Jump to content

Recommended Posts

За първи път съборът, наречен „Годишна среща на Веригата“ става във Велико Търново. Той продължава от 14 до 18 август. Поканени са 28 участници. От тях само 7 жени, със съпрузите си. В протокола, наред със Словото, има много подробности за това кой участник какво точно прави. Учителя наричат г-н Дънов, а Той в беседите си много често говори за Духа: Духът каза, иска и т.н.

Обръща се особено внимание да се пази строга тайна - чутото и видяното на срещата да не се изнася. Даже и в протокола не се дават новите молитви, уредбата на олтара и др. поради тайна.

Многократно се подчертава необходимостта от чистота във Веригата: да не си изпращат лоши мисли, взаимно да се почитат. А Духът предупреждава, че в противен случай трима от тях ще си отидат, без да им е редът. Освен това Учителя настоява да бъдат в хармония с Него, да не Му изпращат лоши мисли и да не лицемерят. Като израз на взаимно уважение приканва всички с молитва и мисъл да помогнат на нуждаещите се членове на Веригата, като с това се научат да действат от името на Веригата.

Тази година се правят продължителни верижни молитви в Олтаря, по определен ред. За целта се дават и три нови молитви, от които едната е „Молитва на Духа“. Пеят се много черковно-славянски песни и се четат стихове от Библията. За домашно четиво през годината се дават 170 глави от Библията, които да се четат в определен ред: петък, неделя и всички православни празници.

Учителя на тази среща говори подробно върху числата от 1 до 29, като числото 29, „изпълнението“, им го дава за мото на годината. Дава и седем физически упражнения, които им препоръчва да правят всеки петък за здраве и концентрация на ума. А всеки четвърти петък се определя за пост, с размишление върху дадена тема. За начало е определен първия петък на септември. Поставят се и други задачи за изпълнение през тази година: да се опитат да нагласят душата си, да започнат да слугуват в любовта, да премахнат утаените си лоши мисли и други.

В края на срещата идват духовете на Мария Казакова и д-р Миркович. Преди това, обаче, Учителя отправя предупреждение към участниците в спиритическите кръжоци.

На всеки участник писмено се дават трите молитви, текста на Посланието и благословението на Духа, лични напътствия от Учителя, един лист с числата от 1 до 29 и съответните им думи и отделно листче с едно от числата по жребий.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...