Jump to content

Recommended Posts

СПОМЕНИ НА НИКОЛИНА СТУБЕЛ

Когато господин Дънов идваше в Търново, баща ми го канеше у дома на чай. Приготвяха се вкусни ястия, но той казваше: „Всичко това не е за мен.“ Беше против смесването на храните и казваше: „Ако смесите в една чиния много храни, какво ще се получи?“ Много обичаше да яде пуканки.

Една вечер през 1911 г., когато г-н Дънов беше у дома, на сестра ми Людмила й прилоша. Той се наведе над нея, каза, че нищо й няма и тя отвори очи. След това Людмила разказваше: „Беше ми много лошо, но той като се наведе над мен, сякаш с вакум изтегли болката и почувствах лекота.“

Господин Дънов имаше силно влияние над хората и всички благоговеехме пред него. Макар че не станахме негови последователи, той упражняваше силно влияние над нас със знанията и силите, които притежаваше.

Накрая на всеки събор братята даваха десятък в плик. Спомням си, че татко се съветваше с мама каква сума да сложи в плика. Тя също беше станала дъновистка. От начало не й харесваше, че сестрите от Веригата си слагаха дълги бели копринени шалове по време на молитви, но впоследствие и тя започна с любов да върши това.

Заявявам, че горенаписаното е вярно и се подписвам: Николина А. Бойнова, по мъж Стубел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...