Jump to content

25. ДРУГ ЧАСТЕН РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

ДРУГ ЧАСТЕН РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ

 

ВЪПРОС: Кажете ни някои методи, с които да работим върху себе си.

 

Ще прочетете 3 пъти Евангелието от Йоан и ще отбележите стиховете, които са ви направили най-голямо впечатление. Всеки ден ще четете по една глава и ще размишлявате върху прочетеното. Всеки ден ставайте в 4 часа за размишление и размишлявайте най-малко по 1/2 час — 1 час.

 

Вашата активност е придружена с нервност, затова най-напред трябва да въдворите хармония в себе си. Само по този начин можете да възприемете мислите, които идват отгоре — иначе атмосферата ще е размътена.

 

После, мислете върху седемте добродетели. Най-напред върху Любовта — 2 месеца, Мъдростта — 2 месеца, Истината, Правдата, Добродетелта, Кротостта и въздържанието. Само силният човек може да бъде кротък и издръжлив, но не и слабият. Човек, който се въздържа, той разсъждава разумно. Той не бърза, но и не се забавя. Той въздържа злото в себе си и поощрява доброто в себе си, т.е. пасивен към злото и активен към доброто, към красотата. После, дръжте следното правило: Каквото и да ви се случи, кажете си: За добро е! И така, като работите, от горе ще ви дадат съдействие и едно ръководство отгоре. Също всяка вечер си давайте отчет за това, което сте правили през деня, живота на човека зависи от сутринта. Ако сутрин започнете добре, то целия ден всичко ще бъде добре. Дръжте се чисто, измивайте си краката всяка вечер, употребявайте дълбокото дишане, хранете се сутрин след изгрев слънце и вечер преди залез. Дишайте сутрин, на обед между 11-12 часа и вечер преди лягане по 10 упражнения — 16 бройки вдишване, 16 — задържане и 32 издишване. Щом човек се издигне по-високо, желанията му сами по себе си се урегулират. Трябва да имате вдъхновение — вътрешно ръководство. Трябва да укрепите моралните си чувства. В хилядолистника са всички най-възвишени чувства на човека и вие като мислите за Бога, вашия хилядолистник се развива. Като мислите, спирайте се на горната част на главата си, трябва да знаете там да съсредоточавате мисълта си (за Бога) и тогава ще ви просветне едно ново съзнание у вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...