Jump to content

ІІІ.114. ЦЕНАТА НА ЕДНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ


Recommended Posts

114. ЦЕНАТА НА ЕДНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ

С Георги Драганов от гр. Ямбол имах редовно кореспонденция над десет години. Бяха разглеждани различни въпроси от времето на Школата на Учителя, които бяха останали неизяснени до този момент. В тях имаше много интересни данни и това ме накара да извадя някои от тях и да ги представя.

 

1. Когато Георги Драганов е бил в село Мърчаево, през пролетта на 1944 година, при срещата си с Учителя, той чул следното от Него: „Не се доверявайте на Лулчев, защото той не прави точно това, което му се казва, а го изопачава и украсява по своему."

 

2. В една неделна беседа през 1939 г. Георги Драганов чул от Учителя следното: „България трябва да остане неутрална и да не се бърка в работата на големите държави и да стои само настрана."

 

3. Когато започнала войната между Германия и Съветския съюз, Учителят заявил следното: „Германия ще загуби войната. Те тръгнаха на разсип -луна".

 

4. Всички се вълнували как Русия ще се справи с Германия. Учителят отговорил на този въпрос така: „Руската земя сама себе си пази с необятното си пространство, както и с природните и човешки ресурси."

 

5. Георги Драганов разказва: „Бяхме уверени, че германците ще бъдат спряни, изгонени и разбити, когато слушахме тези думи на Учителя".

 

6. В един личен разговор на Георги Драганов с Учителя, през месец юни 1944 г. чува от устата на Учителя следното: „Идването на руските войски в България е предстоящо". А Георги възкликва: „В такъв случай много глави ще паднат." Учителят строго отговаря: „И на гората листата падат наесен, но напролет излизат нови листа. Животът продължава".

 

7. Тези думи смутили много Георги Драганов и той не могъл да си обясни нищо. Учителят прочел мисленият му въпрос и отговори така: „Това ще им се случи, защото бившите управници не въведоха и една Паневритмия в училищата. Те работиха срещу този народ."

 

Тези извадки от писмата на Георги Драганов дават ясна представа за това, как Учителят в онези години е водил Братството и как се е справял с историческата повеля на деня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...