Jump to content

10. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ

 

Учителят казва: "Да се примири някой човек с някого, това значи да има права мисъл. Ако човек мисли право, ще стане красив, силен, умен и всичко ще му се подобри. Да повярваш в Бога, това значи да мислиш правилно. Той е направил целия свят, Той е наш Баща - мислете за името на баща си. Ако почнете да мислите, ще видите, че камъните и дърветата не са глупави. Тъй че, ако носите един диамант, няма да боледувате. Простите камъни са по-невежи, но скъпоценните мислят, само че не като хората.

 

Всяка една радост е плод на една права мисъл. Човек чрез скръбта си идва до правата мисъл, затова трябва всякога да се радва. Права мисъл е да мислите като Бога. Възприемайте Божията Любов. Обичайте еднакво тези, който ви причиняват скръб и тези, който ви причиняват радост.

 

Силата на човека се състои в неговата права мисъл. Ако мислиш, кучето не може да те ухапе, апашът не може да те обере, защото го е страх. Ако нощно време си в гората, вървиш и мислиш, то никой не може да те нападне. Правете опит с кучето — щом се уплашите, то ще ви нападне. Същото е и с неприятеля. Правата мисъл има практическо приложение. Тя разрушава противоречията. Вие страдате, защото не сте мислили. Христос казва: "Каквото поискате, ще ви бъде дадено", но ако не получавате това, значи че зле просите и не мислите право, искате неща, който не са прави. Човек трябва да престане да бъде животно и да започне да мисли право. А щом прави грешки, значи не мисли. Щом престанете да мислите за Бога, то скръбта ще дойде. Правата мисъл е Божествена мисъл и трябва да имате желание тя да се реализира във вас като Любов. Бог трябва да бъде във вас като слънцето — някой ден може да не го виждате, има облаци, но всеки път през облаците минава неговата светлина и топлина и вие знаете, че облаците ще изчезнат, но Слънцето няма да изчезне. Тъй че, мъчнотиите, които човек има ще изчезнат, но реалността — Бог ще си стои всякога. Не мислете, че Бог ни е забравил. Не, ние сме го забравили и все е едно, когато едно дете не знае името на баща си и майка си може да се загуби но обратното е, когато знае, то го казва и ще ги намери. Четете беседите и Евангелието. Вършете това пред всяка друга работа. Трябва да намерите време за това...

 

За да се упражни умът ви, да го впрегнете на работа и да търсите вътрешния смисъл на всичко. Влизането в тази вътрешна школа зависи от благоволението на Бога и на когото Бог благоволява, той влиза. То е много сериозна работа, иска се концентриране, самоотричане, ум, изпълнение Волята Божия, подем на Духа, Вдъхновение, учене, работа, усилия в това отношение. Ако човек учи, ще се запознаете с напредналите светли Същества — с Невидимия свят.

 

Правете услуги на хората, служете им и това ще може да ви препоръчам в Невидимия свят. Хората на земята са деца на напредналите Същества горе. Сега се работи главно върху тези души, които са готови и пред Прага на събуждането, а другите ще чакат да се работи върху тях през времето на шестата раса и методите за работа тогава ще бъдат други, нови."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...