Jump to content

МЕТОДИ ЗА ПРОУЧВАНЕ НА ЛЮБОВТА НУЖДА ОТ ПРОУЧВАНЕ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

МЕТОДИ ЗА ПРОУЧВАНЕ НА ЛЮБОВТА

НУЖДА ОТ ПРОУЧВАНЕ НА ЛЮБОВТА

Вътрешният смисъл на Любовта е една велика задача, която трябва да проучавате.

Искрени и честни трябва да бъдат съвременните хора. Каква наука трябва да изучават преди всичко? Науката на Любовта!

Бъдещият идеал е да изучавате какво нещо е Любовта.

При всяко посвещение вие трябва да имате едно ново проявление на Любовта.

Засега вие знаете само една от формите на Любовта. А колко форми, колко прояви има Божествената Любов!

У ч и т е л я

Великата наука на Любовта включва в себе си всички други науки. Като е дошъл на Земята, човек трябва да се домогне до великата наука на Любовта, да разбере своето предназначение. Преди всичко той трябва да се запознае с основните методи на Любовта във всички нейни прояви. Единственият въпрос, който заслужава внимание на първо място, е въпросът за Любовта. Изкуство е да се научи човек да люби и да обича. Учителя казва:

Изучавайте проявите на Любовта, за да не губите плодовете. Каква по- велика наука можете да търсите от тази, която дава методи как да запазите чувствата на своя приятел, който е готов на всякакви жертви за вас? Да изгубите Любовта на този свой приятел, това значи да изгубите най-красивото нещо в света. Всички трябва да се стремите да изучавате този велик закон на Любовта.

Хората не са дошли още до положението да разбират какво нещо е Любовта. Любовта към Бога крие в себе си тайните на Живота.

Учителя казва:

Днес, който обича, не знае как да обича. И когото обичат, не знае как да оцени Любовта.

Повечето хора заминават от този свят, без да се пробудят за Любовта. Както са дошли, така си отиват. Съвременните хора едва сега са почнали да изучават Огъня на Любовта. Те още не са стигнали до областта, в която функционира този Огън. Те още не са развили и изучили степените на Огъня на Любовта. Сегашните хора не разбират Любовта нито по форма, нито по съдържание, нито по смисъл. Да се разбере нещо по форма, съдържание и смисъл, значи то да произведе известно действие върху човешкия ум, сърце и воля.

Вие още не сте усещали Любовта. Бог е Любов. Това е наука за бъдещето, за Шестата раса. На нея ще се изяви Любовта.

Бъдещата наука е науката за Любовта. Човечеството трябва да знае как да използва условията на Любовта, за да живее един добър живот. Великата наука на Живота това е Любовта, това е учението на Христа. Учителя казва:

Любовта има триста и петдесет милиона форми. Задачата на човека е да ги изучи и различава. Някой казва: “Аз зная това, слушал съм какви ли не беседи за Любовта!” Казвам: ти изучавал ли си тези триста и петдесет милиона форми на Любовта?

Когато съвременните хора разберат Любовта като мощна Сила, като велик двигател на съзнателния Живот, като условие за пресъздаване на обществата и народите, ще имат възможност да я приложат.

Нека дойдат всички учени, писатели, поети, музиканти и художници да опишат красивото, великото в Любовта, което досега не е описано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...