Jump to content

06. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ през 1936 година


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ през 1936 година

 

За да пее добре човек, трябва да си нагласи добре мисълта (да мисли добре). Оттам е и поговорката: "Който пее, зло не мисли".

 

Първото нещо, след като станете от сън, трябва да попеете 5-10 минути и после да си направите молитва и да започнете работа тогава.

 

Ангелите, сутрин като ви събуждат ви пеят. Като видите един брат, който идва с пълна торба, а вие сте гладни, ще пеете и ще се радвате, че носи торба, а и той също да пее и да се радва, че е срещнал гладен и да му даде от торбата си. Та който носи хляб и този, който е гладен, да пеят. Пеенето е оръжие. Животно, като се приближи към тебе и ти му попееш, то ще спре. Същото важи и за бурята — и тя ще спре. Чрез любовта, и болест да имаш, ще оздравееш. Тя дава знание и всичко. Вярата е любовно отношение към Бога, всеки трябва да я опитва, за да може да го познае. Безлюбието носи смърт, а любовта — безсмъртие. Като прилага закона на Любовта, човек ще опита силата и върху себе си. Не залагайте сърцето си никъде, бъдете свободни и подарявайте сърцето си само на Бога. Ако на една буба и идва на ум да си направи хубава дрешка като пеперуда и да отива после от цвят на цвят да си пее, тогава, какво остава за вас?

 

Христос казва: "Господ е облякъл цветята с такива дрехи, а вас с повече ще облече, като изпълнявате Неговата воля". Има закони, които ако ги спазвате, Бог може да се прояви и в най-лошия човек и животно. И ще имате опитността на Данаил в ямата при лъвовете. Той вярваше в тия зверове, в Божественото и каза: "В тях си Ти, Господи, няма да ми направиш пакост". И наистина те не му направиха нищо. Та законът е: Щом мислите, че в животното има Божествено, вие ставате едно с него и то ви счита вече част от себе си и не ви закача. Човек само като страда може да скъса въжето, с което е завързан от силите на тъмнината. Също като един вол, който е вързан с въже и не му идва на ум, да скъса въжето и да се освободи. Но започнат ли да го бият, той се дръпва и скъсва въжето.

 

Който иска да стане здрав, нека да посади лук и като порасне, лукът му ще му даде това, което е придобил — здраве, ще приемеш от него.

 

Също, които са болни, нека да посадят 200-300 костилки на година. От тях ще израснат само 5—6 дървета, а и това е достатъчно. Те ще ви целунат, че сте им помагали. Сейте, краставици, лук, тикви, жито, ръж, дървета и пр.

 

За кашлица — вземете троскот (трева) и я варете 15 минути — пийте водата по една чаша сутрин, обед и вечер. Тя е хранителна, а от друга страна и лечебна. Има, и хубав вкус.

 

После, мажете си гърлото със зехтин и вътрешно пийте по-малко от него.

 

Още за музиката: — Нека големите певци да бъдат модел за вас, който трябва да рисувате във вас. На Слънцето се намира най-хубавата музика. Да бъде човек богат, да има знание и пр., това са резултати на музиката. Пейте в къщи даже и като спите (всякога).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...