Jump to content

27. Заетият съпруг


Recommended Posts

27. ЗАЕТИЯТ СЪПРУГ

Еленка Казанлъклиева беше човек с много пророчески виждания. Това, което тя ми е казвала всичко се изпълняваше с времето си. Не съм виждала и срещала друга по-силна ясновидка от нея. Аз Учителят не съм го питала за бъдещето си. Сега съжалявам за това. Аз бях по едно време влюбена и исках да се омъжа. А кака Еленка каза: „Е, той твоят е в момента зает. Има да преживее една голяма семейна трагедия, едно голямо нещастие трябва да преживее. След като преживее това тогава ще го срещнеш и ще се свържеш с него". А майка ми я пита: „Како Еленке, разведен ли ще вземе?" „Има време. Ти го познаваш, но сега не е време да го срещнеш". Аз тогава бях на 23 години. „Ами как се казва?" „Не ми е дадено от горе да кажа повече." И така тя свърши.
Обикновено при нея задавахме въпроса, на следващия ден тя ще се помоли, ще чете Библията и после й се дава всичко в картини, които ни предаваше дословно така, както тя можеше и знаеше.
Изминаха се точно десет години и веднъж срещам един наш бивш квартирант. На времето аз бях тогава ученичка, а той като квартирант живееше в съседната стая на същия етаж в нашата къща. Беше тогава студент. А пък аз бях тогава на 15 г. и той все бе влюбен в мене. И така застанали на прага на вратата той все ми говореше и говореше. Изминаха двадесет години от тогава. Не бях го виждала и не бях го срещала. Ето сега изведнъж го срещам, беше се оженил, имаше две деца, но жена му беше изневерила и той бе преживял това като голяма трагедия. Плаче пред мен: „Нямам семейство, нямам жена, само две деца имам и те са при нея". Аз го утешавам. Днес и утре го утешавам и накрая му станах утешителка, а по-късно и съпруга. Чак по едно време се усетихме за предсказанието на кака Еленка Казанлъклиева, че беше се сбъднало. Дойде и това време да бъде освободен от предишната си жена, та да попадне на моя милост. През цялото това време в съзнанието ми беше останало само спомена, че нещо е казано от кака Еленка, което щеше да се случи в далечно бъдеще. И когато то дойде, ние бяхме забравили вече за него. Сетихме се на следващия ден, след като сключихме брак със Здравко Димов. Е, по-голям сватбен подарък едва ли съществува по света. А какво преживях в този брак само аз си знам. За него да не говоря. Разказах ви само за заетия съпруг.

(Магнетофонен запис през 1972 г. от Вергилий Кръстев)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...