Jump to content

4.29. На Рила с Учителя


Recommended Posts

29. На Рила с Учителя

За нуждите на летуването ни на Рила бе направена лодка от Боян Златарев през 1937 г. Сглобихме я, положихме я във водата. Оказа се, че само Крум Въжаров и аз знаем да работим с весла и да управляваме лодка, защото аз съм бил моряк. Казахме си, че трябва да поканим Учителя и пръв Той да влезне в лодката. И ето, той иде отгоре, и ние го поканихме. Той влезна в нея и се разходихме по езерото. А фотографите направиха няколко снимки по този случай.

 

През 1937 г. аз живеех на ул. „Опълченска" и там имаше един тенекеджия. Направихме една печка с казанче по мой патент и за минути се подгряваше водата. Среща ме Димитър Стоянов и той споделя, че за баня на Рила му трябва уред за затопляне на водата. Веднага аз занесох уреда за банята, защото на мен не ми трябваше, но за Рила потрябва. Банята бе направена и поканихме Учителя да я изпробва. Накрая каза: „И лодка имаме, и баня имаме, и кухня имаме. Имаме всичко. Затова учете и работете, да не си пропуснете времето, за което сте дошли при Мене."

 

Ето ви сега най-голямата задача: Да не си пропуснете времето, когато сте дошли в България и се разминете със Словото на Учителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...