Jump to content

ВЕСТИ И КНИГОПИС


Recommended Posts

ВЕСТИ И КНИГОПИС

Професор Калегари и човешкото естество.

В в. „Зора" от 9. дек. 1933 г., е поместена една статия върху новите изследвания на италианския професор Калегари върху дълбоките сили на човешкото естество. Той направил успешни опити, за да се докаже, че хората могат да се съобщават един с друг чрез „светливи известия", предавани с силата на мисълта. Най-последният му опит бил направен в една от римските болници. Според него има три съобщителни диска в човешкото тяло: един на дясната страна на шията, един в крака между глезените и прасците, и трети зад показалеца на дясната ръка. Ето какво пише между другото в казаната си статия: „Две милосърдни сестри с превързани очи седнали на столове една срещу друга на четири метра разстояние. Професорът турил една малка капсула алуминий върху местото, където според неговите твърдения се намира „главният кожен диск" на шията. Той казал на една от сестрите да действува като предавател на една мисъл за някой предмет, който и двете знаят.

След кратък промеждутък сестрата, действующ като приемател, се оплакала от остро парещо, усещане на върха на езика, от болки в двете бузи и в лавата китка, както и от тежест във върха на главата. Скоро след това тя заявила, че „вижда" бели лъчеизпускания; тя ги определила като една гъста мрежа около тялото и вълнуваща се като вълните на морето. След това тя изпаднала в плен захлас и после казала, че другата сестра ù разказала за един пациент в болницата. Тя казала, името му и признаците на болестта му. Предаващата сестра потвърдила, че „изпратила" с мисълта си името и признаците на болестта.

След направените опити проф. Калегари заявил на присътствующите. че той се надява не след много време да направи възможно на хората да се съобщават един с други чрез просто поставяне на една капсула алуминий върху главния кожен диск на шията си дори и на разстояние от хиляди километри. Той обяснил при това, че идеята не е негова. Тя му била предадена от покойния проф. Мингацини.

Според окултизма тези центрове в човешкото тяло са много повече.

ВИСШИ ПСИХИЧНИ БИБЛИОТЕКИ. Трите нови номера, които са излезли от тая библиотека са: „Окултна наука", „Естеството на човека" „Осъзнаването на човека." Всеки номер струва 5 лева. Доставят се от автора им: Слави Камбуров, Нова Загора. Авторът с един научен език иска да въведе читателя в едно по-дълбоко познание на природата и човека, като свързва своите идеи и с последните постижения на съвременната наука. Препоръчваме ги на читателите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...