Jump to content

ЛЮБОВТА РАЖДА ДОБРОТО


Recommended Posts

ЛЮБОВТА РАЖДА ДОБРОТО

Доброто е плод на Божествената Любов. Ако си я възприел, Доброто ще дойде. Бъди готов да възприемеш Любовта и след пет минути ще бъдеш добър.

Когато човек прави Добро заради Любовта и с Любовта, тогава Доброто е на място.

Що е истинско Добро? – Това, което е придружено с Любов. Учителя казва:

Доброто не става механически.

Даването не е механически процес. То ползва само когато е любовен акт. Доброто произтича от Любовта. Вън от Любовта Доброто не съществува и не може да се прояви. Любовта всякога се проявява с подтик към Доброто. Няма ли подтик към Доброто, няма Любов. В съвременния свят Любовта може да се прояви само чрез Добродетелта. Иначе тя е неразбрана. Учителя казва:

Когато правим Добро комуто и да е, ние го правим заради онази Велика Любов, която действа в нас, в него и навсякъде.

Съвременните хора правят добрини, но всичко това няма резултат. Защо? Защото те правят доброто без Любов. Даване без Любов не се благославя. Даване без Любов, Мъдрост и Истина няма смисъл. Добрините, които правим с Любов, представляват един от хилядите начини, чрез които се проявява Божията Любов. На един човек може да се даде много нещо – могат да го облекат, да му дадат пари, да му четат най-хубава поезия, да го учат на всичко. То още не е Любов. Любовта е Великото в света, което прави човека силен, мощен, благороден.

Когато подаваш чаша вода, почакай, възлюби този, комуто я подаваш, почувствай Красивото, Възвишеното в него, изпрати му своята Любов и тогава той ще получи не само водата, но и това, което излиза от твоята душа.

Що е Добро? Постъпка, чрез която събуждаш у другия Възвишеното, Божественото.

Един от законите на Доброто гласи: не считай другите по-долу от себе си, защото в тях живее същият Бог, Който живее и в теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...