лекувайте някого без пари, ако ще го лекувате. Казвам: ръката на окултния ученик трябва да бъде чиста, безкористна.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...