Jump to content

СВОБОДАТА Е В МЪДРОСТТА


Recommended Posts

СВОБОДАТА Е В МЪДРОСТТА

Да бъде човек свободен, това значи да носи Светлината, Знанието на Мъдростта. Човек е свободен да постъпва така или иначе, но след това има съдба, т.е. ще претърпи последствията на природните закони. Те ще го ограничат, ако не е постъпил в съгласие с тях.

У ч и т е л я

Само онзи има знания, който спазва законите на Разумната Природа. Свободата седи в изпълнението на тези закони. Преди нарушението на един Божествен закон човек е свободен, но нарушението му го ограничава, той изгубва своята Свобода. Човек, който не е турил нозете си в циментовата каша, е свободен, но като ги тури в нея и тя се втвърди, той не е свободен.

Злото, което човек извършва, го ограничава, лишава го от Свободата му. Когато човек направи престъпление, губи Свободата си. Като прави Добро, придобива Свободата си.

Разумният Живот е в съгласие с Божествените закони. Ето защо само при Разумния живот може да се говори за Свобода. Свободата иде от Разумния живот. Всички Разумни същества са свободни. Учителя казва:

Птицата е свободна, когато хвърка. Рибата е свободна, когато плува. Огънят живее, когато гори. Вятърът върши работата си, когато духа. Водата живее и върши работата си, когато тече. А човек е свободен, когато мисли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...