Jump to content

БЛАГОДАРНОСТ


Recommended Posts

БЛАГОДАРНОСТ

Всичко, каквото виждаме, постоянно ни напомня за Любовта на Бога. Всякога се учете да имате благодарно сърце. Вие ходите в един свят, гдето постоянно трябва да се радвате, понеже всичко е предвидено. Аз се чудя защо нямате признателност. Вие сте в един свят, гдето има всички блага.

Когато ви обичат и когато ви мразят, и в двата случая благодарете на Бога. Тогава вие сте здрав човек. И при най- неблагоприятните условия да си благодарен, че живееш.

Първото нещо за съзнателния човек е да бъде благодарен. За какво? За всичко, каквото му е дала Разумната Природа – за всички светли мисли и чувства, за звездите, Слънцето, вятъра, дъжда, облаците и прочее. Така ще станете способни да издържите мощните трептения на Любовта и да я приемете.

У ч и т е л я

Друг път, пак при Седемте рилски езера се повдигна същият въпрос. И тогава Учителя каза:

Ето друг метод за придобиване на Любовта: благодари на Великата разумност в света и за най-малкото, което получаваш. Нека да е пълно сърцето ни всеки ден, всеки миг с благодарност за великите блага, с които Разумната Природа непрестанно ни дарява и в които сме потопени. Те са резултат от дейността и усилията на Разумните сили в Природата. Последните са похарчили грамадни енергии, за да създадат тези условия за нас. Ученикът трябва да благодари от сутрин до вечер за това, което вижда около себе си. Тогава струите на Любовта ще протекат през неговата душа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...