Jump to content
  • [[Template blog/front/view/coverPhotoOverlay is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

НАРОДН И БУДИТЕЛ И (N. Б.) (Основни статути)


Hristo Vatev

390 прегледа

НАРОДН И БУДИТЕЛ И (N. Б.) (Основни статути)

1. Народни Будители (N. Б.) е братство от человеци, без оглед на пол и народност, които, като признават Върховната Правда, чрез безкористен живот прилагат Истината, която е достъпна като най-висш идеал, за да помогнат на своя народ да добие повече светлина в ума, мир в душата, изгодни условия за труд и живот в страната си.

2. Където и да бъде, в каквото и да е общество, предприятие, партия, учреждение, в каквото и дело да участвува Народният Будител, той винаги помни своето предназначение: да помогне за реализиране Върховната Правда между хората - и се старае да бъде неин, макар и най-малък, служител.

3. Народен Будител (N. Б.) може да бъде всеки, който разбира горната цел; намира в себе си достатъчно сили, за да я прояви, макар и в най-малка форма, и има безкористно желание да помогне на своя народ с всички сред- ства, които му дават условията и законите на страната и неговата собствена, любов към Братята человеци.

4. Приемането на всеки нов член-брат става под моралната гаранция и препоръка на двама по-стари членове и след даване пред всички братя след- ното обещание:

«Обещавам се пред себе си, моите Братя и висшата Правда, в крайното тържество на която вярвам, от днес нататък да вложа всички свои сили в без- користна работа за моя народ, като го будя за всичко добро и му помагам както и с каквото мога.»

5. Вътрешният ред и методи на работа се определят в духа на горните статути от групите и техните ръководители.

Общото направление се ръководи от Събора на Народните Будители (С. N. Б.) и от старшите братя (С. Б. N. Б.)

Времето на добрите хора иде - будни бъдете!

Любов със Светлина, Светлина с Мир, Мир с Радост!

За повече сведения се отнесете до Централата Народни Будители (Ц. N. Б.), булевард «Тотлебен» № 22, София, или до ръководителите на Народ- ните Будители (Р. N. Б.) във вашето село или град.

Ръководители в

Untitled.jpg

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...