Jump to content

ПРЕД ИДВАНЕ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ПРЕД ИДВАНЕ НА ЛЮБОВТА

Една велика Сила иде сега в света и вие ще се измените. Любовта иде сега в света!

Любовта иде сега да стане основа, върху която да се изгради Новият живот. Без Любовта хората вече нищо не могат да направят. Сега трябва да приложат Любовта, за да се премахнат всички противоречия, които съществуват. Любовта е новото в света. Аз говоря за тази Любов, която разтопява всички препятствия, отваря всички сърца. Един ден вие ще горите в Любовта. Няма да остане нито един от вас, който да не се запали.

Сега е началото на Великата култура на Любовта. Като дойде тя, човек ще има велики стремежи. Ще се добере до Великата Истина – да стане гражданин на Царството Божие! Винаги мислете и постъпвайте като граждани на Царството Божие.

Бог слиза вече на Земята и носи Любовта в човешките сърца и души. Иде вече новата вълна на Любовта. Тя ще превърне нещастията на миналото в благодатна почва, върху която ще растат, цъфтят и зреят благата на Любовта. С тях ще се храни цялото човечество.

Любовта ще бъде основа на новия свят, който се създава. Това е ново не само за вас, но и за всички Напреднали същества, както и за Ангелите. Сега любовта е в нова фаза – във фазата на Божествената Любов. Затова който иска да осмисли своя вътрешен Живот, трябва основно да проучи Любовта. Не я ли проучи, ще заживее в старото Небе и в старата Земя.

У ч и т е л я

Сега иде откровението на новата Любов. Учителя казва:

Майка ви иде! Стихът, в който се казва: “Ще изпратя Духа Си да ви научи”, подразбира именно Божествената Майка, т.е. Любовта. Тя е нежна, деликатна, отзивчива. Който не я слуша, остава сам. Тя се отдалечава от него.

В Новата култура Любовта трябва да се внесе като нова фаза на Живота. Това може да се постигне при условие човек да има пълно доверие във Всеобемащата Любов, в Бога!

Бъдещата Култура на Любовта, бъдещото Ново човечество носи надпис Любов към всички!

Днешното човечество се намира пред изворите на Живота. Любовта представлява изворите на Живота. Тя ще пресъздаде човека, ще го преобрази и ще съгради Новата култура. Днешната епоха на големи страдания и пертурбации представлява родилните мъки за една нова култура. Всред шума и страданията на днешната епоха ще се роди у човека идеята за Мировата Любов и ще протекат мощните й струи през човешките сърца. Това иде по законите на развитието. Съзнанието на човека, като дойде до една степен на своето развитие, се превръща в Любов!

Тази нова вълна е новата Божествена енергия, която се явява в света. А пък законът е: Божествената енергия всичко побеждава, навсякъде прониква и никой не може да я спре. Такава е новата вълна, която иде и която вече е слязла на Земята, за да я запали с Огъня на Любовта. Вън от нашата Вселена иде една велика вълна – и тя върви с грамадна бързина. Тя ще залее целия свят и всички онези, които й се противопоставят, тя ще ги задигне и завлече със себе си. Тази Любов влиза сега в пробудените души, за да просветнат. Любовта, която иде в света, ще повдигне хората. Учителя казва:

Кога ще дойде Любовта? От вас зависи. Още днес може да дойде. Бъдете будни, да не изпуснете момента, когато Любовта ще пристигне.

Днешният момент има известна аналогия с момента преди изгрева на Слънцето: тъмнината се вдига, птичките започват да пеят, зората позлатява челото на планината. Намираме се в тържествен момент – ще изгрее едно Слънце в света, ще се изяви Любовта! Учителя казва:

Пред вас, пред всички народи се открива велико бъдеще. Велико е бъдещето на човечеството поради Любовта, която ще се изяви. Тази Любов е влязла в света и работи. Вие се пригответе тепърва за Любовта. Бъдещето е на Любовта.

Новото съзнание, което днес се ражда, носи ново разбиране за Любовта. Хората се подготвят вече да станат проводници на Любовта, която иде сега в света. Има един Огън, който ще пречисти съзнанието на човека. Всеки трябва да го използва.

Огънят, който Господният ден носи, е Огън на Божествената Любов, която ще озари света! Когато тя слезе на Земята в своята Пълнота, ще просвети умовете на хората и те ще бъдат един ум и едно сърце, и ще кажат: “Отричаме се от досегашния си живот, от досегашните си заблуждения и грешки.”

В епохата, която иде в света, ще се прояви Божията Любов. Изявяването на Синовете на Светлината не е нищо друго освен проява на Божията Любов. Те идат сега да изявят Любовта, да обновят човечеството. Дайте път на Доброто във вас, за да се свържете с Разумните същества, които идат да ви помагат. Когато слязат Братята на Любовта, всички хора ще се разбират и ще говорят на общ език. Те идат вече, иде началото на Новия живот.

Новото поколение ще бъде носител на новите идеи, на Божествената Любов. Бъдещето на човечеството води към реализиране на Любовта. Всяка Божествена вълна не е нищо друго освен нов приток от Любовта, която се влива в човешкия Живот. Влезе ли този елемент в културата, той ще внесе обрат във всички области на Живота. Разумната Природа е подготвила нов свят, нови условия. Учителя казва:

Новото учение седи в разбирането на Любовта. То се заключава в следното – да снемеш раницата, която си турил на гърба си.

Това значи човек да се освободи от всички криви идеи, да се прояви като душа, да прояви истинската си природа, която е Любов, Истина, Чистота. За новия порядък, който иде в света, всички трябва да бъдат готови. Новото изисква приложение на всичко Добро, което човечеството носи в себе си.

Любовта е новото, което трябва да се приложи в света. Новото подразбира идване на Божественото в света. Бъдещето е в ръцете на онези, които носят новото, а не на онези, които поддържат стария ред, в който царуват насилието и тъмнината. Нови, светли дни пристигат. Те изискват нови, чисти дрехи, нова, светла премяна.

Новото време носи не само ново схващане, нов светоглед, но и основно преустройство на Целокупния живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...