Jump to content

15. Просветлението


Recommended Posts

15. ПРОСВЕТЛЕНИЕТО

През 1944 г. Учителят се евакуира в Мърчаево. Там отиваха много братя и сестри да Го посещават. Там отиваше и брат Лулчев да Го посещава, но Учителят все не го приемал. Той стоял отвън, стоял и все не бил приет от Учителя. Тогава брат Темелко го запитал: „Защо, брат, не те приема Учителят?“ А той му отговорил: „Друг път ще ти кажа, брат“. И веднъж, пак като отишъл брат Лулчев при Него, Учителят бил на екскурзия с братя и сестри на Витоша, на връх Острец. Тогава брата повикал брат Темелко и му казал: „Ще ти кажа сега защо не ме приема Учителя. Аз, брат, много обичам германците и една нощ сънувах следния сън: германците нахлуват в Русия и кой мислиш, че ги води? Това бях аз. В този момент виждам насреща ми руските войски, които идват срещу нас и кой мислиш ги предвожда? Това беше Учителят. Аз бях изумен. Значи аз се боря срещу Учителя. Едва сега аз разбрах голямата си заблуда“. След това брат Темелко му казал: „Защо, бе брат, си тръгнал начело на германците да се биеш с русите?“ А той отговорил: „Много ги обичам, брат, и исках те да победят русите“. След време Учителят приел брат Лулчев и разговарял с него.
По време на войната и на големите бомбардировки Учителят често седял замислен на полянката и доста умъчнен и изведнъж както така седял, затворил си очите и просто се излъчва и започвал да се моли. Попитали Го: „Учителю, какво правите Вие в този момент?“ Тогава Той обяснил: „В този момент загиват милиони души било във войната, било от бомбардировките. Всичките се молят на Бога. И аз съм тук, но молитвите им достигат до мен и аз се съсредоточават, приема всичките техни молитви и ги препращам нагоре към Бога“. По този начин Учителят е помагал на всички тези души, които си заминавали в дадения момент.
Учителят като седял на планината често повтарял: „Господи, Господи!“ Брат Галилей го попитал: „Учителю, защо е необходимо толкова често да повтаряте името на Господа?“ Учителят казал: „Душата ми непреривно търси Бога“. По този начин той е бил и като проводник на всички страдащи и молещи се в момента хора на земята. А през 1943 г. бяха започнали големите бомбардировки над София.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...