Jump to content

КНИГОПИС


Recommended Posts

КНИГОПИС

1. „Biblioteko Nova Kulturo" — 11 jaro, № 2. La talantoj. La elmontro de la spirito. № 3. La amo.

Втори номер от втора година на библ. „Нова Култура" с беседите: Явлението на Духа, Талантите, също и № 3: Любовта се получиха в редакцията. Човек не може да не чувствува особена радост, когато чете живото слово на вдъхновения Учител на международния език есперанто, достъпен на хора от всички народи по земното кълбо. Голямата нива - свят - чака своите работници, своите апостоли, вестители на новата светлина. И тя се явяват вече. Трябва да им помогнем, кой с каквото може.

На края на № 3 е прибавена статийката: Сведения за Всемирното Бяло Братство от Люб. Лулчев. Това са отговори на 12 въпроси, зададени от двама кореспондента в Цариград - единия - американец а другия - европеец, - с които въпроси искат сведения за Всемирното Бяло Братство. Доста ценни сведения са дадени в тези 12 отговора за Учителя, за живота на Братството, за литературата, за принципите и методите на учението и пр.

2. А. Тomov. Religio-filosofia vivkoncepto dePetro Danov. aldono al bibl. „Nova Kulturo". - Прекрасната статия на А. Томов - печатана в сп. „Философски преглед", год. II кн. 1 и издадена в отделна книжка, сега се явява и в превод на есперанто.

Желателно е всички, които имат връзки с есперантисти, особено в чужбина, да им изпратят един подарък. Дано в скоро време тази книжка се преведе и на англ., френски и немски.

Под печат е книгата: „ЯСНОВИДСКИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ и НАУКАТА" — от Анг. Томов. Издание на „ВОДОЛЕЙ."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...