Jump to content

20. Олга Славчева


Recommended Posts

20. ОЛГА СЛАВЧЕВА

Олга Славчева бе родена в Цариброд. След Първата световна война това българско население остана към Сърбия. Сръбската пропаганда бе взела яростен курс към българската книжнина в този край. Учеше се и се пишеше на сръбски. А българската книга не можеше да прехвръкне през границата, която строго се охраняваше. Една година Олга решава да посети майка си, която е в Цариброд. Споделя с Учителя: „Стягай раницата, ще минаваш границата. Напълни я с беседи!“ Олга с пълната раница преминава през Митницата без митничаря да я провери. Като я видели с раница, направо я изгонили, да не им се мотае пред очите. Така тя занася беседите на Учителя и ги подарява на българите. С умиление тя си спомняше и разказваше тази случка.
Олга Славчева беше една от тези сестри, която през 1922 г. е била омотана и привлечена в групата на Михаил Иванов и Кръстю Христов в гр. Търново, когато там те са се подвизавали по свой начин. След като тя разбрала в каква клопка е влезнала, успяла да се измъкне чрез помощта на Учителя. Тогава Учителят се обърнал към нея и казал: „Ти нали си поетеса? Нали си писателка? Тогава осмей ги тези двамата“. И Олга послушва Учителя и написала едно стихотворение и го рецитирала насам, натам. Успяла да ги осмее.
Но преди да стори това станала една случка. Отишла в бараката си и седнала да напише и да осмее тези двама обявили се за светци чрез своята дарба, да пише поезия. Седнала да пише и изведнъж в стаята нахлула една пчела, която я нападнала и искала да я ужили. Взела един пешкир и започнала да се брани от атакуващата я пчела. Борила се около 10 минути докато успяла да изгони пчелата от бараката. Та духовете на Черната Ложа не били съгласни с онова, което тя трябвало да напише. Накрая се освободила от пчелата и написала онова, което трябвало да напише. Започнала да чете написаното пред братята и сестрите. На всички им харесало и се превивали от смях.
Но на следващия ден се явил Михаил Иванов и е произнесъл срещу нея някакви думи. След няколко часа тя легнала на леглото си напълно парализирана, не може да говори и не може да се движи. Съобщили на Учителя и той отишъл при нея и казал на сестрите да застанат до нея и да четат 91.Псалм. След няколко часа и повтаряне десетки пъти на този псалм, постепенно Олга се раздвижила и накрая проговорила. Така Учителят я отвързал и освободил от Черната магия на Михаил Иванов.
Олга живяла някога с Михаил в града в една и съща къща. Използвали една и съща тоалетна. Но когато Михаил ползвал тоалетната, то той не си измивал изверженията. Олга като влизала в тоалетната трябвало да му чисти лайната. Този случай го разказваше Олга след като беше преживяла магическите операции на Михаил. „Представяш ли си, човек с бяла риза, с бели ръкавици, а не си чисти изверженията и не си измива лайната. Ето, това доживях не само да го видя, но доживях да го изпитам и отвън, и отвътре.
Благодаря на Учителя, че ме освободи от тази нечистотия както отвън, така и отвътре.“ И ние, останалите също благодарим.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...