Jump to content

16. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ ВЪРХУ ЛЮБОВТА КЪМ БОГА


Recommended Posts

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ ВЪРХУ ЛЮБОВТА КЪМ БОГА

 

Любовта към Бога е най-великия подтик. Божията Любов е сила, която разрешава напълно всички въпроси, а любовта към ближния — на половина, а пък любовта към врага (на себе си) — 1/4 (една четвърт). Дръжте Божественото в себе си, за да имате на какво да разчитате. Божествената мисъл внася радост и живот. Бог е вътре във вас и не трябва да разваляте това, което Той прави вътре във вас. Любовта към Бога заема най-високото място в човешката глава (в мозъка), а центърът на личността е зад него. Центровете на съвестта, справедливостта и милосърдието също така са по-ниско. Любовта пък, която имат младите е най-ниския връх. А любовта на майката към детето е сравнително по-висок връх. Приятелството е още по-висок връх. От върха на Любовта към Бога идват върховете на Вярата, Надеждата, милосърдието и всичките добродетели. Когато сте в най-голямото страдание, Бог е над тебе и пред тебе и ти подава ръка, само че, трябва да имаш вира — кажете си тогава: Господи, аз съм немощен, а Ти си силен, прояви се и Бог ще се прояви тогава.

 

Еволюцията в света ще започне от Любовта към Бога. Там е началото. А инволюцията е падането, отклонението от Бога. Сгреши ли човек — той пада, инволюира. Със своята култура и знание, човек не може да познае Бога. Само чрез Любовта, ние можем да познаем същината на живота — Бога. Само Божественото в човека е в състояние да го направи силен. Свържете се с Бога у вас. Докато човек не познае Божията Любов, не може да бъде полезен както трябва, нито на себе си, нито на другите. Обичайте Бога и мислете, постъпвайте като Него. Обикнете всички същества, цялата природа. Дайте ход на вярата у себе си и се дръжте за реалното в живота. Вашите неприятели вие сте си ги създали, а не Бог. Те ви мразят, защото нямате правилни отношения към Бога, Който е и в тях, както е и във вас.

 

Ако отношенията ви към Бога бъдат правилни, то всичките ви други отношения ще бъдат правилни. Ако не обичате Бога, вие никого другиго не можете да обичате, както трябва. Любовта към Бога е една вътрешна необходимост — всичкият ваш капитал. Това е закон. Щастието на човека е в Любовта му към Бога. Всякога, когато човек призове Бога с цялото си сърце, Той му помага от всякъде. Всеки, който няма уважение и почитание към другите, той значи няма Любов към Бога (това е слабата му страна). Той значи трябва да се научи как да обича. Който увеличава Любовта си, той има бъдеще. За да живееш съзнателно, ти трябва да обичаш Бога и да Му служиш. Само тогава, сърцето ти ще се изпълни с радост, Любов и обич и ще служиш на другите. Възлюбете Господа и всичко ще придобиете и всичко ще ви съдействува за добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...