Jump to content

11. Кредит за десет години


Recommended Posts

11. КРЕДИТ ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ

Ще го разкажа само, защото аз съм го описал последно. Георги Илиев, един наш брат от Старозагорските села, работили с другарката си в братската градина в Стара Загора и дошла им идеята с брат си Иван Илиев да дойдат на Изгрева да живеят. И като решили това, рекли: „Хайде да питаме Учителя сега какво ще каже“. Питат Учителя, Учителят казва: „Не, там ще работите, няма да идвате тука“. Не им позволил да дойдат на Изгрева, обаче минава време решават да дойдат на Изгрева. Купуват си там едно място до гората, направят си къщичка и заживяват. Отива при тях един друг брат и се разговаря с тях, понеже като купили мястото и си направили къщичка и останало им пари и с тези пари да станат съдружници за да отворят печатница да работят. Без да питат Учителя също почнали, дали му те парите, почнал той да купува, направили печатница и започнали да работят. Добре, ама аз го разправям накратко, като почнала да работи печатницата, работят, но по едно време работата не върви, почват да губят и се идва до фалит. И фалират, като този техния съдружник добродетел ги изиграл. И той останал на сухо, тогава какво да правят отиват при Учителя и след като разпродали и взели някои дреболии, остават на сухо и без работа. Тъй че скъпо платили за непослушанието си към Учителя. Това е подчертано. Скъпо платили. Георги започна да работи долу в тенекиената фабрика където и аз работих малко и си отрязва малко пръста и стана инфекция на пръста. В това време като стана инфекция той почна да бълнува така и в бълнуването си гонят го едни черни духове. И в това време той бълнува, сумти, плаче и жена му и една сестра вземат го под ръка и го завеждат при Учителя. А Учителя е пред Салона до прозореца с едно ренде там рендосва дъската на прозореца. Водят го затуй, че тези черни, които го гонят искат да му вземат главата. И в това време като го гонили явява се Учителят. Явява се Учителят и те черните духове се отстраняват. Като видели Учителя се отстраняват тия черните, които го гонят и Учителят им казал: „Оставете го, аз гарантирам за него за десет години“. Той от болестта ту бил в тялото си, ту се излъчвал и бълнувал. Тогава Учителят се явява. Значи жена му го води затуй при Него да му помогне. Като го гонят на сън явява се Учителят, онези, които го гонят и като видели черните спират се и Той им казва: „Оставете го, казва, свободен, аз гарантирам за него за десет години“. Защото те искат да му вземат главата.
В.К.: Ама това кой го е видял, кой го разказва.
Г.Д.: Той, Георги Илиев го разказва.
В.К.: А, той видял Учителя как му се явява пред него. А това е вече друга работа.
Г.Д.: Значи като го гонят явява се Учителят и казва: „Оставете го, аз гарантирам за него за 10 години“. И тогава той става от леглото и го хващат и го водят при Учителя.
В.К.: А, те го водят при Учителя.
Г.Д.: И като го завеждат при Учителя, Учителят рендосва на прозореца. И той още отдалече като вижда Учителя, вика: „Учителю, Учителю, благодаря, благодаря, че гарантира за мене! За моя живот! Благодаря ти, Учителю!“ Отива при Него и Му целува ръка и Той му казва:“ Хайде, рекох, няма нищо, хайде, заведете го сега. Заведете го!“ Значи Учителят гарантира за него за 10 години и той идва да благодари сега на Учителя. И работи Георги Илиев и заедно работихме много години и като минаха десет години точно, замина си от този свят.
В.К.: Замина.
Г.Д.: Замина си.
В.К.: Значи толкова беше кредита, за 10 години. Учителят гарантира за него за 10 години. Интересно е. Ти беше свидетел.
Г.Д.: Аз съм свидетел. Той ми беше приятел. Ние непрекъснато работехме и след туй, до тогава живя той.
В.К.: Значи за 10 години. Ха, добре.
Г.Д.: Непрекъснато работехме с него и бяхме хубаво семейство. Аз ходех, помагах им за някои работи. Изобщо се имахме с тях, бяхме приятели. Остана поуката: кредит за 10 години.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...