Jump to content

12. ЗА ДИШАНЕТО — УЧИТЕЛЯТ


Recommended Posts

ЗА ДИШАНЕТО — УЧИТЕЛЯТ

 

Като ученици всеки трябва да започне най-напред с дишането. Като дишате, значи трябва да напълните белите си дробове с колкото се може повече въздух и диафрагмата ви да отиде надолу и второ, да вкарате с въздуха вътрешното му съдържание, а именно жизнената сила, Праната и Божествената мисъл. Трябва също да се учите да задържате въздуха по-дълго, колкото ви е възможно, и трето, с будно съзнание да мислите и да имате хубави чувства и желания (да постъпва добре). Трябва да се съобразяваме със законите на Природата.

 

На онзи свят съществата като дишат, те ядат, а ние тук на земята освен че дишаме, трябва и да ядем. А има и по-горни светове, където се хранят само като мислят. Има една прана (магнетично течение), която се усвоява (приема) като вдишване въздух през лявата ноздра и то е във връзка със слънчевия възел, а през дясната ноздра се приема електричното течение, което има връзка с ума. Когато значи искаме да развием повече сърцето, приемаме с лявата ноздра, задържаме (като запушваме и двете ноздри) и изпускаме въздуха (издишваме с дясната); а за да развием ума — обратно правим — приемаме въздуха през дясната ноздра и го изпускаме през лявата. Добър е резултата, когато правим това и през двете ноздри едновременно. За усилване на дробовете, трябва да изкарваме въздуха постепенно, чрез подсвирване; а за пречистване на нервната система, изкарваме въздуха с духане. Когато кипвате (гневите се, сърдите се), дишайте дълбоко и задържайте въздуха (до 100 да изброите и ще се успокоите).

 

Ако ви боли стомах или корем, направете 4 пъти на ден по 6 упражнения — дихателни и ще ви мине.

 

Ако дишате добре, може да останете на земята до дълбока старост.

 

Който не диша правилно, заминава преждевременно за онзи свят.

 

Дишайте дълбоко и мислете за Божието благословение, което идва в нас чрез въздуха. Преди да се ръкуваш с някого, приемате въздух дълбоко, също преди да говориш, преди да влезеш в стаята.

 

Добрите оратори дишат дълбоко — напълни, значи дробовете си добре с въздух и тогава говори. Също, ако мислите за грешките на хората, дишайте тогава пак дълбоко, за да се проясни мисълта ви.

 

Ако не дишате правилно, то и любовта ви няма да се прояви правилно. Бог е в светлината, във въздуха, във водата и храната. Трябва да го приемате правилно и с будно съзнание.

 

I упражнение — Вдишвайте (16 бройки), задържайте (16 бр.) и издишвайте — 32 бройки. Сутрин, обед и вечер по 6 вдишвания. // упражнение — Без броене вдишване по-бавно и дълбоко, задържане на въздуха, колкото се може по-дълго време и се издишва колкото се може по-бавно.

 

II упражнение — Например, с изговаряне на формули. Започни при вдишване, задържане и издишване следното: "Много Ти благодаря, Господи, за благата, които Си ми дал". Или молитвата "Отче наш", при вдишване, задържане и изпускане (да я изговаряте мислено).

 

III Или "Добрата молитва" един път общо за вдишване, задържане и издишване, или думите: "Сила, живот, здраве". Сутрин, обед и вечер, защото по-сериозна работа от тази няма за установяване правилния процес на дишането и за да поправи човек своето лице, сърце, ум, дробове, стомах или своето храносмилане, дишане, мислене и чувствуване.

 

IV упражнение — Изговаряне на следната формула: "Господи, благодаря Ти, че си вложил във въздуха Своето благословение, което приемам заедно с въздуха". А при издишване: "Благодаря Ти, Господи, че остави Своето благословение в мене".

 

V упражнение — При вдишване изговаряте мислено: "Само Божията Любов е Любов" — задържате въздуха известно време и го издишвате през дясната ноздра със същите думи.

 

VI упражнение — Вдишвате през лявата ноздра и изговаряте: "Да се прослави Името Божие в мене." -задържане: "Да дойде Царството Божие и Божията Правда в мене" — при издишване: Да бъде волята Божия.

Правят се сутрин, обед и вечер преди залез слънце. Трябва също да развивате хилядолистника си, който се намира на горния край на главата. Той е телефонна слушалка, чрез която се свързваме с Бога. Тъй че, човек като мисли за Бога, този апарат (хилядолистника) се развива и работи.

 

ПРАВИЛО: След всяка молитва оставайте за известно време в мълчание за да възприемете Божието изявление.

Всеки ден в един и същи час, не пропускайте да изказвате и следната молитва: "Благодаря Ти, Господи, за всичко, което Си ми дал и Си ме научил. Аз познавам, че си добър, всемилостив, всесилен и всемъдър".

Учителят каза: "Всичко онова, което съм казал, няма да загине, да умре. Това са живи думи и това, което Съм казал ще бъде! Ако сега не го приложите, други ще го приложат".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...