Jump to content

ЛЮБОВТА Е КОЛЕКТИВЕН АКТ


Recommended Posts

ЛЮБОВТА Е КОЛЕКТИВЕН АКТ

Учителя казва:

Когато някой люби, цялото Небе и цялата Земя вземат участие. Всеки акт на Любовта, колкото и да е малък, е акт на целия Всемир. В Любовта вземат участие всички същества – от най-малките до най-големите.

Всички Напреднали същества, които са живели милиони години преди нас на Земята, знаят какво нещо е Великото Разумно начало. Те застават със свещен трепет пред това Велико Същество, от чието сърце изтича Любовта, която поддържа целия Всемир. Малко от това благословение достига и до нашата Земя.

Като ви говоря за Бога, като ви казвам да вярвате в Него, то е, за да направите душите си толкова свободни, че да включите в себе си едновременно и Божията Любов, и Любовта на всички същества. Вие ще кажете: “Божията Любов може ли да се събере в мен?”

Когато човек обича, той се свързва с Възвишените същества, тяхната Любов минава през него. Доколко? Според степента на неговото развитие.

Учителя казва:

Любовта не може да се ограничи, понеже е колективна проява на всички Разумни същества. Любовта на едного е колективна Любов на всички тях. Ако любовта на едного не проявява Любовта на всички Разумни същества, които са завършили своето развитие и са станали едно с Бога, тя не е Любов. Вашата любов е тяхна Любов. Вашата радост е тяхна Радост.

Любовта има отношение не само към личния живот на човека, бил той сърдечен, духовен или умствен, но и към цялата човешка и Ангелска култура в цялото Битие, в което тя непрестанно се проявява. Когато човек се свърже с всички разумни сили в Природата и те почнат да текат в неговия живот, тогава само ще разбере той какво нещо е Любовта. Със стремежа на човека да се свърже с Разумните сили в Природата се обяснява желанието му да бъде обичан.

Щастието ни зависи от хората, които ни обичат. Не е въпрос да те обичат хората, които живеят на Земята, но чрез тях ще те обичат и онези Напреднали същества. При това положение има смисъл човек да бъде обичан. Когато говорим за Любовта, трябва да знаем, че онези, които истински ни обичат, те не са на Земята между нас, но са горе, на Небето, отдето изливат своята дълбока Любов към нас. Те не говорят с думи, но ние чувстваме тяхната Любов!

Истинските духовни хора разглеждат Любовта като особен свят, свързан с най- възвишените Същества, които живеят на Небето. Любовта представлява обширен свят, в който участват множество Разумни същества със специална задача и предназначение.

На тези Висши същества Първичната причина е поверила разпореждането с Живата Природа.

За да бъдете доволни, повикайте Любовта и Вярата. Заедно с Любовта ще дойдат Същества от Божествения свят и с Вярата – Същества от Ангелския свят. Тия същества заедно с вас ще реализират желанията ви и Надеждата ви ще се оправдае.

Любовта ни въвежда в условия да влезем във връзка с Разумните същества, които са минали по този път. Любовта разкрива всички възможности за човека. Тя отваря вратата за всички разумни светове. Който е влезнал в Божията Любов, той има достъп до Светлите Напреднали същества. Къде са те? Навсякъде! Дето и да се обърнете, ако Любовта е във вас, вие можете да ги срещнете.

Ако търсите Любовта, трябва да дойдете във връзка с някой Ангел на Любовта. Той трябва да бъде посредник между Бога и нашата душа. Има известни сили в човека, които си имат специални запалки. Любовта си има своя запалка. Тя може да се донесе от Небето. Един Ангел ще я донесе. Великото Разумно начало ще изпрати специално един Ангел да я донесе. Когато дойде Любовта в един човек и стане промяна в него, ще питат: “Защо този човек е такъв?” Защото запалката на Великата Любов е дошла и това Велико благовестие се е докоснало до неговата душа.

Когато някой човек те обича, то може някое Възвишено същество да те обича чрез него. Учителя казва:

Радвайте се, когато Любовта на един от тези Синове на Светлината ви посети. Стремете се към Любовта на Синовете на Светлината, за да се преобразите, да добиете нов живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...