Jump to content

23. ЕДИН ЧАСТЕН РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

ЕДИН ЧАСТЕН РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ

 

Човек, който не е чист, не може да обича. Който не е чист, може да го търпиш, но не и да го обичаш. Любовта расте при абсолютна чистота. Трябва да освободим езика си от всички неправилни изрази. Степента на Любовта зависи от степента на чистотата. Значи, чистота във всичко и умереност трябва да придобием. Една вътрешна чистота трябва да имаме. Човек трябва да работи и да мине през хиляди изпитания, докато стане чист. Това е едно качество, което трябва да придобиете. Стремете се към чистотата. Никога не трябва да имате користолюбива мисъл и желание. Никога да нямате лъжовен любовен поглед и да не искате да замотаете някого. Защото в дълбочината на всяка душа е скрит Господ и като се приближавате до един човек, гледайте да служите на Господа, защото Бог е който страда вътре в човека. Човек прави грехове, а Божествения Дух страда и се моли. Стремете се значи към чистота, за да можете да видите Бога и да придобиете всичко. Вяра без чистота не може. Като дойде чистата мисъл у вас, вие прощавате на хората и ставате спокойни.

 

Окултните ученици се чистят и всеки ден правят по една баня, а Светията сам се чисти отвътре. Ако не можете да се къпете всеки ден, то поне един път в седмицата. Част от водата се възприема от порите на кожата и магнетизмът и прониква в нас, но водата трябва да бъде топла.

 

Има връзка между духовната и физическата чистота. За да бъде човек чист в мисли и чувства и постъпки, трябва и тялото му да бъде чисто.

 

Чрез чистотата човек влиза в общение с Бога и Духовния свят (напредналите същества). Знайте, че вие сте дошли на земята да живеете един Божествен живот и без чистота не можете да служите на Бога (да приемете Божествените мисли), защото мозъкът е замъглен и вие се занимавате с обикновени работи. Човек трябва да се чисти като дете и съзнанието му да се освободи от всичко нечисто и тогава Духът идва и той получава знание отвътре. Чистият човек, низшия живот не може да го владее и той е в безопасност в това отношение. Ако човек не е чист и е грешен, не може да влезе в Царството (Небесно) Божие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...